Co vařit 11měsíčnímu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6131
1.9.14 22:15

Co vařit 11 měsíčnímu?

Ahoj maminky, projela jsem diskusi a našla pár tipů, ale stejně, hledám inspiraci…co vařit 11měs dítěti?´Úplně mi dochází nápady. Jaký teď máte režim, co vaše dítko papá, kolik vypije UM, vody apod?
U nás je to takto:

• vstává se kolem 6,30hod
  • kolem 8hod snídaně (většinou rohlík s máslem a troškou domácí marmelády nebo žervé) - uvažuju, že dám hned po probuzení UM a pak dám až svačinku
  • svačinu někdy úplně vypustí a dopoledne spí třeba do půl dvanácté (cca 1-1,5hod, ale je to teď různé, vůbec nemá ustálené spaní, nevím, jestli přichází čas na jedno denní spaní..), nebo je na svačinku nějaké ovoce
  • oběd kolem 12-12,30hod
  • spaní kolem 14hod (různě podle dopoledního spaní)
  • svačina mezi 15-16hod (většinou opět ovoce nebo přesnídávka)
  • večeře 18hod (opět pečivo s něčím, nebo zbytek od oběda)
  • kolem 19,30 koupání
  • pravidelně v 20,30 v postýlce UM z 240ml vody
  • v noci 2× vstávání na mlíko z 210ml vody

nechce kaše, jogurt…uvažuju, jestli nemám dát přes den UM, třeba by pak nevyžadoval tolik v noci :nevim: Je to mé druhé dítě a tápu snad ještě více než u prvního :zed: Potřebuju inspiraci, co dáváte na snídaně, svačiny, co vaříte…
Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
1.9.14 22:21

@1pipa kaši ve flašce jsi zkoušela???
Prostě to UM tím trochu zahustit.

Třeba jeden den přidej 2 lžičky kaše, další den přidej a takhle to navyšuj…

Teda skoro v roce vstávat v noci 2× by mě kleplo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
1.9.14 22:23

7:30 snídaně - 250g bílého tučného jogurtu s chia
v průběhu dopoledne svačina - nejčastěji ovoce
kolem poledne oběd - už vařím dětské verze jídel jako je rajská, králík na smetaně, květákový mozeček..
odpoledne svačina - většinou mléčná - mléčná rýže, tvaroh, pečivo s žervé..
večeře kolem 19:30 - kaše nebo hustá zeleninová polévka
UM žádné, dopoledne čaj, odpoledne a večer pije vodu
spí celou noc - 20:30 - 7:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.9.14 22:23

Nechápu, jak vydrží mezi 6:30 a 8 bez ničeho, mě by děti sežraly :lol:
Noční mlíko bych odbourala, dala ho ráno po probuzení, v těch 8 nabídla snídani, odpoledne místo ovoce UM nebo bych zkusila namíchat jogurt s přesnídávkou, marmeládou, s cukrem a tvarohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.9.14 22:24

Já dávám po probuzení od 10 měs. kolem 7h. UM a pak měl 8:30 normální snídani s náma, pak v 11:30h. polévku polední spánek, potom měl hl. oběd kolem 15h. jak vstal
pak svačinu, po 16h. svačinu, v 18h. první večeři a ve 20h. UM
Teď má 16 měs. a takový režim mu zůstal do teď jen zvyšuje dávky UM nebo jídla podle potřeby a chuti. V noci se nebudí od 6ti nedělí.

Tobě vstane a až dlouho po tom má snídani, to mi příjde moc dlouhá prodleva, měl by mít hned po probuzení jídlo na nastartování organismu, klidně to teplé mléko a pak snídani s váma, ale takovou dlouhou pauzu od probuzení do prvního jídla nenechávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.9.14 22:25

Sama čerpám z www.kojeni.net

před snídaní - kojení nebo UM

snídaně - neslazený jogurt nebo jiný mléčný výrobek s ovocem, nebo ovocný příkrm případně s jogurtem, nebo ovoce a chléb nebo pečivo možno slabě namazat rostlinným tukem, přidat sýr

přesnídávka - kojení nebo UM

oběd - maso nebo vejce, zelenina, příloha (brambory, rýže, těstoviny)

svačina - ovocný příkrm

večeře - obilninová kaše, nejlépe kupovaná, pokud možno s ovocem či zeleninou

kojení po večeři a v noci, pokud to dítě vyžaduje

kojení v průběhu dne může být i vícekrát než 3×, lépe 4×, rohlík nebo jiná potravina ke žvýkání do ruky, další tekutiny v objemu 200-300 ml, nekojené děti by měly dostat 2 dávky UM po 200-250 ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.9.14 22:26
@Bibi239 píše:
Nechápu, jak vydrží mezi 6:30 a 8 bez ničeho, mě by děti sežraly :lol:
Noční mlíko bych odbourala, dala ho ráno po probuzení, v těch 8 nabídla snídani, odpoledne místo ovoce UM nebo bych zkusila namíchat jogurt s přesnídávkou, marmeládou, s cukrem a tvarohem.

To mám podobně - v 7.30 budík a v 9 se nají.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.9.14 22:28
@Lenka512 píše:
To mám podobně - v 7.30 budík a v 9 se nají.. :D

Ale to je špatně, nejdýl hodinu po probuzení by se mělo snídat ať je to dospělý nebo dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.9.14 22:35

Mezi 5 a 6 mliko, mezi 6 a 7 vstavacka, kolem 8:30 presnidavka/ovoce, 11:30 obed, hned potom spani, kolem 15 jogurt, 18 kase, 19 um pred spanim. V noci 1-2× mliko :zed:
se spanim neporadim, u nas posledni mesic jak kdy, nekdy 2×, nekdy jen kolem obeda. Pres den do nej vic jidla nedostanu, v noci proste otrocim s um :roll:
s varenim jsem uz v koncich, takze jsem zacala zkouset normalni jidlo. Zatim mu jedou loupana rajcata podusena s cuketou a bazalkou, rpzmixuju na omacku a ji to s kjskusem nebo testovinama. Chutnalo mu i kure na paprice (bez pepre a soli samozrejme) s bramborama i testovinama. Dalsi v planu mam svickovou (opet detska verze:) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
1.9.14 22:37

UM dávám hned po probuzení do postýlky, za hodinu je snídaně, dávám mezi jídly do misky ovoce, nebo křupky - kukuřičné, jáhlové, rýžové, pohankové, nebo kukuřičné, rýžové, grahamové a jiné plátky, někdy přihodím piškot, nebo be-be, dám to malé na stolík jen tak na zobačku, když chce, vezme si, obvykle sní během dne vše. Oběd hustá polévka, druhé jídlo podle toho, co je (nejoblíbenější je kuře na paprice s těstovinami), obvykle jí znovu polévku s manželem, jak přijde z práce (takže 2krát denně polévka), mezi tím někdy jogurt, někdy přesnídávku, jako svačiny kromě melounu a zeleného okurku nic nechce, na večeri chleba/rohlík s máslem a zeleninou (pokud ji do ní dostanu). Na spaní cca 22hod UM do postýlky. Skoro v roce 2 krát vstávat v noci, to máš na prd, zkus dát něco ještě později večer, já dávám lehounkou svačinku ještě ve 22hod a spíme od 22hod do 7:30hod v kuse ve 14 měsících, od 18hod je dlouhá doba do rána, může mít hlad, proto vstáváš, ovšem pokud nevečeříte řízky a bramborový salát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.9.14 22:38
@Kelsey píše:
Ale to je špatně, nejdýl hodinu po probuzení by se mělo snídat ať je to dospělý nebo dítě.

helle, mne treba v pul seste vypije um, lehne do pul sedme, ale ji az v pul devate. Proste nema hlad, kdyz se k ranu nacpe mlikem :nevim: takze u nas se ji taky treba az hodinu a pul po vstavacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
1.9.14 22:39
@Radanka25 píše:
UM dávám hned po probuzení do postýlky, za hodinu je snídaně, dávám mezi jídly do misky ovoce, nebo křupky - kukuřičné, jáhlové, rýžové, pohankové, nebo kukuřičné, rýžové, grahamové a jiné plátky, někdy přihodím piškot, nebo be-be, dám to malé na stolík jen tak na zobačku, když chce, vezme si, obvykle sní během dne vše. Oběd hustá polévka, druhé jídlo podle toho, co je (nejoblíbenější je kuře na paprice s těstovinami), obvykle jí znovu polévku s manželem, jak přijde z práce (takže 2krát denně polévka), mezi tím někdy jogurt, někdy přesnídávku, jako svačiny kromě melounu a zeleného okurku nic nechce, na večeri chleba/rohlík s máslem a zeleninou (pokud ji do ní dostanu). Na spaní cca 22hod UM do postýlky. Skoro v roce 2 krát vstávat v noci, to máš na prd, zkus dát něco ještě později večer, já dávám lehounkou svačinku ještě ve 22hod a spíme od 22hod do 7:30hod v kuse ve 14 měsících, od 18hod je dlouhá doba do rána, může mít hlad, proto vstáváš, ovšem pokud nevečeříte řízky a bramborový salát :lol:

tu lehounkou svačinku nedávám ve 22 hod, ale ve 20 hod :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.9.14 22:42

@Radanka25 me zase desi predstava, ze dite bude chodit spat v deset. U nas maximalne v pul osme smitec, spat (dnes odpadl uz v pul sedme) a ja jsem, rada, ze mam trochu casu na domacnost/muze/odpocinek. Predstava ditete strasiciho do deseti…to by me vezli hned zitra :mrgreen:…ale treba nemas takovou vysilacku jano my :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
1.9.14 22:43

7kojeni
Snidane chleba s maslem a bud syr nebo sunka
9-10 jogurt
Spani
12-13 obed
Spani
15-16 ovoce
19 h 150-180 kase
Kojeni spat.. V noci se az na vyjimky nebudi, rano pije hodne caje, pres den tak nejak normalne vodu. Pred spanim kojim. Ted byla nemocna a nechce jist nic, jenom mliko takze mam z vypitejch pytliku zase balony :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
1.9.14 22:46

@marrlinka já bych to také brala, aby zalehla v 19hod a šmitec, ale malá spí přes den 1 krát dopoledne 11-13hod, potom 1 krát odpoledne 16-18hod, tak proto chodí spát tak pozdě, pač je vyspaná, když jsem jí nedala spát odpo, aby spala brzy večer, byla protivná a přetažená… ale už jsme si zvykli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí