Dezert po obědě pro dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dezert po obede?
Ahoj, chci se zeptat, co si myslite o dezertech po obede? Setkavam se s ruznymi nazory, a proto ted nevim, co si o tom myslet. Mam 1,5r stare dite a kazdy den ma k obedu polevku, hlavni chod a po obede davam dezert v podobe ovocneho kompotu. Myslite, ze sladky kompot na zaver obeda je spatny? A jeste jeden dotaz, kdyz dite jeste rano pije mleko, pocitate to za snidani? Nebo dostane mleko a chvili po tom jeste klasickou snidani? Diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Naše malá když si dá ráno mléko, tak si dá až třeba za hodinu snídani. Kompot bych nechala na dýl, třeba ke svačině. Naše malá by to asi nezvládla tolik jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez než sladký dezert, bych raději dala zeleninový salát. My jako děcka jsme u babičky dostávali bud zmiňovaný ovocný kompot, nebo zeleninový salát. V dospělosti to nepraktikuju. Syn (15. měsíců) dostává ráno Um a další jídlo dostane, když má hlad, u nás je to zatím náhražka snídaně ![]()
Příspěvek upraven 30.08.14 v 14:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Myslím, že kompot není nic proti ničemu, ale třeba moje děti nesnědí najednou ani polévku + hlavní jídlo, vždy buď jedno nebo druhé, když dostanou obojí, tak se v tom druhém jen rýpou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo dává, někdo nedává
Dělej jak sama uznáš za vhodné a jak jste doma zvyklí. Jen mi přijde zbytečné teď, když je všude kolem spousta sezonního čerstvého ovoce, dávat slazené konzervované ovoce? Proč? není lepší jen tak nakrájet broskev/jablko/ dát pár hroznů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malej má jen jedno jídlo, buď hustou polévku nebo hlavní jídlo, zkooušela jsem trochu polévky a pak druhé, ale malej nesnědl druhé jídlo. Takže pokud to sní, nechala bych to tak jak to máte. Sama nejvíc víš, jak dítko baští a když mu to vyhovuje, neřešila bych to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me je sladky dezert zbytecny prisun kalorii. My kompoty nejime, max vyjimecne v zime, kdyz nam tchyne nacpe nejake domaci. Detem davam cerstve ovoce a sladkosti vyjimecne. Polevka a hlavni chod je dost velke mnozstvi jidla, nase deti ani oboji vetsinou nesni a je zbytecne deti zvykat na sladke. Dezert by mel byt vyjimecne zpestreni, treba o vikendu.
- Citovat
- Upravit
Polevky davam zeleninove nebo vyvar, sni par lzic treba deset, ma pak vetsi chut na hlavni chod
je zvykly od mala. No a syrove ovoce ji prave porad, tak jsem mu chtela aspon po obede doprat neco sladkeho
ale nevim, jestli je to chytry, hlavne ty kupovany kompoty..zeleninovy salaty ji k veceri a ovoce ji misto snidane a svaciny a nekdy i svaciny odpoledne, takze to by moc zmena nebyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luisa79 píše:
Podle me je sladky dezert zbytecny prisun kalorii. My kompoty nejime, max vyjimecne v zime, kdyz nam tchyne nacpe nejake domaci. Detem davam cerstve ovoce a sladkosti vyjimecne. Polevka a hlavni chod je dost velke mnozstvi jidla, nase deti ani oboji vetsinou nesni a je zbytecne deti zvykat na sladke. Dezert by mel byt vyjimecne zpestreni, treba o vikendu.
Nemyslim si, ze je spatne davat diteti trochu sladkeho. Jak je zvykly, ze pravidelne dostane neco dobreho, tak to vetsinou nevyzaduje jindy ani treba kdyz vidi deti venku jist cokoladu apod. Nemame v rodine obezitu a malej i hodne beha, ovoce a zeleninu taky ji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mé děti(rok a 4 roky) jsou polévkové. Mají polévku+druhé jídlo. Pokud je druhé jídlo „sušší“ - sekaná s br. kaší, rizoto apod. míváme kompot.
Ročák vyžaduje po obědě ještě něco „do ruky“, takže má jako desert třeba suché těstoviny nebo vyfásne kus jablka, dva piškoty…Starší má dezert pak s náma, kdy máme nějaký ke kafi. V létě mi přijdou kompoty škoda, když je spousta ovoce k dostání
A k rannímu mléku. Dcera si při vstávání dala mléko a jakmile jsme vylezli z postele, hygiena, oblékání, tak pak si dala ještě snídani
Roční syn se budí na mléko 2 hodiny před oficiálním vstanutím, takže potom snídá ještě banán a nějaké pečivo.
- Citovat
- Upravit
U nás by tohle neprošlo, malá nesní naráz ani polévku a hlavní chod, polévku dávám většinou hodinu před obědem a pak až dostane druhé, dezert k tomu, to by nesnědla a mě osobně to přijde jako zbytečné, zvlášť kupované kompoty, je to sladké, dost často s umělým sladidlem. Ovoce dávám většinou čerstvé na svačinu, ať už dopoledne nebo odpoledne. Sladké moc nekupuju, snažím se spíš péct doma buchty, bábovky apod. a to si malá zobne kdy má chuť…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to sní, proč ne, mě by to kluci nesnědli, ani ten 4 letý. oba jí buď polívku, nebo jídlo, oboje ne, natož tak dezert ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delej, jak ti to prijde spravne a vyhovuje ti to. Jestli kompoty kupujes, ber kvalitni. Nektere napr jahody pribarvuji vytazkem z dehtu (tusim franz josef).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit