Vinobraní - kojím, jak na to?

Anonymní
28.8.14 09:27

Vinobrani - kojím.Jak na to?

Ahoj maminky!
Chystame se letos na vinobrani - prodlouzeny vikend.
Loni jsem byla tehotna, takze jsem nepila vubec, letos bych si rada dala. Tedy vic nez 2dc. Nechci se nejak „sundat“, jen proste se malicko odreagivat za ten rok a pul :) a ochutnat vinko.
Ted nevim, jak na to. Kolik mleka musim odtrikat?
Mala (4 mesice) chodi spat v 8- to kojime, pak vstava okolo 1 a v 5. Kolik je potreba odstrikat mlicka? Mam zamrazene…
Staci kdyz v 1 to odtrikam, pak uz pit nebudu a v 5 kojit uz? Predpokladam, ze stejne vic jak 3-4 sklenicky nevypiju…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
28.8.14 09:29

Máš ověřeno, že malá vezme flašku? Do našímalé nebylo možno dostat nic, páč nevzala flašku, žádnou a že jsme jich měla doma dobře 20 různých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 09:30

@terinka4444
Jo, to mam :)

• Citovat
  • Upravit
657
28.8.14 09:31

Hele neplánuj si, že vypiješ 3-4 sklenky - tzn cca celou flašku. Jestli jsi rok a půl nepila, tak Tě sejme možná už ta druhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
28.8.14 09:32

Pokud budeš pít od 20:20 (začneš po kojení) a skončíš ve 23, tak v 5 ráno by to mohlo být OK :think: teda pokud nemáš 40 kg i s postelí :mrgreen:
Jinak bacha, jak nejsi zvyklá (po delší pauze) tak už po 2 skleničkách můžeš mít dost :mrgreen: (vlastní zkušenost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.8.14 09:34

3-4 skleničky? Jestli myslíš dvoudecky, tak to mi věř, že budeš jak dělo :lol: Dlouhá abstinence, hormony, tělo si hodně odvykne.
Dala bych si pár loků od manžela, jen na chuť, zapíjela minerálkou a odstříkávání neřešila. Příští vinobraní si už užiješ se vším všudy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
28.8.14 09:36

No nicméně si myslím, pokud bys vypila tolik, kolik plánuješ, tak bych zrušila kojení v jednu i v těch pět a možná i to následující. Pokud Ti malá vezme flašku, tak jí dej místo těhle tří kojení, mlíko si odstříkej, ať se Ti udělá nový a pak už to bude snad ok. Zase kdybys pila pivo, tak by to bylo asi v pohodě, ale víno je už větší volume. No ale třeba by malý vinnej mlíčnej střik chutnal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.8.14 09:37

Když jsem byla poprvé pojíet bez kluka, tak mu nedala jenom to noční mlíko. Ráno už jsem kojila normálně. Jinak u mě se to po porodu změnilo a vydržím víc než před ním (hned od první akce:) )

• Citovat
  • Upravit
lucenka
28.8.14 09:39

Jinak něco málo o koncentraci alkoholu v mlíce z ona dnes:
Zcela nesmyslně se podle něj démonizuje požití trochu ostřejšího nápoje při kojení. „Představa, že by kojené dítě mohlo být opilé z mléka své matky, je naivní a nesmyslná,“ tvrdí. Alkohol v mateřském mléce prý dosahuje stejné koncentrace jako v krvi.

Pokud dítě vypije mléko od matky, která má v krvi tři promile, bude sice i její mléko obsahovat tři promile, ale neznamená to, že se z něj dítě opije. Stejně jako se člověk těžko opije z nealkoholického piva, které v sobě také obsahuje malinké množství alkoholu, kolem pěti promile.

„Kojenec plně kojený svou opilou matkou by měl v krvi hladinu alkoholu tak nízkou, že by mohl z tohoto hlediska i řídit motorové vozidlo. Jestliže si tedy kojící matka dá pivo nebo sklenku vína, jí kojené dítě má hladinu alkoholu v krvi zcela nedetekovatelnou,“ tvrdí gynekolog.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

• Citovat
  • Upravit
8071
28.8.14 09:46

Tak jsem kvůli tobě googlila. Alkohol se sice dostává do mateřského mléka, ale (aspoň podle stránek Australské kojící asociace)pohybuje se volně mezi mlékem a tvou krví, takže jeho koncentrace v mléce se vždy rovná koncentraci v krvi. Takže pokud si dáš tři skleničky, teoreticky za šest hodin by mělo být tvoje mléko OK. Podle toho bych se zařídila: Jestli nakojíš v osm a dáš si ty tři, čtyři drinky, v jednu hodinu dáš malé nějaké to odstříkané mléko nebo sunar (a můžeš odstříkat to „alkoholické). A v pět můžeš normálně kojit, i když si večer dáš ty sklenky čtyři. Ale ne víc, to už by nevyšlo. A podle mě bys klidně mohla odstříkat až po tom kojení v pět, protože už bude mléko "čisté“, bez alkoholu, a můžeš si ho třeba zamrazit na další použití. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
28.8.14 09:48

U staršího jsem se hlídala hodně, dala jsem si sotva vinný střik nebo pár hltů piva a to až po 6 měsících. U mladšího jsem si po 3 měs. dala občas decku vínka když byla nějaká oslava. A stačilo mi to. dodnes i když už přes rok nekojím mě sejme víc jak 2dcl vína. 4 roky kdy jsem si něčeho sotva cucla párkár za rok je poznat.
Klidně bych si nějakou sklenku večer dala, a ráno nakojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
28.8.14 09:49
@erenza píše:
No nicméně si myslím, pokud bys vypila tolik, kolik plánuješ, tak bych zrušila kojení v jednu i v těch pět a možná i to následující. Pokud Ti malá vezme flašku, tak jí dej místo těhle tří kojení, mlíko si odstříkej, ať se Ti udělá nový a pak už to bude snad ok. Zase kdybys pila pivo, tak by to bylo asi v pohodě, ale víno je už větší volume. No ale třeba by malý vinnej mlíčnej střik chutnal :lol:

To je opravdu přehnané. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
28.8.14 09:50
@lucenka píše:
Jinak něco málo o koncentraci alkoholu v mlíce z ona dnes:
Zcela nesmyslně se podle něj démonizuje požití trochu ostřejšího nápoje při kojení. „Představa, že by kojené dítě mohlo být opilé z mléka své matky, je naivní a nesmyslná,“ tvrdí. Alkohol v mateřském mléce prý dosahuje stejné koncentrace jako v krvi.

Pokud dítě vypije mléko od matky, která má v krvi tři promile, bude sice i její mléko obsahovat tři promile, ale neznamená to, že se z něj dítě opije. Stejně jako se člověk těžko opije z nealkoholického piva, které v sobě také obsahuje malinké množství alkoholu, kolem pěti promile.

„Kojenec plně kojený svou opilou matkou by měl v krvi hladinu alkoholu tak nízkou, že by mohl z tohoto hlediska i řídit motorové vozidlo. Jestliže si tedy kojící matka dá pivo nebo sklenku vína, jí kojené dítě má hladinu alkoholu v krvi zcela nedetekovatelnou,“ tvrdí gynekolog.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

To zní velice logicky, jasně, tři promile v mlíku, to je jako nealko pivo. Miminko je ale maličké, má nezralá játra atd., takže radši bych to noční kojení vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.8.14 09:52
@Cuarentena píše:
To zní velice logicky, jasně, tři promile v mlíku, to je jako nealko pivo. Miminko je ale maličké, má nezralá játra atd., takže radši bych to noční kojení vynechala.

já bych taky vynechala to noční kojení. Ale ženská, která by měla 3 promile v krvi by asi byla ěřko schopná nakojit, to už je hranice vážné otravy alkoholem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.14 09:53

Holky diky :) ja jsem si to tak nejak myslela :lol:
Ja vim, ze to mozna ani nevypiju, ale potrebuju proste vedet co a jak. Mozna me fakt sejmou 2 dc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
A bude po problemu ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí