Vinobraní - kojím, jak na to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@lucenka asi tak..já bych klidně šla, kamkoliv, pokud by mi dítko flašku vzalo a spalo nějak normálně. Bohužel nechtěla jsem to lámat přes koleno, tak jsem si prostě ledacos odpustila a počkala rok než to šlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
já je chápu… jsou to domácí puťky, které závidí, že si umí zařídit hlídání (mají odvahu dát hlídat dítě) a jdou se bavit. Teda určite ne všechny. Jenom tak na mě působí jejich moralistické řeči.
Neřeší se hlídání dítěte, ale alkohol x kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gebča píše:
a kde je problém se jít chvíli pobavit i s alkoholem, když má pro dítko odstříkané mlíko?
- Citovat
- Upravit
Staci kdyz v 1 to odtrikam, pak uz pit nebudu a v 5 kojit uz? Predpokladam, ze stejne vic jak 3-4 sklenicky nevypiju…
zakladatelka řeší, zda může po odstříkání mléka v 1 v 5 kojit, jestli mléko bude v5 ráno OK - takhle tu větu chápu já. Jak ji chápeš Ty, lucenko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jako velký problém dát odstříkané i v 5 a svoje odstříkat a kojit až dopoledne?
Taky myslím že se tu řešilo jen kdy dát flašku a kdy může kojit a ne jestli může jít na akci a co tam může dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gebča píše:
zakladatelka řeší, zda může po odstříkání mléka v 1 v 5 kojit, jestli mléko bude v5 ráno OK - takhle tu větu chápu já. Jak ji chápeš Ty, lucenko?
no řeší, kdy po pití alkoholu může kojit. Ne jestli si na kci smí dát víno.
- Citovat
- Upravit
@Bethuska @lucenka já zase nechápu matky co si nedokáží odepřít alkohol, dobrá 2dc ok, ale asma zakladatelka píše, že si chce dát víc ![]()
osobně bych šla, ale rozhodně víc než 2dc bych si nedala a i v tom případě bych si mléko odstříkala
Příspěvek upraven 28.08.14 v 15:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gebča píše:
Myslím, že zrovna @lucenka je zcela v obraze. A řeší to, na co se zakladelka ptala. Narozdíl od jiných, které moralizují na téma, zda si nemá odpusit vůbec návštěvu takového akce a pití vína.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gebča píše:
Ale ženy. Vždyť tu byly odkazy na odborné články, ze kterých vyplývá, že obsah alkoholu v mateřském mléce je takřka zanedbatelný. I kdyby zakladatelka nakojila pod vlivem, nemůže se nic stát, pokud teda není v lihu pořád. Jako že není. ![]()
Opravdu nechápu, co se řeší, sama víno nemám ráda, alkohol mi vůbec nechutná, na vinobraní nejezdím, ale proč jí to, sakra, nepřejete? Alkoholismus je trošku něco jiného, ne? Dítěti fakt neublíží, ani kdyby jej v tu jednu hodinu nakojila.
Copak je období kojení něco jako klauzura v klášteře? Myslíte, že se dostanete do nebe, když si ani necucnete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ráďa81 no a co? Jaký je rozdíl 2dc a 4dc nebo víc(psala 3-4 skleničky, a u vinobraní se dávají menší), stejně neví co snese, může dát jednu a bude to stačit. Když má vyřešnou péči o dítko, hlídání a jídlo, tak proč by nemohla na akci vyrazit a užít si ji i s ochutnávkou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ráďa81 píše:
@Bethuska @lucenka já zase nechápu matky co si nedokáží odepřít alkohol, dobrá 2dc ok, ale asma zakladatelka píše, že si chce dát víc
Ale na to se tu nikdo neptal, chápeš? Zakladatelka řeší, kdy po ochutnávce vína zase kojit, aby to nemělo vliv na MM a na malou. Je dospělá, svéprávná a rozhodně nedělá nic protizákonného nebo nemorálního.
Jestli ty si za celou dobu mateřství (doufám, že je myšleno kojení
) nedáš alkohol, super. Je to ale tvoje rozhodnutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena s dítětem i bez dítěte, když je hlídání se dá podnikat plno aktivit a nemusím u toho pít alkohol
Přijde mi, že v poslední době přibývá lidí, kteří si myslí užít si večer = pít
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
@lucenka asi tak..já bych klidně šla, kamkoliv, pokud by mi dítko flašku vzalo a spalo nějak normálně. Bohužel nechtěla jsem to lámat přes koleno, tak jsem si prostě ledacos odpustila a počkala rok než to šlo.
to je horší, když dítko nechce flašku. Naštěstí kluk s lahvičkou problém neměl, pokud jsem mu jí dala já a bylo v ní moje mlíko. UM vzal na milost v 11 měsících. Takže jsem chodila někam jenom po uspání a zhruba do půlnoci, max. do 1 a byla na telefonu, kdyby se probudil (naštěstí to vždycky prospal, nebo si hlídající babička poradila jinak a já o tom dodnes nevím). Jednou jsem s mojí mamkou byla na koncertu a hlídal chlap. Kluk se probudil a odmítnul flašku (tím jsme zjistili, že je ochotný z ní pít jenom za mé přítomnosti). Tak ho naštěstí napadlo, dát mu přesnídávku
Ale dovedeš si představit můj šok, když jsem otevřela dveře a první co jsem viděla v koupelně, tak byla utěrka a oblečení od něčeho červenýho hozený v umyvadle. Už jsem začínala trnout, co se stalo… byla to ovocná přesnídávka ![]()
- Citovat
- Upravit
@Cuarentena píše:
Copak je období kojení něco jako klauzura v klášteře? Myslíte, že se dostanete do nebe, když si ani necucnete?
Jestli to takhle funguje, jdu do toho
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já je chápu… jsou to domácí puťky, které závidí, že si umí zařídit hlídání (mají odvahu dát hlídat dítě) a jdou se bavit. Teda určite ne všechny. Jenom tak na mě působí jejich moralistické řeči.