Dezert po obědě pro dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2299
30.8.14 16:08

Ovoce by se melo jist pul hodiny pred jidlem, jinak obed kvasí v zaludku. Naopak pul jablka pred obedem je perfekni na traveni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
30.8.14 16:56

Tak syn má rok a k snídani má mléko ( pije ho jen jednou denně) a bude ho mít ještě dlouho. Vstává kolem 9 ráno, takže 2 snídaně by nestihl. Kolem 11 dostává jogurt, nebo polévku a jde spát. Až se vzbudí, tak má hlavní chod a pak až večeří. Občas si dá třeba pár piškotů, kukuřičné křupky, nebo přesnídávku. Víc bych do něj nenacpala. K obědu mívá různá masa, většinou s bramborem a k tomu kompot. Jinak u nás neexistuje čerstvé ovoce kromě banánu. Kdybych mu dala kousek na žužlání, tak se udusí a když mu něco pomačkám, nebo nastrouhám, tak to nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
30.8.14 16:58

Jak píší ostatní, syn (2 roky) by tohle nesnědl ani náhodou :-) Má jen 1 jídlo. A kolikrát na oběd nejsme doma, takže když má vydatnější pozdní snídani, na oběd má třeba jen banán… mu to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
30.8.14 17:09
@j.a.n.i1 píše:
@mattez Myslím, že kompot není nic proti ničemu, ale třeba moje děti nesnědí najednou ani polévku + hlavní jídlo, vždy buď jedno nebo druhé, když dostanou obojí, tak se v tom druhém jen rýpou…

U nás byly prázdné misky jak po polévce tak po druhém :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
50155
30.8.14 17:22

U nás je většinou pouze hlavní chod, polévka málokdy a dezert nemáme nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.8.14 17:30

Tak my máme kompot kolikrát k nějakému hlavnímu jídlo, takže ho nepovažuju za dezert. Kluk už od mala zvládá sníst polívku + hlavní jídlo + salát/kompot. Někdy si pak dáme i nějakou buchtu, pokud je chuť.
Jinak mlíko k snídani mu nestačilo zhruba od roku nikdy, vždycky k tomu měl ještě něco.

• Citovat
  • Upravit
7240
30.8.14 19:41

Za mě je dezert - jakýkoliv - lepší jako svačina. Po obědě už by se do mě nevešel nebo spíš bych se zbytečně přecpávala.
Navíc upřímně - pokud vařím, chci, aby si všichni pochutnali a snědli toho co nejvíc. Kdyby se do nich po obědě vešel ještě dezert, znamená to, že si na něj nechali místo, a tak nevyužili potenciál mnou uvařeného oběda, abych tak řekla. 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.8.14 19:46

@mattez M2 nesní víc jak polívku nebo dezert když ti to sní pročn e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
30.8.14 19:56
@zichisek píše:
U nás byly prázdné misky jak po polévce tak po druhém :jazyk:

Tak že by byla chyba u mě a dávám moc velké porce  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
30.8.14 20:17
@rejžička píše:
Za mě je dezert - jakýkoliv - lepší jako svačina. Po obědě už by se do mě nevešel nebo spíš bych se zbytečně přecpávala.
Navíc upřímně - pokud vařím, chci, aby si všichni pochutnali a snědli toho co nejvíc. Kdyby se do nich po obědě vešel ještě dezert, znamená to, že si na něj nechali místo, a tak nevyužili potenciál mnou uvařeného oběda, abych tak řekla. 8) :mrgreen:

Takhle to ja tedy neberu :) obcas se treba stane, ze synek treba na jidlo ten den nema chut, jednou si rypne a neji (vyjimecne, ale taky se stane) a ja kvuli tomu ty jidla varim vecer predem, kdyz jde malej spat, a jeste pak cekam, az to vystydne, abych mohla soupnout do lednicky :D kdybych mela koukat na to, ze kdyz varim, at se toho sni co nejvic, asi bych se musela zblaznit :D ja proste varim pro dite, partnera a pro sebe a kazdej at si da, kolik chce. A do me osobne se teda dezert vejde vzdycky, i kdyz se hlavnim jidlem nacpu k prasknuti :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
30.8.14 20:18

Jinak vam dekuju za nazory, budu v obchode vic koukat na slozeni, i kdyz to skoro vzdy delam. A obcas vymenim kompot za zeleninovy salat a bude. K nejakymu jidlu se vic hodi to a k jinymu zas ono :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.8.14 21:10

@mattez me stn zeleninovy salat neda do pusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
30.8.14 22:32

Snídaně: starší mněla v tomto období UM kolem 2r jogurt a čaj
mladší 19m si dá UM 150ml v postýlce pak jí převléknu a dám jí jogurt 150ml

mezi tím se vykope z postele manžel a starší dcera 5let a jsou snídat… malá je po jídla cca 10min a ujídá

svačina ovoce

oběd jen druhé jídlo pokud dělám nějaký salát tak si dá salát

svačina ovoce

večeře so dům dá ;)

před spaním 150ml UM

jinak piškoty, sušené ovoce… pije vodu

jí hodně (velké porce) a mám něco přes 8kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
30.8.14 23:19

@mattez Tak pokud je dítě takhle zvyklé jíst a netrpí nadváhou nebo obezitou, tak je to naprosto v pořádku i s tím kompotem. Moje děti, a to je synovi skoro 13 a malé také 1,5 by tolik jídla najednou nezvládly. Jsem ráda, když snědí hlavní jídlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
31.8.14 10:39

@mattez To je právě o tom, že já vařím nerada a v podstatě jen kvůli malé. Sama bych si radši dala nějaké pečivo.. Manžel buď není doma nebo o teplý oběd taky nestojí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí