Dezert po obědě pro dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ovoce by se melo jist pul hodiny pred jidlem, jinak obed kvasí v zaludku. Naopak pul jablka pred obedem je perfekni na traveni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak syn má rok a k snídani má mléko ( pije ho jen jednou denně) a bude ho mít ještě dlouho. Vstává kolem 9 ráno, takže 2 snídaně by nestihl. Kolem 11 dostává jogurt, nebo polévku a jde spát. Až se vzbudí, tak má hlavní chod a pak až večeří. Občas si dá třeba pár piškotů, kukuřičné křupky, nebo přesnídávku. Víc bych do něj nenacpala. K obědu mívá různá masa, většinou s bramborem a k tomu kompot. Jinak u nás neexistuje čerstvé ovoce kromě banánu. Kdybych mu dala kousek na žužlání, tak se udusí a když mu něco pomačkám, nebo nastrouhám, tak to nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píší ostatní, syn (2 roky) by tohle nesnědl ani náhodou
Má jen 1 jídlo. A kolikrát na oběd nejsme doma, takže když má vydatnější pozdní snídani, na oběd má třeba jen banán… mu to stačí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je většinou pouze hlavní chod, polévka málokdy a dezert nemáme nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme kompot kolikrát k nějakému hlavnímu jídlo, takže ho nepovažuju za dezert. Kluk už od mala zvládá sníst polívku + hlavní jídlo + salát/kompot. Někdy si pak dáme i nějakou buchtu, pokud je chuť.
Jinak mlíko k snídani mu nestačilo zhruba od roku nikdy, vždycky k tomu měl ještě něco.
- Citovat
- Upravit
Za mě je dezert - jakýkoliv - lepší jako svačina. Po obědě už by se do mě nevešel nebo spíš bych se zbytečně přecpávala.
Navíc upřímně - pokud vařím, chci, aby si všichni pochutnali a snědli toho co nejvíc. Kdyby se do nich po obědě vešel ještě dezert, znamená to, že si na něj nechali místo, a tak nevyužili potenciál mnou uvařeného oběda, abych tak řekla.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez M2 nesní víc jak polívku nebo dezert když ti to sní pročn e
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zichisek píše:
U nás byly prázdné misky jak po polévce tak po druhém
Tak že by byla chyba u mě a dávám moc velké porce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rejžička píše:
Za mě je dezert - jakýkoliv - lepší jako svačina. Po obědě už by se do mě nevešel nebo spíš bych se zbytečně přecpávala.
Navíc upřímně - pokud vařím, chci, aby si všichni pochutnali a snědli toho co nejvíc. Kdyby se do nich po obědě vešel ještě dezert, znamená to, že si na něj nechali místo, a tak nevyužili potenciál mnou uvařeného oběda, abych tak řekla.![]()
Takhle to ja tedy neberu
obcas se treba stane, ze synek treba na jidlo ten den nema chut, jednou si rypne a neji (vyjimecne, ale taky se stane) a ja kvuli tomu ty jidla varim vecer predem, kdyz jde malej spat, a jeste pak cekam, az to vystydne, abych mohla soupnout do lednicky
kdybych mela koukat na to, ze kdyz varim, at se toho sni co nejvic, asi bych se musela zblaznit
ja proste varim pro dite, partnera a pro sebe a kazdej at si da, kolik chce. A do me osobne se teda dezert vejde vzdycky, i kdyz se hlavnim jidlem nacpu k prasknuti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak vam dekuju za nazory, budu v obchode vic koukat na slozeni, i kdyz to skoro vzdy delam. A obcas vymenim kompot za zeleninovy salat a bude. K nejakymu jidlu se vic hodi to a k jinymu zas ono ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snídaně: starší mněla v tomto období UM kolem 2r jogurt a čaj
mladší 19m si dá UM 150ml v postýlce pak jí převléknu a dám jí jogurt 150ml
mezi tím se vykope z postele manžel a starší dcera 5let a jsou snídat… malá je po jídla cca 10min a ujídá
svačina ovoce
oběd jen druhé jídlo pokud dělám nějaký salát tak si dá salát
svačina ovoce
večeře so dům dá ![]()
před spaním 150ml UM
jinak piškoty, sušené ovoce… pije vodu
jí hodně (velké porce) a mám něco přes 8kg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Tak pokud je dítě takhle zvyklé jíst a netrpí nadváhou nebo obezitou, tak je to naprosto v pořádku i s tím kompotem. Moje děti, a to je synovi skoro 13 a malé také 1,5 by tolik jídla najednou nezvládly. Jsem ráda, když snědí hlavní jídlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez To je právě o tom, že já vařím nerada a v podstatě jen kvůli malé. Sama bych si radši dala nějaké pečivo.. Manžel buď není doma nebo o teplý oběd taky nestojí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit