Co vařit 11měsíčnímu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@marrlinka píše:
helle, mne treba v pul seste vypije um, lehne do pul sedme, ale ji az v pul devate. Proste nema hlad, kdyz se k ranu nacpe mlikemtakze u nas se ji taky treba az hodinu a pul po vstavacce.
ale šak ano, v půl 6 dáš první snídani po probuzení, pak se dodříme a pak je normální druhá snídaně, ale hned po probuzení po noci má něco na jídlo
nemáš tam dlouhou hladovou prodlevu od probuzení ke snídani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
ale šak ano, v půl 6 dáš první snídani po probuzení, pak se dodříme a pak je normální druhá snídaně, ale hned po probuzení po noci má něco na jídlo
nemáš tam dlouhou hladovou prodlevu od probuzení ke snídani
jo takhle, tak to jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radanka25 píše:
@marrlinka já bych to také brala, aby zalehla v 19hod a šmitec, ale malá spí přes den 1 krát dopoledne 11-13hod, potom 1 krát odpoledne 16-18hod, tak proto chodí spát tak pozdě, pač je vyspaná, když jsem jí nedala spát odpo, aby spala brzy večer, byla protivná a přetažená… ale už jsme si zvykli
je fakt, ze me spi pres den tak hodinku a ctvrt. Dneska chrnil po obede dve a pul hodiny a ja cela nervozni chodila koukat, zda dycha ![]()
ovswm znam dite, ktere i v roce a pul spi 2-3× pres den a v noci od pul osme od sesti…to by byla hawai! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1pipa Teda synovi je necelých 12 měsíců a čekat po probuzení hodinu a půl na jídlo nevydrží
Vstává taky v 6:30 a hned dostane chlebík s domácí lučinou, pak jde ještě dospat ráno a budí se kolem 8. hod.
V 8-9 má svačinu, jogurt (bílý nebo do něj nakrájím ovoce),
Kolem 11. hod si někdy lehne na hodinku.
Ve 12-12:30 mívá oběd. A po něm hned spát.
V 15 svačina - ovoce
V 17 se vykoupe a navečeří (jáhly, rýže, pohanka… Samotné nebo s ovocem).
A pak nakojím a jde spát.
V noci se nebudí. A pokud se probudí tak hned sám usne.
Jinak u nás rostou zuby, tak je daleko víc unavený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžce vám závidím vstávání okolo šesté… u nás se budí v pět, cucne UM nebo čaje, do půl 6 se povaluje v postýlce a žvaní, v půl 6 je dospáno…
Tzn.
okolo 5-6 cca 150ml UM
mezi 6-7 cca 150ml kefíru, acidofilního mléka + kus chleba, kukuřičného chleba…
spaní
okolo 10 svačinka ovocná přesnídávka
okolo půl 1 masozelenina (nebo jsem už dělala i rajskou s kuskusem a vejcem…co mě napadne)
okolo 3 svačina jogurt
ke svačině uvařím 210ml UM a cucá to až do večeře
okolo 18h večeře kaše, dopije UM
vyčistíme zuby a spát.
Pokud ji něco netrápí, tak spí až do těch pěti…
Donedávna jsem kojila, teď se sama odstavila, tak nevím jak budu řešit noční uklidnění…uvidíme až to přijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se s dovolením vetřu se svým dotazem- jaký chleba dáváte dětem? celozrný? A pak ještě jedna věc- kolik měli vaše děcka v roce zubů? Naše holka má jen dva dole a jeden nahoře, ted se jí teda prořízl druhý, proto se jí třeba ten chleba bojim dát aby se neudusila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nas:
6:00 probuzeni, 150 - 180 ml UM, pak se dospi cca do 8
9:00 presnidavka nebo ovoce, pak od cca 10:30 spanek tak do 11:30
12:00 obed (maso, zelenina, brambor, nekdy ryze nebo testoviny), potom spanek tak od 14:00 cca na hodku
15:00 150 ml UM, nekdy si pak po pate jeste schrupne max pul hodky
18:00 bily jogurt
21:00 200 ml mlecne kase z lahve, pak spanek do tech sesti
v noci se nekdy parkrat vzbudi, ale staci dat dudlika, asi to budou zuby. Pres den pije caj, ale vypije za den max 150 - 200 ml, prijde mi to malo. Behem dne zobe detske susenky, krupky rohlik nebo salatovou okurku - kdyz je potreba ho udrzet v klidu, tj. Kdyz obedvam a vecerim ja. Jinak se mi zda, ze varim na obed porad to same - masozelenina priloha a mixnu to, malemu bude za 14 dni rok, tak by uz bylo na case zaradit i dospelactejsi jidla, ale nemam inspiraci a docela v tom tapu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Ale to je špatně, nejdýl hodinu po probuzení by se mělo snídat ať je to dospělý nebo dítě.
A když nechce, o mám dělat??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za příspěvky, nečekala jsem, že tady toho bude tolik
Takže teda asi zkusím dát hned po probuzení další UM, dneska ale například měl UM v 6hod, pak ještě spinkal do 7,30
, takže pak hned dostal rohlík s troškou másla. Závidím vám, že děti spí celou noc, musím to zkusit nějak změnit, třeba se mi to podaří. Holky a co dáváte třeba na to pečivo kromě másla nebo žervé? Tím, že mi nechce vůbec jogurt ani kaše jsem dost limitovaná, nevím, co dávat místo toho. Naštěstí mu chutná ovoce, takže dostává na zobání broskve a banány, švestky apod. Jabka kupodivu nemá rád a nastrouhané taky ne. Připadá mi, že by nejraději pořád něco ukusoval, když je to na lžičku, tak je to problém ![]()
Když jsme u toho, co vaříte na zítřek prckům?
@Alfhugo taky mi tak malý vstával, najednou se to změnilo a celkem pravidelně spí do těch 6,30, dneska jsem se v noci snažila zrušit to jedno UM a vrazila jsem dudlík, což zabralo a natáhla jsem to cca o 1,5hod, takže druhé UMměl v 6hod a pak chrněl dokonce do 7,30 ![]()
@Martina 25 chleba dávám obyčejný, ale více u nás jedou kukuřičné nesolené křupky nebo rohlík do ruky, ovoce. Se zubama jsme si užili, začalo to brzy. Nahoře má 4 a dole 2 zoubky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina 25 píše:
Taky se s dovolením vetřu se svým dotazem- jaký chleba dáváte dětem? celozrný? A pak ještě jedna věc- kolik měli vaše děcka v roce zubů? Naše holka má jen dva dole a jeden nahoře, ted se jí teda prořízl druhý, proto se jí třeba ten chleba bojim dát aby se neudusila…
chleba obyc. Celozrnne pecivo myslim deti do urciteho veku nesmi. V roce ma 8 zubu, chleba krajim na kostky a ona si sama bere. Obcas s ni jen sunku nebo syr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj prcek má zatím 2 zuby, takže pečivo nedávám, neukousne to a u větších kousků si myslí, že je spolkne a pak se dáví…i piškoty rozkrojím na 4 kousky… ![]()
@1pipa mám vařeno..vepřové, brambor, mrkev, cuketa…vařím na 2 dny… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@figurka6 taky mi přijde, že ty obědy (zelenina+maso) jsou stejné…teď jsem objevila, že u nás podávájí čerstvé králíky, tak dám očas králíka…
jinak nejvíc brambory, cuketa, mrkev, brokolice, květák…
@1pipa už jsem zkusila i něco se smetanou…prostě zeleninu s masem zcedím, pak naleju smetanu, nechám probublat varem a pak rozmixuju…
pak k tomu dám přílohou těstovinu nebo rýži…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to mame s 11.mes.takto.
vstavackz mezi 7-8 nekdy to tahne dyl.ale musim mit po ruce piti
Hned ranni mlicko…v 9 snidane mezi 11 a 12 obidek, oddpoledni spanek (nekdy hodku nekdy 2) svacina. toustak spomazankou, marmoskou, jogurt ovoce. Vecer 5 hod vecere a po 6 kasicka, vykoupat a spinkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějaké tipy, co zítra na oběd?
Holky, kolik mají mít roční děti mléka? Malý mi vůbec nechce jogurt ani kaši, takže možná i proto se v noci dožaduje mléka
Dáváte přes den všichni UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit