Kdy nechat vykastrovat kočku?

113
5.10.14 16:34

kdy nechat vykastrovat kočku ??

Ahoj :-) v kolika měsících můžu nechat vykastrovat kočku?? tu co máme jsme nechali po prvních koťatech.. a teď jsme dostali kotě a je to kočka.. a nechci další starosti s koťatama.. takže tomu chci předejít tím že půjde vykastrovat.. podotýkám že pokud začne mrouskat tak je jasná, protože máme v okolí samý kocoury :-( jde ji nechat vykastrovat i dřív než se bude mrouskat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
920
5.10.14 16:40

@stydlina My jsme měli sice vždycky jenom kocoury, ale Ti zas pro změnu rádi značkujou, když kočky mrouskají:D Vykastrovat co nejdřív, kolem půl roku a je klid:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
5.10.14 16:43

Ještě mi poraďte jak ji ochočit aspoň trošku.. je to kotě z půdy a prej ji máme mít venku ale to si nedovedu představit.. tu naši máme taky půl doma a půl venku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
5.10.14 16:46

No, klidně v tom půlroce. Naše kočka je vykastrovaná tak nějak a je pravda, že pár vetů mi řeklo, že čím pozdějc, tím lépe, ale když chodí ven, jako v našem případě, tak bohužel veškerá doporučení musela jít stranou. V USA kastrujou i koťátka (kočky), to si nemyslím, že je ok, ale v tom půlroce už jo. Jeden argument proti - že kočka přestane růst a zůstane drobná. Což mi nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
5.10.14 16:47

U nás vždy zabíralo mazlit se, pojmenovat, a dávat nějakou tu dobrotu… ale jsou kočky a kočky… stejně jako u lidí, je to o povaze:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
5.10.14 16:47

@stydlina ze začátku jenom doma, třeba měsíc a pak už jí normálně pouštět ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
5.10.14 16:58

Taky mámě 2 koťata z půdy… asi týden byli jen v pokoji, pak po celém domě a i ven. A ad ochočení, jedna se začala tulit asi po měsíci, druhá se nedá chytit doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
5.10.14 16:59

Kocky jsme kastrovali tak nejak kolem jednoho roku veku, vzdycky jsme to stihli jeste pred prvnim mrouskanim. Kdyz jsme meli neochocena kotata, tak byla tak tyden az dva doma na mazleni a zvykani a pak meli uz pristup ven a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.10.14 17:15

My kastrovali po prvním mrouskání. Máme ji v bytě pod kontrolou, kdyby to byla venkovní, kastrovala bych tak v roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
5.10.14 17:36

Nechala bych ji vykastrovat po prvnim mrouskani, abych mela jistotu, ze vyspela. A asi budu za hnusnou, ale nechala bych ji vykastrovat zbouchnutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
5.10.14 18:03

Mě bylo od jedno veta řečeno že pokud by čekala koťata tak ji zašije a nechá jí porodit.. takže bych platila operaci a pak kastraci.. nic půjde v půl roce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
5.10.14 18:05

Náš kocour šel v roce na kastraci, ale myslím, že i v půl roce by to šlo. co se týče ochočení, určitě záleží na povaze kočky (jako u všech živých bytostí), ale výchova taky hodně ovlivní - my máme vyloženě mazlíka, i když chodí i ven, tak obvykle stejně čeká na nás a na zahradě se nás drží jako klíště - je to takový mazánek..hodně drbat, mazlit, komunikovat s ní, určitě kočku nebít!!, a nemuchlovat ji - to nesnáší! a nalákat ji na dobroty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
5.10.14 18:07

Kocouři se kastrují v půl roce, kočky by měli později, jde jim koupit i antikoncepční injekci a pak až povyroste kastrovat. Mě všichni přezdívají kočičí máma :) Takže se klidně ptej :) Ale s tou kastrací, je nejlepší se informovat u veterináře.. Třeba se kvóty změnily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
5.10.14 18:10

A co se týče ochočení, já mám kočky mazlící/postelový, ale normálně chodí ven :) Na noc si je volám domů, aby se venku nepopraly s těma nevykastrovanýma v období mrouskání. A jak je ochočím? Většinou jak píšou holky výš, prostě mají zvykací režim jen doma, dokud nejsou dost velký a vím, že mi přijdou zpět domů. Mazlí se hodně a to dostávají konzervu nebo kapsičku jen občas :) Momentálně mám doma 2 kočky a jednoho kocoura :) Dva z toho mi chrápou v noci v postely, třetí už nevleze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
5.10.14 18:18

My máme právě už jednu kočku.. ta je celkem ochočená.. na zavolání dojde.. ale doma vyloženě jako není.. když se vychrápe v křesle nebo v zimě u krbovek tak chce ven.. tak jsem zvědavá na tohle kotě.. uvidíme no.. jako hlavně že není zablešený a vypadá zdravě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný