Kdy nedávat dítě do školky-nemoc?

3011
8.9.10 08:19

Kdy nedávat dítě do školky-nemoc?

Ahoj,
syn je týden ve školce a už má rýmu a slzí mu očička, včera večer měl v koutku očka hnis :roll: . Teplotu nemá.
Shodou okolností včera byla ve školce i 1.schůzka, kde pí ředitelka žádala rodiče, aby zvážili, kdy nemocné dítě do školky dávat a kdy ne :roll: .Že si někteří rodiče stěžují, že jejich dítko chytlo rýmu od jiného apod.
Tak mě zajímá, kde je „míra“ nemocnosti, s čím děti do školky posíláte a s čím už ne :?:
Nechala jsem syna raději dnes doma :wink:

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11332
8.9.10 08:32

Hnis v očích fakt na školku není. U rýmy se řídím dle intenzity a ostatních příznaků (pokud i kašle, do školky většinou nejde).

BTW syna si dnes a zítra nechávám doma právě kvůli rýmě, doufám, že se mu nerozjede, v pátek bych potřebovala, aby do školky šel.

Příspěvek upraven 08.09.10 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
8.9.10 08:34

Nedávno tu proběhla diskuse na téma rýma a školka. Já jsem holku s vodovou rýmou dávala, protože je alergik po mně, ale ve chvíli, kdy si přinesla žlutou nebo zelenou, tak nás automaticky nechávala doktorka doma a to ze dvou důvodů-aby nenakazila další děti a hlavně tahle hustá rýma je dost zákeřná. Děti ještě neumí pořádně vysmrknout nudle tak, aby to nezasáhlo Eustachovku a ještě lepší je, když to zadem zateče na průdušky. Musím říct, že nakonec dcera díky vymlácené imunitě skončila na sledování. Takže souhlasím s tebou, že jsi ho raději nechala doma. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
8.9.10 08:39

Tak třeba zánět spojivek u školkáčka je pro mě závažný důvod, proč zůstat doma. Pokud to je virové, tak se to velmi snadno přenese na ostatní. A rýmy a kašlání? To máš těžký, samozřejmě, že by takové dítě mělo zůstat doma, protože v kolektivu dětí se to prostě extrémně snadno přenáší, jenže co dělat, když nemáš hlídání, musíš do práce, bojíš se, že o ni přijdeš …
Sama to řeším, jak to budu dělat, malej byl v školce minulý týden, o víkendu horečka, takže půjde až zítra - a to i přesto, že po ránu mu vzadu v nose trochu chrčelo :oops: , obávám se, že kdybych byla striktní a dělala to tak, jak si myslím, že to je správné, nedostal by se do školky v podstatě vůbec.

• Citovat
  • Upravit
Aghata nepřihlášená
8.9.10 08:45

Ještě chci dodat, že to je vlastně stejné jak u dospělých, taky se rok co rok v médiích opakovaně probírá, jak při virozách a chřipkách mají lidé zůstávat doma a neroznášet to dál a dál a stejně se rok co rok všude potkáváš s lima, co jim teče z nosu, očí, kejchaj, ani si pusu ničím nepřikrejou … tak jak to dělají dospělí sami mezi sebou, tak to budou dělat i se svými dětmi ve školkách a školách … a je to neřešitelné. Vždycky se tam objeví někdo nemocný a vždycky nakazí někoho dalšího. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
21548
8.9.10 08:51

pokud byla slabá vodová rýma, do školky klárka šla. jakmile se změnila na hustou žlutou až zelenou, případně se přidal kašel, byla doma. naštětsí mám poměrně hlídací babičky, takže jsme se na první dny podělili s manželem na dovolené a pak přijela hlídat jedna z babiček. ale dyby to takto nešlo, šla bych normálně na ošetřovačku (případně manžel, podle aktuální situace v práci). nemocné dítě prostě do školky nepatří. ať už z ohleduplnosti k ostatním, tak i kvůli jemu samotnému. přece jenom mu není dobře a školka ho pak zbytečně zatěžuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
8.9.10 09:02

ahoj, dneska jsem malou odvedla do školky a zase tam pobíhal klouček se zavázaným krčkem, rýma jak trám, kašel. Loni dokonce chodil i klouček a vím že čeklai na výsledky výtěru na spálový bacil, když se potvrdil, tak teprve zůstal doma. Nejhorší na tom je, že většinou ty maminy jsou doma na MD s druhým dítětem! No a potom ty „slabší“ děti to od nich chytají,že? Proto teď posilujem imunitu jak se dá, zatím úspěšně. Ťuky, ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
8.9.10 09:06
Bojko píše:
Nejhorší na tom je, že většinou ty maminy jsou doma na MD s druhým dítětem! No a potom ty „slabší“ děti to od nich chytají,že?

Promiň, ale nesouhlasím!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
8.9.10 09:19

Bojko tak to je mazec, oboje.
Katrinko s čím nesouhlasíš?

• Citovat
  • Upravit
3011
8.9.10 09:20

Vyznělo mi to tak, že děti ve školce chytnou nemoc pouze od menších dětí, se kterýma jsou maminy doma :nevim:
S tím nesouhlasím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21548
8.9.10 09:21

Katrinko, promiň, ale já mám podobné zkušenosti jako bojko. není to u nás pravidlem, ale minimálně polovina nastydlých dětí ve školce jsou od mamin na mateřské nebo z rodin, kde mají plně hlídací babičku, takže by nebyl problém nechat nemocné dítko doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
8.9.10 09:22
Bojko píše:
ahoj, dneska jsem malou odvedla do školky a zase tam pobíhal klouček se zavázaným krčkem, rýma jak trám, kašel. Loni dokonce chodil i klouček a vím že čeklai na výsledky výtěru na spálový bacil, když se potvrdil, tak teprve zůstal doma. Nejhorší na tom je, že většinou ty maminy jsou doma na MD s druhým dítětem! No a potom ty „slabší“ děti to od nich chytají,že? Proto teď posilujem imunitu jak se dá, zatím úspěšně. Ťuky, ťuk.

No tak já taky moc nesouhlasím, i když je fakt, že se taky nějaká taková najde. Ale spíš jsem se setkala s názorem, že když chodí do práce, tak nemá jinou možnost. Ale můj názor je zase ten, že školka není odkladiště nemocných dětí pracujících matek… :nevim: Já chápu že se bojí o práci apod. ale ono nejde jen o to, že nakazí jiné děti, ale o tom, že ničí svoje dítě a do budoucna mu může zadělat na slušné zdravotní problémy. Já mám zkušenost, že když nechám doma pár dní hned v začátku, tak to probíhá lépe a obejdeme se i bez antibiotik, kdežto když se to nechá rozjet, tak to trvá dýl a stejně nakonec s tím dítětem musí zůstat doma a je doma dýl, než kdyby ho nechala hned ze začátku vyležet nebo aspoň v klidu doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
8.9.10 09:25

Pro nas dnes aktualni.. ..misto plavani a odp.anglictiny,na ktere se tak tesil,jsme rano naklusali k dr.Zatim mu nic neni jen horecka(a to jsem si rikala,ze uz mame tri roky skolky za sebou,tak uz ta imunita bude lepsi)
V minule skolce me stvalo,ze tam chodily deti i ocividne nemocne,dokonce maminkam nebylo divne dat ucitelce leky treba od kasle.. :evil:
V nasi nove skolce pozaduji vzdy od lekare potvrzeni,ze muze dite do kolektivu,i kdyby jste si ho nechali na dva dny doma(to mi sice taky prijde blbe,ale asi na nektere holt jiny bic neplati)Chrani se tim skolka i deti-ze treba nektere kaslajici dite je neinfekcni a pod.Ja byla zvykla virozy lecit doma bez pomoci lekare(co stejne napise,to si muzu koupit)a nevstevovat az pri neklesajici horecte ctvrty den,jinak kuryrovat doma.Ted budem muset na muj vkus pokazde k dr…no ale neda se nic delat.

/stejne me to stve,ze po peti dnech ve skolce uz ma virozu :twisted: /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
8.9.10 09:26

To je jiná věc, když dítko, které je nemocné, má možnost zůstat doma a pošlou ho do školky, s tím se taky neztotožňuju.
Jen si myslím, že to není pravidlem ve všech případech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21548
8.9.10 09:36

katrinko, jo, to samozřejmě není pravidlo u všech. ale stává se to.
any, mě se přístup vaší školky docela líbí. jen je trochu nebezpečí, že při návštěvě doktorky může dítko chytnout ještě něco horšího. taky se snažím základní choroby vyléčit doma volně prodejnými léky a jít až když po několika dnech nezabírají…

no, já jsem zvědavá, jak to s námi bude letos. zatím se klárka drží, ale ještě uvidíme. hlavně mi ty virozy bude nosit v říjnu k novorozenci. no, aspoň si vybuduje imunitu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin