Kdy ovocný příkrm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jestli ji masozeleninu v pohode, tak s ovocem klidne zacnete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proboha proč anonymně?
Předpokládám, že nějakou zeleninu jsi k tomu masu přimíchala taky (mimochodem, v masozelu není potřeba, aby bylo masa moc, na 200g dávku stačí 20g…).
Jinak ovoce můžeš zavádět, předsudky o tom, že jakmile dáš ovoce, dítě přestane chtít zeleninu, jsou blbosti, obě moje děti měli ovoce zaváděné normálně, prvorozený na střídačku se zeleninou, druhorozený dokonce dostal nejvíc ovoce, ani jeden neměl se zeleninou problém, jen druhorozený nechtěl sklenky a vyžadoval domácí stravu (typický chlap
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No protože už je to trapný!!! asi 10tej příspěvek, o ovoci..
jasně že zeleninu jsme jeli asi měsíc a máme mi vyzkušený to maso-zelenina ale jen ty tři druhy masíčka. jinak bude 6tý m a jsme celkem veliký a přes 8kg
- Citovat
- Upravit
My to máme tak, že ovoce nejíme vůbec - nechce ho… tak zkusím později ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My tedy začli v 5. měsíci nejdříve s neslazenými ovocnými přesnídávkami. Zeleninu jsme dali až poté a syn s ní neměl žádný problém. Některé děti jsou prostě vybíravé a jiné s ní vše. Tvrzení, že pokud dítě ochutná nejdříve ovoce, pak nebude jíst zeleninu, je podle mě jen fáma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ovoce dala dokonce driv jak maso, desive ji ucpala mrkev, tak aby ji to trosku prohnalo…nikdy nebyl problem, ze by mi zeleninu nechtela jist. naopak, byly doby, kdy ji davala prednost.
nase doktorka rikala, ze muzem zacit i ovocem, ze je to jedno a ja si to taky myslim.
takze smele do toho dokud je poradna sezona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala ovocem, kluk pak se zeleninou neměl žádný problém. Takže klidně ovoce dej. Navíc proč čekat a nevyužít teď krásné sezónní ovoce.
- Citovat
- Upravit
Právě že některý názory jsou, že s ovocem a příkrmama obecně at je dítě kojené nebo nekojené, začít po půli roce ![]()
- Citovat
- Upravit
Podle mě je nejlepší řídit se svým rozumem. Kluk dostal příkrm ve chvíli, kdy se dožadoval mého jídla a kojila jsem ho každou chvíli. A ovoce mi přišlo nejlepší, protože v té době jsem měla naše jablka a další ovoce ze zahrádky.
- Citovat
- Upravit
alergická reakce na ovoce
A jak je to s tou reakcí?? dala jsem dnes prvně skleničku banánu, jen na ochutnání. cca 6 lžiček a teď má po sobě pupínky, ale neim jeslti to nejsou potničky z toho vedra
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, vyzkoušeli jsme krůtí, kuřecí, telecí, můžu už začít zkoušet ovoce??
my začli s ovocem v 7 měsících… a to proto že jsme čekali až se naučí papat zeleninku a masíčko…kdyby mi hezky jedla dříve, možná bych dala ovoce už dřív…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A jak je to s tou reakcí?? dala jsem dnes prvně skleničku banánu, jen na ochutnání. cca 6 lžiček a teď má po sobě pupínky, ale neim jeslti to nejsou potničky z toho vedra![]()
no to je trochu zapeklité. Je fakt, že já jsem taky teď osypaná, jak se potím ![]()
U nás byla alergická reakce (asi
) na syrové rajče. Dostal ho poprvé, po 2h začal být neklidný, po 4h děsný průjem (normálně měl tuhé bobky). Tak se teda vyzkoumalo, že to bylo asi z toho. Po pár měsících jsem dala znovu zkusmo a zase obdobná reakce. Pupínky neměl, červenou prdku taky ne. Takže jediný způsob je to na nejěkou dobu vynechat a pak to za příhodných podmínek zkusit podat znovu, některé děti se osypou jen jednou a pak už dobrý, u některých jde fakt o nesnášenlivost a pak je potřeba to vypustit.
Jen teda - skleničku banánu? Jakože přesnídávku? Podívej se na složení, aby tam nebylo ještě něco jiného, co může způsobovat problém. Zrovna banán je u nás celkem dostupná plodina, snadno doma zpracovatelná (stačí rozmačkat vidličkou nebo naškrábat ůžičkou), tak je zbytečné kupovat ve sklence ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
no to je trochu zapeklité. Je fakt, že já jsem taky teď osypaná, jak se potím
U nás byla alergická reakce (asi) na syrové rajče. Dostal ho poprvé, po 2h začal být neklidný, po 4h děsný průjem (normálně měl tuhé bobky). Tak se teda vyzkoumalo, že to bylo asi z toho. Po pár měsících jsem dala znovu zkusmo a zase obdobná reakce. Pupínky neměl, červenou prdku taky ne. Takže jediný způsob je to na nejěkou dobu vynechat a pak to za příhodných podmínek zkusit podat znovu, některé děti se osypou jen jednou a pak už dobrý, u některých jde fakt o nesnášenlivost a pak je potřeba to vypustit.
Jen teda - skleničku banánu? Jakože přesnídávku? Podívej se na složení, aby tam nebylo ještě něco jiného, co může způsobovat problém. Zrovna banán je u nás celkem dostupná plodina, snadno doma zpracovatelná (stačí rozmačkat vidličkou nebo naškrábat ůžičkou), tak je zbytečné kupovat ve sklence
právě u banánu by to bylo divný, když je hypoalergení, ale zřejmě to ty potničky byli, večer už to neměla, takže to dnes zkusím znova a uvidíme.. já vůbec totiž nevím jak by taková reakce měla vypadat, teda ty pupínky. malá byla jinak ok, i jí chutnalo
- Citovat
- Upravit
Ahoj, vyzkoušeli jsme krůtí, kuřecí, telecí, můžu už začít zkoušet ovoce??