Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,malýmu je skoro rok a tak se chci zeptat jestli stejně starým dětem už dáváte na spaní polštáře pod hlavu?Jde o to,že já zatím teda ne,ale malej si zvykl usínat buď v sedě a pomalu jde do předklonu na peřinu a nebo si na ni rovnou lehne,takže v postýlce usíná úplně obráceně.Začínám si myslet,že se mu narovno moc dobře neleží.Co s tím?
Mila
Ahoj Milo,
malý má často soplík. Porodní asistentka mi strčila pod madraci deku. Takže zůstává ležet na rovném, jen je ta madrace vyvýšená. Pomohlo to a k tomu spí na bříšku. Jinak tu kdysi holky na podobné téma diskutovaly a psaly, že podloží madračku knížkama. Čauko
Iva a Michael 3m ![]()
Ahoj Milo,
Petříkovi jsem dala polštářek poprvé asi v jedenácti měsících. Je to tedy jen placka (asi tři centimetry silný), takže je to spíš pro můj pocit, že to vypadá jako pravá postýlka
Myslím, ale že to vliv na spaní mít nebude, Peťula hodně často usíná obráceně.
Takže určitě zkusit můžeš, uvidíš.
Hezké spinkání. Alča a Petřík 13 měs.
V Ikee mají dětský polštář určený od roku. Je to takové hadrové nic, takže ten by mohl mít. Ale stejně na něm asi moc nebude, protože hned odcestuje…
ahoj Milo,nedávno byla v pořadu Sama doma debata s lékařem,který na otázku Od kdy je pro dítě vhodný polštář odpověděl,že čím později,tím lépe.Nejlépe až po 3 roku života.Je to z důvodu přetěžování krční páteře. Ahoj,Hanka B.
Ahoj Milo,
naše Lucinka má asi od cca 14 měsíců, už si to fakt nepamatuju přesně, v povlaku na polštář takovou tenkou deku. Teď jí je 25 měs. Zatím jí to stačí a tak polštář ještě nedostane.
Hanko B., tak to jsem nevěděla, usuzovala jsem jenom podle té Ikey. Tak díky za info, asi polštáře zase seberu, stejně na nich moc nespěj.