Chodítka a hopsadla

315
5.6.05 20:04

Chodítka a hopsadla

Ahojky sluníčka,
mám na Vás dotázek: Máte některá doma chodítko,nebo hop:,–(lo k zavěšení do rámu dveří? malému bude 7 měs. a už docela obstojně stojí,tak bych mu chtěla udělat radost :-) Ale nevím od kolika měs. se můžou tyhle dvě vymoženosti používat… Na některých stránkách píšou že hop:,–(lo od 5 do 15 měs. ale chodítka? Doma nemám žádné schody,takže se nebojím nějakého úrazu,ale aby mu to neudělalo nějakou paseku se zádíčkama,nebo nožkama,všichni pořád vyhrožují když bude brzo stát,tak bude mít očkovky,ale já mám hyperaktivní mímo co je tak o dva měsíce v pohybech napřed…holt spousta čokolády v těhu :lol:
Tak díky moc za rady a mějte se moc krásně.

Mon a Den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2304
5.6.05 21:06

Ahoj Mon,
očkovky moje brzo běhací dětičky měly taky, ale dneska mají nožičky krásně rovné. Ovšem ty fotky s pořádnýma očkovkama jsou boží.
Pořídila jsem pořádnou ohrádku a jinak jsem děckám nechávala volné pole k prolézání, chození a řádění. Jsem odpůrce hop:,–(el a chodítek, vyjma odstrkávadel, skákacích zvířátek a míčů pro větší děti.
Mým dětičkám největší radost dělalo rámusení s poklicema a hrncema a schovávačky ve skříních a větších krabicích.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
5.6.05 21:47

Ahoj Mon,

mám podobný názor ako Stefinka, teda: hop:,–(la a chodítka NIE. Oni tak totiž nasilu udržujú mimi na nohách, a ono si vlastne nemože :,-(nút´, ak by chcelo.
Mám doma tiež nadmieru pohyblivé mimi, takže ti rozumiem, ale lozenie a chodenie popri nábytku mu úplne stačilo. ;-) Hlavne aby mal pri tom lození bezpečno po celom byte a v kazdom kúte nejakú hračku ;-)

Gabika a Radko 11m

• Citovat
  • Upravit
75
5.6.05 21:50

Ahoja Mon,
zrovna minulý týden jsem ve starším D-testu četla článek na toto téma.A kromě toho,že to opravdu dost neprospívá páteři ,tak to taky rozhodně neurychluje vývoj dětí -dělali test s dvojčaty a chodit dřív začalo to,které do chodítka dáváno nebylo-ale hlavní nebezpečí je v úrazech :! .Nejde jen o schody-dítě je mnohem pohyblivější,dosáhne na místa kam by jinak nedosáhlo,vyvíjí dost velkou rychlost-pohybuje se po bytě až 10km/hod -může najet na sporák,vrazit do Tebe,když poneseš kafe…Chodítka hrají docela velký význam v příčinách dětských úrazů :cry: (číslo už si nepamatuji).
No prostě já jsem o chodítku sice ani nepřemýšlela,ale po přečtení tohoto článku mi fakt běhal mráz po zádech 8O
Přeje všem zdravé mimísky bez úrazů.
Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
5.6.05 21:58

Tak já přidávám hlas chodítkům a hop:,–(lům NE. U chodítka navíc nehrozí nebezpečí jenom při pádu ze schodů, ale dítě se pomocí něho může dostat tam, kam by jinak zatím nedošáhlo. Nebo ho může rozjet a v rychlosti do tebe narazit třeba v okamžiku, kdy budeš vařit jídlo a můžeš ho opařit (stalo se, psali o tom v Testu). Krom toho chodítka nebyla vymyšlena pro zdravé děti, ale pro děti které mají nějaké problémy. Ještě si to rozmysli.

http://www.dtest.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
5.6.05 22:00

Teda Mojřičko, já jsem tě nechtěla kopírovat :D :D :D . Jen jsem to dlouho psala..... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
5.6.05 23:30

Pridavam se k odmitavemu postoji vuci choditkum, hop:,–(lum a jinym vymozenostem z neurologickeho hlediska…ale to jsem ani psat nechtela.
Jen me zaujal ten test s dvojcaty…to jako dvojcata zacinaji behat obe najednou? Ha ha ha, no nic. Ale snaha byla. Ja si myslim, ze chuzi to klidne i urychli, ale rozhodne ke skode veci, prcek ponechan ve vhodnem prostoru zacne chodit az na to bude dostatecne zraly a svaliky posilene. Tot muj nazor.

Monca a moncicaci - chodec a lezec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
6.6.05 07:08

Ahoj,

taky říkám chodítkům a hop:,–(lům zá:,–(ní NE.
Doma máme auto - odstrkovadlo. A ve futrech :D máme zabudovanou houpačku … má zvýšená zádíčka, malá v ní neplave … a je to u nás děsně oblíbená atrakce

Baghira a Eliška (za 6 dní 14 m.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
6.6.05 11:33

Tak asi budu jediná.....
Chdítko je fakt blbost, ale hop:,–(lo máme a má ohromný úspěch. Mates tam není, aby se „kamsi posunul ve vývoji“, ale proto, že ho strašně baví hopsat. Když ho mám na klíně, nehce sedět, ale hned se postaví a skáče. Většinou se v hop:,–(le drží těch popruhů, sedí a jen se ve vzduchu vrtí, občas se odrazí. Dávám ho tam tak 3× denně max. na 10 minut a to bohatě stačí, aby se vyblbnul. Bude mu teprve 7 měsíců, ale sílu v nohou má velkou, tak si myslím, že mu nijak neubližuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
6.6.05 15:05

Meduzo, ono spíš jde o páteř než o nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
6.6.05 16:37

ahoj,
přidávám se k hlasům pro ne.minulý týden jsem se o tom bavila s mojí rehabilitačkou a ta mi taky řekla hlavně ne hop:,–(lo a chodítko,jak už bylo řečeno kvůli páteři.
luka a kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
6.6.05 16:56

Chodítko šikovné (které se rychle vyvyjí) dítě podle mně brzdí a nakonec omezuje. Takže je to zbytečně vyhozený peníz. Houpačka nebo hop:,–(lo je podle mně fajn atrakce. Nevěřím, že by pár minutek denně v hop:,–(le poškodilo dítěti páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
6.6.05 19:05

A nevadí na tu páteř tedy i klokanka nebo krosnička? Tam visí asi tak stejně, ne? Tak nevím, od kdy je možné kvůli páteři používat toto? Dík za odpovědi. Nerada bych Matýskovi nějak ublížila, ale v krosničce ho nosit chceme… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
6.6.05 19:12

Pokud vím, tak krosnička se doporučuje, až když se miminko samo po:,–(í (na což Ondrášek zatím nevypadá). Radši ho na dovolený budeme nosit v šátku.. Ta klokanka by snad tak vadit neměla :D , ale o ní moc info nemám, snad pomůže někdo jiný.. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
6.6.05 20:55

Ahoj, kdysi jsem dávala do diskuze podobný dotaz. Teď už v tom mám jasno. Přidávám se k NE hop:,–(lům, chodítkům, posazování nesedících dítek (šmankote, některá dítka jsou dokonce přivazována plínou, aby seděla!!!) :roll: a NE postavování dětí, které se samy nepostaví.
Tady je odkaz na tu diskuzi: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Lucie a Vilík (8,5měs, který sezení netrénoval a přesto se sám po:,–(il :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí