Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsem si přečetla tu starší diskusi - ze začátku to vypadalo hrůzně
. Jinak holky tam připomněly něco poměrně důležitého, a totiž, že pády k tomu vývoji neodmyslitelně patří. Dítě se prostě musí trošku otlouct, aby se mohlo naučit co bude, když......
Ke klokance. Opíšu vám kousek povídání, které jsme dostali ve Vinohradské nemocnici:
Při nakupování může maminka dítě nést v klokance. Ta je určena dětem do osmi kg váhy, ovšem je vhodná až pro děti, které lezou. Dítě by se totiž vůbec nemělo nosit ve svislé poloze až do svého 8. - 9. měsíce. Teprve tehdy se zapojuje pánev a již nedochází ke vzájemnému protitlaku hlavičky a pánve dítěte, které mohou vyústit ve zvýšenou dráždivost a pozdější problémy s páteří.
Diky Pimpo, ze jsi to napsala. Naprosto s Tebou souhlasim, hlavne s tim nosenim deti. Opravdu sem holky nosila vodorovne az do doby nez zacaly lezt a samy so zacaly sedat. Jen to bylo nekdy tezke vysvetlit ostatnim, protoze jim rekl ortoped jiz ve 3mesicich, ze je holka silna i na sezeni.....Tak sem to proste vyresila tak, ze kde muj nazor a prani nerespektovali, tam jsem nejezdila. A je to. Zdravy vyvoj mych deti je mi prednejsi.
Monca a moncicaci 1rok