Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám dotázek ohledně Nutrilonu HA.
Na plechovce je napsáno, že se může namíchané miminku podávat 10 minut po odstání. Opravdu je nutné čekat těch 10 minut? Jde to kvůli tomu, že se jedná o HA? Na normálním Nutrilonu 1 Premium to napsané není ![]()
Děkuju za pomoc a přeji Vám hezký den ![]()
opravdu to tam není? Já si myslím, že jo, je to sice už nějaký pátek co jsme to mlíčko pili, ale myslím, že jsem to tam někde četla. Osobně si myslím, že když to mlíko rozmícháš (předpokládám, že třepáním v lahvičce), tak je hodně napěněné a za těch deset minut se to tak u:,–(í.
No na krabici normálního Nutrilolu je psáno, že se má voda vhodná pro kojence převařit 5 min a nechat odstát a pak smíchat s mlíkem.
Ale na tom HA je vyloženě napsáno, že se má namíchat a pak nechat 10 min odstát. A to mě právě mate. Tak zřejmě to bude opravdu kvůli tomu, že je protialergické ![]()
Zkusíme zítra zavolat na tu jejich linku ![]()
já myslím, že hypoalergičnost s tím nesouvisí. Spíš to bude proto, aby se ten prášek pořádně rozpustil, třeba má jinou strukturu než obyč. nutrilon.
Nevím, to je můj názor. Pokud ale hned po umíchání ho máš dobře rozpuštěnej, tak bych ho dala mimču klidně hned.
Alenka
Ja mam zkusenost s Nutrilonem AR, ktery se taky musel nechat 10 minut odstat, ale to bylo proto aby nabobtnal. U HA me teda nic nenapada…
Monca a moncicaci
Taky jsme pili HA Nutrilon a opravdu to souvisi s tim, ze se hur rozpousti a tak to chce trochu vic casu. Snazila jsem se chvilku pockat, ale vetsinou to ted 10 minut asi nebylo, vzdycky jsem si rekla, ze to stejne v tech navodech pisou trochu „nadsazene“
Jana
Ahojky,
děkuju za rady ![]()
Večer jsme zkoušeli a nechali cca těch 10 min „uležet“. Ale už když jsme mlíčko rozmíchali, bylo to rozpuštěné na 1 ![]()
Hezký večer ![]()
Me prislo ze po nem mel prujem, a i se opruzoval. Po prejiti na normalni nutrilon se to okamzite zlepsilo. Ale kdyz jsem hledala nekoho s podobnou zkusenosti tak jsem moc nenasla.
@Mercury My právě byli na klasickém Nutrilonu, ale syn má vyrážku, už přes měsíc, tak dr. odsouhlasila zkusit HA. Ale začal víc zvracet a pak mít čím dál vodnatější stolici. Po vysazení se to trochu zlepšilo (stolice, zvracení ani vyrážka ne), ale až po 2 dnech. Tak právě jestli to může mít z toho nemám mám jančit a hledat příčinu jinde, případně jít hned za dr.
Vyrazku ani zvraceni jsme nemeli. Jen jsem mela pocit ze si da flasku a hned je to v pline. Stolice mi prisla agrasivni, protoze i pri velmi castem vetrani a prebalovani byl hned opruzeny. Byli mu 4 mesice.
@Mercury Jo to máme taky tak, jen to teda nebylo při každé láhvi. no vysadili jsem, tak se to snad rychle zlepší, jako u vás.
Moje malá se po klasickém osypala, nic pěkného, tak jsme dali ha a to začaly bolesti břicha a u nás naopak děsná zácpa…a když už to vyšlo ven, tak chemická zelená šílenost v plíně, děs běs, no po vysazení vyrážka pryč, i když to docela dlouho trvalo a bříško nesrovnatelné ![]()
@Blouby Jenže my měli vyrážku a ještě nikdy UM neměl. A když jste vysadili HA, k čemu jste se vrátili?
Aha tak to je jiná, na chvíli jsme se zase vrátili ke klasickému nutrilonu, protože jsem si nebyla jistá jestli je to opravdu způsobeno nutrilonem a vyrážka se vrátila a bříško bolelo dál…tak jsme změnili mlíčko na hipp a bolení přestalo téměř okamžitě, těď nás potrápí jen občas a kůže se jí taky spravila, ale chvilku to trvalo. Myli jsme jarišovou vodou a pomohl nám hodně bepanthen sensiderm.