Pekárnička

Gabika
5.6.05 09:09

Pekárnička

Ahoj,

zvažujem kúpenie pekárne od ETY (bohužial´, typ si nepamätám, taká tá biela podlhovastá), asi 2.500 Kč. Nemáte s tým niekto skúsenosť? Ako sa vám s tým pečie, ako často pečiete? Počula som, že niektoré pekárne umožňujú pridávať hrozienka, máte s tým niekto skúsenosť?

Vďaka,

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
5.6.05 09:14

Ahoj Gabiko,

taky máme domácí pekárničku (na chatě - nejbližší obchod je 4km).
Máme uplně obyčejnou z Makra asi za 1200,–. Peče se v ní super, zkoušela jsem různé druhy chleba a všechny jsou fantastické. Vždycky přidávám nějaké semínka navíc. Pokud jsme na chatě peču obden.
Vřele doporučuju.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
5.6.05 11:06

Ahoj, my mám Panasonic SD 253, cenu už si bohužel nepamatuju, ale je super, už ani nevim, kolik stojí chleba v obchodě, protože kupujem jen občas rohlíky. Dá se v ní péct i celozrnný, bezlepkový, francouzký, italský a další chleby s různými příchutěmi i semínky. Dají se v ní dělat i těsta třeba na pizzu, koblihy,…, ale toho moc nevyužívam. Zrovna teď mi tu voní chléb na sladko - vánočkové těsto.
 Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
5.6.05 12:42

taky mame doma pekarnicku, znacka clatronic, typ ted z hlavy nevim, ale tusim uz se stejne neprodava (uz jsou novejsi typy). jsme s ni moc spokojeni, nerikam, ze peceme kazdy den, ale kdyz dostaneme chut na nejaky lepsi chlebik, tak peceme sami (navic neni nad cerstve udelany jeste teply mnam :) testo nekdy kupujeme uz hotove v prasku ve zdrave vyzive
urcite muzu doporucit
navic se tam daji delat i marmelady atd… to ale zalezi na konkretnim typu
a o tom ze si do chlebiku muzes pridat jakekoliv pri:,–(y co mas rada ani nemluvim… :)
jenom to chce mit doma misto kde bude tato celkem neskladna vec „bydlet“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.6.05 13:34

Zdravím,
my máme zhruba 2 roky také pekárnu Clatronic a jsem z ní naprosto nadšená. Pečivo v obchodě už vůbec nekupujeme, peču obden. Nepoužívám kvasnice, ale dělám si vlastní kvásek, používám bio mouku… Jsem už tak rozmazlená, že když náhodou někde dostanu chleba z obchodu, už mi nechutná :D . Díky pekárně dávám chlebík i synkovi (14 měsíců) - peču mu „speciální“ s minimem soli. Ten z obchodu bych mu nedala, je na můj vkus hodně slaný. Takže já můžu pekárnu moc doporučit :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
5.6.05 14:03

Verčo, mohla bys sem, prosím, hodit receptík na tu vánočku? Nebo je to taky koupené v obchodě?
Jinak, přidávám se na stranu těch, co si pekárnu chválí. Koupili jsme ji mým rodičům a jsme z nadšení celá rodina. Já bych sice byla raděj kdybych někde sehnala recepty na doma dělaný chleba a ne ten krabičkový, ale i tak je to fajn. Holky, jestli máte recepty, tak prosímvás pište, my se totiž chystáme si ji koupit taky.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
460
5.6.05 16:24

Vánočka je z krabičky, ale mám recept na bábovku:
1 šlehačka, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohr. mouky, 1/2 prášku do pečiva, do světlé vanilkový cukr, do tmavé kakao.
Program - míchání (stačí 10min.), pak pečení

Rychlý, jednoduchý chléb
1/2kg chlebové mouky, 2 čaj. lžičky droždí, 2 lžičky soli, 1 lžíce cukru, 320ml vody, kmín podle chuti, semínka podle chuti a nálady (sezam, len, dýně, slunečnice)
Program - Quick, střední
K tomuhle receptu se dá přidat ještě třeba sýr nebo velmi jemně nakrájená syrová velká cibule a je hned dobrá změna.

Pivní chléb
250ml světlého piva, 100ml vody, 1/2kg mouky, 2 lžičky drceného kmínu, 1,5 lžičky soli, 1lžička droždí
opět semínka dle chuti
Program - Quick

Bílý italský chléb Ciabatta
1 lžička droždí, 30dkg pšeničná krupice hrubá (dětská krupička), 20dkg polhr. mouka,1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 3 lžíce olivového oleje, mleté sušené chilli papričky ( 1/2 lžičky mletého chilli koření), 350ml vody

Těch receptů existuje strašně moc a chce to jen se nebát a uplatnit metodu pokus omyl. Ještě, droždí používám vždy sušené, čerstvé se nám neosvědčilo.
 Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.6.05 22:00

Recept na kváskový chleba: 350 ml vody, 1 polévková lžíce oleje (používám olivový; je možné dát i máslo), 1,5 čaj. lžičky soli, 540 g mouky (používám celozrnnou žitnou a špaldovou, dávám jí půl na půl), kvásek. Pří:,–(y dávám přesně v tomto pořadí. Kvásek si vyrábím sama doma a to tak, že ze 2 polévkových lžic celozrnné žitné mouky (určitě by to šlo i z bílé žitné) a vody udělám řidší těsto (asi jako na lívance) a nechám stát v teple. Druhý den přidám zase lžíci mouky a vodu, třetí den totéž. Za ty tři dny (podle toho, jak máte v bytě teplo, možná budou stačit jen dva dny)se v něm udělají bubliny a znatelně nabyde. To je ten nejlepší čas přidat ho do chleba. Je dobré nechat si nádobu od kvásku špinavou, dát do lednice a příště dělat další kvásek v ní. Protože tam už jsou ty brebery :lol: (asi bakterie či co), které způsobují kvašení, bude hotový podstatně rychleji. Já si ho vždy umíchám, než si jdu večer lehnout a ráno můžu zadělávat, je hotový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
7.6.05 09:07

Holky úplně jste mě navnadily na pekárnu-upustila jsem od ,,nezdravého,,friťáku a jdu do pekárny :wink:

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
8.6.05 11:00

Asi se budu ptát blbě, ale: jak to funguje? Je to tak, že vše naházu dovnitř a už se to dodělá samo? něco jsem takovýho slyšela. Já jsu na chleba vybíravá, takže dost za ten ze zdravé výživy nebo extra pekárny utratíme., a míchat těsto v ruce se mi teda nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.6.05 13:07

no jasne, nic michat nemusis, to testo se uhnete samo, samo si pocka nez zacne pect atd… jenom si to pekne naprogramujes a pak si pockas na chlebik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
23.6.05 10:16

Ahoj,

tak pekárničku sme kúpili a som z nej úplne nadšená! :-D Mám výborný recept na rascový (kmínový) chlieb:

72 dkg hladkej múky (ja som dala asi 1/2 množstva normálnej, 1/4 hladkej polosvetlej a 1/4 hladkej celozrnnej) 0,45 l vody
2 kávové lyžičky mletej rasce
2 kávové lyžičky celej rasce
2 čajové lyžičky soli
8-9 g instant. droždia
1,5 polievkovej lyžice oleja

Chcela som sa vás opýtat´, ked´ robíte vianočkové cesto, tak tam hrozienka pridávate hned´ na začiatku s ostatnými prí:,–(ami? Alebo až po miešaní, ked´ sa pridávajú do chlebov orechy, syr… ?

Vd´aka.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
460
27.6.05 14:18

Ahoj, my máme pekárnu s násypkou na rozinky a semínka, takže je dám tam, a ona už si je sama přimíchá do těsta ve vhodnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí