Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chci se zeptat jestli mám dávat čajík 3m mimi v těch vedrech, když plně kojím, protože minulý týden byla chudinka vyřízená, tak prso moc nechtěla. A máte někdo skušenost s hrníčkem od AVENTU s bílou hubičkou 3+?
Dr.¨nám doporučila čistou koj.vodu a dáváme to Aventemale s dudlíkem-hubičku neuměl chytit ![]()
Gabule a Štěpán 3,5m
Kojeni stačí, max. tu převařenou kojeneckou vodu… lahvička může zkazit techniku sání.. raději bych častěji přikládala… děti jsou ve vedru unavené, tak nebude „odvázané“ ani z té vody… mlíčko je důležitější…
Eva
Ahoj,
loni v létě byla pořádná vedra, dceři v té době bylo cca 5 měsíců … a jenom jsme kojili. Pila častěji, ale mlíčko jí úplně stačilo.
Baghira a Eliška, skoro 14 m.
Ahojky,
jsem přesvědčená o tom, že tříměsíčnímu „závisláčkovi“ lahvičkou techniku kojení nezkazíme. To podle mě platí jen u miminek čerstvě narozených (podotýkám - můj osobní názor). Já Filípkovi ve vedrech převařenou vodu dávám. Stačila mi zkušenost se starším synem, kdy jsem na doporučení lékaře pouze často kojila. Skončilo to tak, že Matyáš měl žízeň, vytáhla jsem prso, on si cucnul a už nechtěl. Za hodinu zas. U mě 100% platí tvrzení že se vyrovná nabídka z poptávkou a rozkojit už se mi nikdy nepodařilo ať jsem dělala všechno možný.
Hrníček od Aventu s bílou hubičkou jsem teď koupila, zbývá jen naučit Filipa z ní pít, což doufám nebude problém.
Katka a 2 kluci
ahoj,
mám roční holčičku a kamarádku por.asistentku.loni jsem ty čaje hodně řešila.nakonec jsem ke kojení čajíky přidávala taky kvůli prdíkům.poradila mi,abych dávala čaj opatrně mezi kojením,aby si nemyslela ,že je to jídlo.naučila jsem ji na lžičku a později lahvičku avent.dnes jsem ráda,s pitím nemáme problémy a skojením taky ne,pořád sosá jak o život,hihi.podle toho co jsem četla tak momentálně zase čaje doporučují i kojeným dětem,před rokem nedoporučovali.já se řídím svým rozumem,osobně si myslím,že voda nebo čaj kojení neohrozí.
luka
Myslím že je to věc názoru.
Já jsem loňské parné léto plně prokojila. Přikládalo se sice hodně často ale to nám nevadilo. Mudr říkala že můžeme po lžičkách dávat převařenou kojeneckou vodu ale nám stačilo MM.
Maky a Terinka (14 měsíců)
ahojky,
nas trapily od 4 týdnů hrozné prdíky, DR. DOPORUČILA FENIKLOVY CAJ od hIPP NEBO ČAJÁNKU, dávala jsem mezi kojením po lžičkách, po mesíci jsem už dávala čaj do avent lahvičky, prdíky ho trápily taky proto že se přepíjel mlíčka, takže nám Dr. doporučila dávat hodně i čaj, takž to byla celkem výhoda ho tak i utišovat a uspávat.. Nyní nám jsou 4,5 měs a plně kojíme i pijeme čaqj z lahvičky..
aNDREA
Ahoj aNDREO,
mě taky připadá, že se při kojení přepíjí, protože třeba usne a jak se vzbudí pije jak o život, přestože už sosala dost před tím, ale pak mi někdo tvrdil, že se děti při kojení nepřejí. Mohla by jsi mi prosím tě napsat kolik asi tak jsi dávala toho čajíku ve třech měsících a jak dlouho po kojení.
Markéta + Terezka 3m
Ahoja holky,
souhlasím s KatkouN,zrovna minulý týden jsem to konzultovala s naší doktorkou,a ačkoli jsem si myslela,že do cca 6 měs.nám bude stačit jen mateřské mlíčko,a že si Janeček v případě žízně řekne,tak od pátku zkoušíme vodu. Když byla ta vedra,tak byl apatický a ospalý a musela jsem mu prso nabízet-jenže naše drahé kotě nějak nechápe rozdíl mezi předním mlíčkem na žízeň a zadním na hlad
,prostě pokud mu strčím prsíčko do tlamičky,tak ho vyluxuje až do poslední kapky…A jelikož máme mlíčka tak akorát,a i doktorka nás varovala,že bychom si tím mohli kojení úplně rozhodit,tak jsme začali zkoušet vodu.Po troškách,z lahvičky i po lžičkách.Ale pokud bych měla mlíčka víc,tak bych asi jen kojila.Důležitý je podle mě příjem tekutin,a pokud to nejde z mlíčka od maminky,tak jakkoli jinak.
Veselé zavodněné mimísky přejí Mojřička+Janeček 4,5měs
Jo a si to někomu přijde hrozivé,ale dala jsem Janečkovi obyčejnou,kohoutkovou vodu -samozřejmě převařenou. ![]()
Mojřička