Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit.Mám 10týdenního syna a dnes jsem začala trochu „špinit“(krvavě).Dost mě to překvapilo,protože jsem myslela když plně kojím,tak nebudu mít menzes:Cítím tlak v podbříšku,tak jako před menzes.Krvácela jsem až do konce šestinedělí a ještě nebyla na kontrole,jdu až za týden. Vyčerpaná nejsem,syn spí celou noc.Jen jsem měla včera pocit,že mám plnější prsa-více mléka.Pokud máte některá podobnou zkušenost,ozvěte se prosím.Potřebuju se ubezpečit,že to neznamená nějaký problém.Díky.
Hela
P.S. Omlouvám se,jestli budu anonymní, ještě pořádně nevím, jak to tady funguje. ![]()
Heluš,
já na tom jsem podobně,začala jsem taky brzy špinit a teď i více krvácet.Syn má 14týdnů.Já ale beru antikoncepci a ta to může dělat ![]()
Takže dojím poslední(třetí)plátíčko a budu bez antiko.Snad se to srovná ![]()
Gabka a Štěpán 3,5měsíce
Nooo, nechci prudit, já žádnou antiko nebrala (evidentní, že?
, kojila jsem jako o život a MS přišla 2 dny po skončení šestinedělí. Ne každej má to štěstí, že nemenstruuje při kojení.
Peta, Vojta (11m) a Klíště (32.tt)
Ahojky Helo,
myslím si, že u každé z nás je to jiné. Některá začne krvácet při plném kojení po šestinedělí, druhá po půl roce, třetí až po skončení kojení… Já jsem dostala první MS při plném kojení po půl roce, ale další krvácení se již nedostavilo. Byla jsme u Dr. a ten mi řekl, že to mohla být obrana organismu před možným otěhotněním (Exluton neberu!), ale teď klidně zase nemusím nějaký ten měsíc krvácet.
Takže nevěš hlavu… Určitě to nic vážného nebude. Hlavně ať je Tvůj syn v pořádku a užívejte si to, protože všechno tak strašně rychle letí… ![]()
Jarka a Domi (7měs.)
ahoj Heli,
já mám menstruaci presně od skončení šestinedělí a to jsem plně 6 měs. kojila. Trochu mě to rozladila..jsem si říkala, jak budu bez měsíčku, aspoň dalších 6 měs…holt příroda je mocná čarodějka..
Zuzka
moc vám všem holky děkuju,to se mi dnes hned bude líp usínat ![]()
Hezký večer (v rámci možností ![]()
Hela + Tom (už spinkající)
Heluš,já dostala první menses taky brzo,myslím,že 2 měsíce po porodu
.Sotva mi skončilo šestinedělní krvácení,přišly mensky.A to jsem kojila cca 10× denně,z toho 2-3× v noci.
Fakt je,že jsem začala zrovna užívat Exluton,tak to mohlo být tzv.krvácení z průniku,takže bez ovulace.Další MS nepřišla,já plašila,že jsem v tom,naštěstí ne,ale prostě si měsíčky chodily jak chtěly.
Je to u každé jiné,jak píšou holky,některá kojící mamina nemenstruuje celou dobu kojení,třeba i dva roky,jiná začne hned po skočení šestinedělí.
Hanka,Klárka 2 a 1/2 r. a mimís 34.tt
Ahojky Heluš,
přidávám se k Hance a Petě, já jsem měla svou první MS ihned po skončení šestnedělí, na kontrole jsem byla po 7 týdnech a to už proběhla. Kojila jsem jak o život a skončila, když Karolínce bylo 17 měsíců. Když jsem začala brát Exluton, tak MS byla asi 1× za 3 měsíce, zhruba po 8 měsích od porodu se upravila na běžný cyklus 28 dní. Tak to je tak, každý nemá štěstí si od MS odpočinou třeba 2 roky v kuse.
Jana
No, tak ja sem ten pripad co nema MS (krvaceni) kdy v srpnu to bude 2 roky od porodu. Jo, skoro vsichni me zavideji,ale ja trochu zavidim zase tem co ji maj,protoze maji da se rict prehled, ze jsou v poradku. Uz sem s tim zasla k dokt. Prubeh vam popisovat nebudu,to je asi jina kapitola. Krvaceni zpusobuje delozni sliznice a kdyz se malo tvori,tak i min krvacite,treba po brani antikonc.(ale taky zalezi na druhu ant.) No ale kdyz del.sliz. neroste tak nekrvacite, ale to uz neni normalni, protoze by nemelo oplodnene vajicko vyzivu nebo pod. funkci del.sl. a nasledovala by strasna vec
Takze neni co zavidet dlouhodobe nemenstrulujicim (nekrvacejicim) zenam.
M a M 21m. ![]()
Ahojky. Tak ja tiez patrim k tym stastnym, co to dostali 3m od porodu a to som kojila skoro stale v tej dobe v noci kazdu hodinu. Bola to celkom sila, ked sa mi bili kojo hormony s menstruacnymi, ale prezili sme a dokonca to ani nebolelo. Potom bola pauza a teraz uz to je kazdy mesiac. Maly ma 7m.
Antikoncepciu som nebrala.
Ahojky, tak i já jsem začala krvácet a to dost, jsem jak u řezníka a to plně kojím přes den po 2 hodinách a od 20h-6rána ne. Po 6nedělích jsem to dostala a po té až nyní, jsem z toho otrávená a synovi je 5m ![]()
Holky já to dostala po porodu cca za 7týdnu a to mi dr. řekla že už menstruuji, tak jsem z toho byla poměrné zklamaná a čekala to další měsíc a ono nic. Dcera ma již přes 4měsíce a za tu dobu jsem krvácela 2× nevím jestli to jsou měsíčky nebo něco jiného, ale jako menzes to pravidelné fakt není ![]()
Zdravím a oživují diskuzi. Prosím o anonym, jinak smazat.
Krátce po šestinedělí jsem začala lehce krvácet, kontrola u gynekologa po šestinedělí -v poradku. Nechala jsem si pichnout antikoncepci-Depoprovera na 3 mesice. Krvaceni asi na měsíc ustálilo, pote se opět rozjelo. Dle gynekologa v poradku (kontrola pomocí zrcadel),nasadil ascorutin a po par dnech krvaceni ustalo…Po třech měsících po vypršení antikoncepčního účinků injekce se krvaceni opět rozjelo a trvá už měsíc. U gynekologa kontrola vnitřním ultrazvukem…prý normální u kojení. Nasadil mi opět ascorutin. Prosím o vás názor -je to opravdu normální??Děkuji za Vaše názory.
Já měla cyklus prastěný ještě cca 8 měsíců po porodu, to fakt trvá, než se to zas začne chovat normálně a ustálí se to