Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, pomzte, prosím. Malá má takovou prasklinku za ouškem a vytéká jí z toho i někdy trošku krve, ale spíše taková vodička. Čím to čistit či mazat? Co to může být?Děkuji moc.
Ivulka + Eliška 11týdnů.
To je nějaký ekzém, taky jsme to měli u obou dětí. Doktorka nám na to předepsala dehtovou mast. Všechno bylo černé, z roztomilé blondýnečky skoro černovláska, plínky pod hlavou jako silnice a páchli jsme jak asfaltéři, ale rychle to zabralo.
Radka
ahojky,
také jsme si tím prošli
. Nám doktorka řekla, že to má spousta miminek a že se to rádo po vyléčení vrací. Doporučila nám Dermazulen (heřmánkový olejíček), vždycky to pomohlo a za čas se to zase vrátilo. Zjistila jsem, že pomáhá to co nejméně namáčet při koupání. Jak prcek vyroste, zmizí to samo. Teď už máme pár měsíců klid.
Sendy a Mišák 12m
Taky obcas mame a to nejen syn ale i ja dodneska
mazu tim, co zrovna mam po ruce, docela se nam osvedcil Aviril olej. Dr. rikala, ze to maji lide s citlivejsi kuzi, coz muzu potvrdit. Jana
cau,
nas maly to mel taky, doktorka nam predepsala bilou vazelinu a vse bylo do nekolika dnu v pohode.
Ty prasklinky taky vznikají, když se po koupání špatně utře za ouškama. Než jsem si na to dávala pozor, tak jsme to také měli, a pomáhala nám čistá vazelína, nebo heřmánková mast.
Ahoj, ma 3 leta dcera to ma nekdy jeste do dnes, dela se to taky po spatne umitem samonu nebo mydla.
Ja jsem mazala vsim moznym, co bylo pri ruce, hlavne Infadolan, nebo kalciova mast je taky dobra.
Ale ne vzdy to je jen z samponu,a neususene vody.ale nekdy to znamena provotni naznak atopickeho ekzemu.Zlvast kdyz to ma nekdo v rodine, u nas mam atopicky ekzem ja, takze jsem myslela ze to je tim.ale dr. me uklidnila ze tohle ekzem neni.Ze to je opravdu jen vysusena pokozka a proto praska.
Hodne zdravicka preje Lucie a Adelka. ![]()
Ahojky, taky jsme to měli, ale ne takhle „rozjeté“. Všimla jsem si toho, když to bylo prasklé a loupalo se to. Naštěstí z toho ještě nic nevytékalo, takže jsem to jen mazala modrou indulonou a za dva dny bylo po problému. Jinak bych to asi vždy něčím vyčistila a pak namazala? No, raději si nech poradit od holek, které to měli jako ty
Držím palce, ať se to co nejdřív zahojí ![]()
Ahoj
my jsme na prasklinky za ouškem dostaly framykoinovou mastičku a pomohlo to.
Maky
Ahojky,
tento problém jsme měli taky. Stačí odbýt utírání a už v tom lítáme (já i Honzík). Po pečlivém utření po koupání jsme to mazali Bepanthenem. Používáme ho na všechno - od mých prsních bradavek, přes Honzíkovu prdelku až po Ivančiny vyrážky a odřeniny. A funguje bezvadně
!
Medvídě + Honzík 10m + Ivanka 6r.
Ahoj holky,
nám se to udělalo před pár týdnama na levém lalůčku a byl to ekzém. Dr. nám na to namíchal jakousi mastičku, zbytkem jsem mu namazala obličej, jelikož se udělalo dětské akné. Vše zabralo a zatím máme klid. Nevěděla jsem, že se to může vracet, tak uvidíme…
Hezký večer
Iva a Michael 3m ![]()