Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se vás zeptat odkdy jste začaly dávat piškotek? Na obalu je od šesti měsíců. Není to brzy? Máme v rodině alergii, tak teď nevím, jestli to neobsahuje lepek.
Piskoty lepek obsahuji, jsou z psenicne mouky. Musela bys najit nejaky vyrobek bud z kukuricne mouky nebo ryzove. Ale jestli jsou i pro deti, to netusim.
Bara
Obyč piškoty obsahují nejen lepek ale ještě nebezpečnější vejce. S lepkem se doporučuje začínat kolem roku a celá vejce ještě déle.
Pokud máte v rodině alergii, piškotům se určitě obloukem vyhni
![]()
Existují sušenky pro mimča Hero - Baby a Nestlé. My jsme s nimi začali až kolem 11 měsíců a to jen minimálně. Teď se po nich může utlouct, tak nevím, jestli bych přístě ještě nepočkala déle… stává se totiž, že moc nejí a spoléhá že dostane sušenky. Tak právě to omezujeme, co to jde.
Sendy
Ahoj, my davame namisto piskotu kukuricne tycinky, ktere prodavaji
v Bio obchodech, stoji 35Kc a je to celkem velka krabice. Chutnala jsem je, jsou dobry a neni po nich mala upatlana ![]()
Simona&Kristynka(11 mesicu)
Sendy,
s lepkem zacit az kolem roku? To slysim prvne. Trochu prehnane, ne? A nebo jsi myslela u deti ohrozenych alergii v rodine?
Lucka a Niky (15m)
http://nikolinka.wz.cz
ahoj,
na lepek je hodně názorů,podle nejnovějších se zase doporučuje nečekat do roka,ale dávat od půl roka,před časem to bylo naopak.mě na piškotu spíš vadí,že se dítě snadno zakucká a lepí se na patro a jsou dost sladké.lepší jsou jak už někdo psal dětské sušenky,ale já dávám nejraději kukuřičné tyčinky nebo rýžové placky,nešpiní,bez kalorií,soli,cukru,nelepí se na patro.
luka
Tak já kouknu po těch kukuřičných tyčinkách. Myslím, že najdu nějaký bio obchod. Viděla jsem i přesnídávky s piškotem, ale na obsah jsem se už nedívala.
Ahoj,
ty dětské piškoty od Hero a Nestlé jsou speciální: ony se totiž v pusince rozpouští a nehrozí přilepení na patro nebo případné dušení.
Soňa
Musim rict, ze mi zase tak „specialni“ neprijdou… mala se s nima kuckala vic nez s normalnimi piskoty… a stejne se po nich muze utlouct. Ale neobsahuji vejce, takze je davam misto normalnich piskotu - samozrejme ze babicky to „zachranuji“ - aby nahodou chudinka o neco neprisla… ![]()
Marťoch a Lucka, 9 mesicu
Myslela jsem na alergiky. Jinak si myslím, že i tak není kam spěchat
![]()
Ještě k těm speciálním sušenkám. Sousedů pes miluje piškoty, ale ty speciální sušenky pro děti Hero ani Nestlé vůbec nepozřel. Tak nevím, co mu na nich nechutnalo ![]()
Našemu mrňousovi sušenky Hero vůbec nejedou, obyčejné piškoty naštěstí taky ne. Zato po kukuřičných „housenkách“ se může utlouct
. Bohužel jakmile je objeví manžel, tak se po nich jen zapráší, takže je kupujeme ve velkém a musím je schovávat
.
S tím lepkem je to opravdu různé, člověk se dočte všechny termíny od půl roku do roku i déle. Mně připadala rozumná teorie začít kolem osmého měsíce. I tak zatím s lepkem skoro nic nekonzumuje, jen to trochu ožužlá a hotovo. Obilné kaše mu taky nechutnají, takže jsme zatím na rýžové. Takže to, že člověk něco začne dávat ještě neznamená, že to mrňous bude konzumovat ve velkém.
Ulrika a Andrýsek (10 měsíců)
Nám se Hero piškoty osvědčily, ale mnohem víc našemu malýmu chutnají ty kukuřičné tyčky. Místo housenek jsme koupili chutnější tyčinky, ale po těch je malý strašně zapatlaný. Nejde to z oblečení dostat, a když to zaschne, tak už vůbec ne.
malé takynejdřív chutnaly nejvíc ty sušenky od Nestlé, Hero jí tolik nejelo a piškoty taky ne. Teď už si dá občas i ten piškotek. Asi jak se mění chuť.
Ahoj