odkdy piškot?

49
2.6.05 18:29

odkdy piškot?

Chtěla jsem se vás zeptat odkdy jste začaly dávat piškotek? Na obalu je od šesti měsíců. Není to brzy? Máme v rodině alergii, tak teď nevím, jestli to neobsahuje lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4097
2.6.05 18:52

Piskoty lepek obsahuji, jsou z psenicne mouky. Musela bys najit nejaky vyrobek bud z kukuricne mouky nebo ryzove. Ale jestli jsou i pro deti, to netusim.
 Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
2.6.05 18:53

Obyč piškoty obsahují nejen lepek ale ještě nebezpečnější vejce. S lepkem se doporučuje začínat kolem roku a celá vejce ještě déle.

Pokud máte v rodině alergii, piškotům se určitě obloukem vyhni :! :roll:

Existují sušenky pro mimča Hero - Baby a Nestlé. My jsme s nimi začali až kolem 11 měsíců a to jen minimálně. Teď se po nich může utlouct, tak nevím, jestli bych přístě ještě nepočkala déle… stává se totiž, že moc nejí a spoléhá že dostane sušenky. Tak právě to omezujeme, co to jde.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
2.6.05 19:14

Ahoj, my davame namisto piskotu kukuricne tycinky, ktere prodavaji
v Bio obchodech, stoji 35Kc a je to celkem velka krabice. Chutnala jsem je, jsou dobry a neni po nich mala upatlana :D

Simona&Kristynka(11 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
2.6.05 19:52

Sendy,
s lepkem zacit az kolem roku? To slysim prvne. Trochu prehnane, ne? A nebo jsi myslela u deti ohrozenych alergii v rodine?

Lucka a Niky (15m)
http://nikolinka.wz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
2.6.05 21:12

ahoj,
na lepek je hodně názorů,podle nejnovějších se zase doporučuje nečekat do roka,ale dávat od půl roka,před časem to bylo naopak.mě na piškotu spíš vadí,že se dítě snadno zakucká a lepí se na patro a jsou dost sladké.lepší jsou jak už někdo psal dětské sušenky,ale já dávám nejraději kukuřičné tyčinky nebo rýžové placky,nešpiní,bez kalorií,soli,cukru,nelepí se na patro.
 luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
2.6.05 21:59

Tak já kouknu po těch kukuřičných tyčinkách. Myslím, že najdu nějaký bio obchod. Viděla jsem i přesnídávky s piškotem, ale na obsah jsem se už nedívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
2.6.05 22:05

Ahoj,
ty dětské piškoty od Hero a Nestlé jsou speciální: ony se totiž v pusince rozpouští a nehrozí přilepení na patro nebo případné dušení.
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
2.6.05 22:43

Musim rict, ze mi zase tak „specialni“ neprijdou… mala se s nima kuckala vic nez s normalnimi piskoty… a stejne se po nich muze utlouct. Ale neobsahuji vejce, takze je davam misto normalnich piskotu - samozrejme ze babicky to „zachranuji“ - aby nahodou chudinka o neco neprisla… :-(

Marťoch a Lucka, 9 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.6.05 07:46

Myslela jsem na alergiky. Jinak si myslím, že i tak není kam spěchat :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.6.05 07:48

Ještě k těm speciálním sušenkám. Sousedů pes miluje piškoty, ale ty speciální sušenky pro děti Hero ani Nestlé vůbec nepozřel. Tak nevím, co mu na nich nechutnalo 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
3.6.05 08:27

Našemu mrňousovi sušenky Hero vůbec nejedou, obyčejné piškoty naštěstí taky ne. Zato po kukuřičných „housenkách“ se může utlouct :D . Bohužel jakmile je objeví manžel, tak se po nich jen zapráší, takže je kupujeme ve velkém a musím je schovávat :D .

S tím lepkem je to opravdu různé, člověk se dočte všechny termíny od půl roku do roku i déle. Mně připadala rozumná teorie začít kolem osmého měsíce. I tak zatím s lepkem skoro nic nekonzumuje, jen to trochu ožužlá a hotovo. Obilné kaše mu taky nechutnají, takže jsme zatím na rýžové. Takže to, že člověk něco začne dávat ještě neznamená, že to mrňous bude konzumovat ve velkém.

Ulrika a Andrýsek (10 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.6.05 21:27

Nám se Hero piškoty osvědčily, ale mnohem víc našemu malýmu chutnají ty kukuřičné tyčky. Místo housenek jsme koupili chutnější tyčinky, ale po těch je malý strašně zapatlaný. Nejde to z oblečení dostat, a když to zaschne, tak už vůbec ne.

• Citovat
  • Upravit
20
4.6.05 21:23

malé takynejdřív chutnaly nejvíc ty sušenky od Nestlé, Hero jí tolik nejelo a piškoty taky ne. Teď už si dá občas i ten piškotek. Asi jak se mění chuť.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky