Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat,jestli dáváte svým dětem ponožky na noc.Jasně že když je teplo tak ne,ale když jsou třeba chladnější noci.Já je většinou malýmu (2roky) dávala,ale kamarádka mi řikala že by se ponožky dávat neměly,že by nohy měli přes noc „větrat“.
Co si o tom myslíte vy?
Kelinka
my to máme hrozně jednoduchý, ačkoliv malý (2roky) ponožky na noc dám, přesto si je sundá, takže spí taky bez ponožek. Pokavaď nemá úplně studený nožky tak jí je ani nedám.
Ahojky, já dávám malé taky ponožtičky na noc. Musím ale říci, že jsou lepší punčocháčky.
Ty si alespoň nesundá. ![]()
Sonka
Já jsem dávala jenom miminku, a to vlastně spíš dupačky nebo punčocháčky. Jinak ne.
Ahojky. Nedovedu si predstavit, ze bych já spala v ponozkach. To bych se asi vubec nevyspala. Mame jedny posledni dupacky a novy pyzamka budou bez ťapiček a pokud nebude zima nebudou ani ponozky. Olivka spi s holýma nozickama mohem lepe.
Anny a Olivie(vcera 1 rok) ![]()
Ahojky, já malému na noc ponožky také dávám, tedy pokud je chladněji. Spinká totiž na bříšku, takže ho nemůžu přikrýt. Když ho přikryju, tak mi pod tu peřinku celej zaleze. Takže raději volím ponožky, ale dávám pozor, aby neměly gumičky, no zkrátka aby ho neškrtily ![]()
Ahoj,
kdyz je chladneji,davam male puncochace, protoze si je uz ted nesundava,ale driv jo, to ju hrozne bavilo se vyslikat
Kdyz je mi chladno,tyky si vezmu na spani ponozky. Ted me napadlo ze nejdulezitejsi je nozky pred spanim umit,to jim udela blaho
Me se mala odkopava,coz asi kazde dite.Musi usinat nezakryta,jinak protestuje. Takze neco na nozky u nas je nutne.Spime taky pri otevrenym okne. Ale pokud je v noci 20st. a vic tak to je jina ![]()
Pa M a M 21m.
Ahoj,
my jsme ponožky (dupačky, overaly) dávali jen jako miminku, asi do 8m. Bylo to v zimě a přesto jsme přestali. Malýmu bylo horko
I bez ponožek má nožičky pěkně teplý
Tak asi záleží na dítěti, ale určitě přes noc by nohy měli větrat…pod dekou se zahřejí ![]()
Sendy
Ahoj,
u nás to bylo podobně jako u Sendy, možná jsme začaly spát s odkrytýma ťapkama i dřív.
Moje malá je docela studený odchov, spíme v normálním pyžamku bez ťapek (už dlooouho), při otevřeném okně (pokud to jen trochu jde), malá je odkopaná nebo přikrytá španělskou dekou (většinou ale fakt odkopaná) … a ťuk ťuk ťuk, za 14 m. ještě neměla ani rýmu!!!
Fakt záleží na dítěti, někdo je holt zmrzlejší, někdo otužilejší.
Každopádně než ponožky, radši bych, když už, volila třeba to pyžamko s ťapkama nebo punčocháče.
Nevím, jestli má tak Eliška tlusté nožičky, ale prakticky u všech ponožek se jí zařezávají gumičky ..a to dlouhodobě fakt není dobré.
Ale stejně si myslím, že není dobré děti zbytečně balit, fakt by měla stačit deka…
Baghira a Eliška (skoro 14 m.)
Ahojky, já sama spávám v ponožkách a holkám je dávám taky, samozřejmě bez gumiček, aby neměly otlaky. jinak mají strašně studený nohy a měly i častěji rýmu.
Náš Štěpán spí v bodyčku s krátkým rukávem a ponožkách.Přikrytý je plínkovou osuškou a otevřené okno máme taky.V těch vedrech spal jen v bodyčku a klidně ve větším bude spát jen v plíně.
Gabka a Štěpánek 3,5měsíce
my spinkáme taky jen v bodýčku ale bez ponožek.Nožičky má mít lehce studené ne ledové a ani nemají být teplé.to jsem vyčetla z moudré knihy.Děti s chladnějšími nožkami snášejí špatně teplo, a touží po chládku.Naopak s teplajšími nožkami snášejí chlad špatně.U nás se to potvrdilo. ryka barča5.měs.
Teda jak tu píšete,že by někdo nemohl spát v ponožkách…holky,já teda asi nejsem normální…ale já má pod polštářem jedny doma pletený a nemůžu spát bez nich, je mi fakt hned zima…a malej má asi tak studený nožky po mě. Ale na noc mu dávám overálek s ťapkama. I tak je někdy ledovej…ale nemarodíme, to je fakt.
Desty, jsi můj člověk ![]()
Bez teplých ponožek ani ránu
včetně tropických letních nocí ![]()
Malému taky dávám na spaní overálek s ťapkama, spí nepřikrytý (odkopává se) a myslím, že je to OK. Asi proto, že je to chlap po tatínkovi a nemá celoročně studené ruce a nohy ![]()
Verča a Adámek
No tak to já taky nejsem normální, neboť bez ponožek ani ránu
. Snad vyjma tropických veder, to se bez nich obejdu. A v noci v nich taky často musím spát. Ale právě proto se snažím děti trošku otužit, nebo lépe řečeno tak nezchoulostivět. I když tím ty věčně studené nohy asi nebudou. Ale děti jsou v pohodě i bez ponožek
.