Miminko, zvířata a udržování čistoty

333
5.6.05 19:28

Miminko, zvířata a udržování čistoty

Ahoj holky, jdu na radu, jak to chodí u vás doma jestli máte zvířata, třeba psi, kočky. Zajímalo by mě jak to řešíte třeba s chlupama po nich, jak na podlaze apod. Moje mimčo za chvilku začne lozit a to bude asi to pravé terno. Teď ji dávám na deku a na zem, ale ona mi za chvilku z té deky odleze :D
Samozřejmě asi budu muset každý den umývat podlahu a luxovat ?!?
Tak jak u Vás ????
Díky.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
5.6.05 19:42

Ahoj lenculko,
my sice doma zadne zvire nemame, ale manzela rodice maji 2 psi a 2 kocky :( Zpocatku to pro me byl docela sok, vsude na zemi chlupy a to tchyne furt vytira, luxuje (myslim, ze kazdy den) a kdyz jsme u nich, tak dokonce i 2× denne. Nejhorsi je, ze zvirata maji okenko ve dverich a tim padem furt litaji ven a dovnitr, takze nosi vsechno zvenku dovnitr :( Podle me se neda s chlupama nic moc delat, ja si vzdycky rikam, ze bude mit nase mala (11mesicu) aspon dobrou imunitu a pokud neji vylozeno neco primo ze zeme, neda se nic delat. Aspon nebude sklenikove dite a bude zvykla na zvirata :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
5.6.05 19:52

Ahoj Leni,

my máme doma dvě kočky a musím říct, že jsem asi dost otrlá, ale jediný co dodržuju a hlídám, aby prcek nelezl do kočkolitu (ale máme takovou tu boudičku, takže to má stížený). Myslím, že nijak extra tomu nezabráníš a u nás jsou nejoblíbeneější hračky kočičí myšky (rozuměj hračky!) a malej míček, kterej se většinou kočičíma chlupama jen hemží. :-) Vojta je zdravej a šťastnej a docela často s kočičím ocasem v puse. :-)

Pokud by se u něj objevila alergie, samozřejmě bychom to řešili, ale takhle nevidím důvod. Aspoň je imunizovanej od mala (můj laickej pocit… ;-))

Peta, Vojta (11m) a Klíště (32.tt)

• Citovat
  • Upravit
12600
5.6.05 20:25

Ahoj, taky mame doma velikeho chlupatce (labrador). Zatim to resim tak, ze pejsek je pres den venku, vzdycky kdyz ho rano vypustim, tak peclive minimalne dvakrat zametu. Mame vsude plovouci podlahy, takze to jde snadno. Presto vecer kdyz maleho koupu tak ma psi chlupy az v plince :) Vytiram tak jednou, nebo dvakrat tydne. Tento rezim bude dokud syn poleze, az zacne chodit tak myslim, ze trochu polevim s tim smetakem :)Myslim, ze pokud nema alergii na psi chlupy, tak na tom neni nic spatneho. Pokud se alergie objevi, tak stejne pomuze jenom psa dat uplne pryc :( Takze bych to s tim uklidem moc neprehanela :)))) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
5.6.05 20:31

Souhlas s Missorkou !!! Přesně tak je to u nás. Moje 2 kočky ven nechodí,jsou pouze na doma a lepší chůvy si pro mrňouska neumím představit. Jsou úžasný a doufám,že muj chlapeček bude mít hezkej vztah ke zvířatům už od malička.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
5.6.05 21:12

Ahoj,
my máme labradora přímo v bytě, boj s chlupama nemůžu nikdy vyhrát (ale často ho sprchuju a vyčesávám, i 3krát čtyřikrát denně)…ale jak říkala Missorka, už jsme taky otrlí:)
Taky jsem se bála, že bude mít dcerka chlupaté oblečení .. no a má :lol:
Ale jelikož má samozřejmě převlečení na doma a na ven … tak to tak neva.
Holt my jsme milovníci psů .. a jestli daň za to je pár chlupů … tak to beru :D Eliška a Tom jsou největší kámoši, soužití psa a dítěte je úžasný.
Ovšem uznávám, že to není nic pro úzkostlivé pořádkumilce:))) To ale ani malé dítě :wink:

Baghira a Eliška (za týden 14 m.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
5.6.05 21:49

Ahoj, já bych se rozhodně nenervovala. Kdyby dítě mělo alergii na zvířecí srst, už bys to dávno věděla. Takhle si naopak zvyšuje imunitu. My máme tři kočky a psa, dělám to tak, že luxuju když mi to začne vadit. Což může být někdy každý den a někdy po několika dnech. Já vím že je to o zvyk, u mrňouska je to člověku ze začátku nepříjemné, ale za čas si zvykneš že je dítě chlupaté :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
5.6.05 21:52

Ahoj

tak naše babi vlastní krásnou střední kníračku a je to ta nej. kamarádka našeho Vojtíka a u sestry zase máme kočičku. Vojtíkovi je 8 měsíců a leze všude kam se dá. Už prozkoumal i misku na pití a byl z ní naprosto nadšen. Čistotu dodržujeme, ale nijak to nehrotím, alespoň si zvykne. Kdybych mu měla všechno brát z rukou a zakazovat mu to dávat do pusinky, tak nic nesmí a já nic jiného nedělám než gruntuje.

Tak to beru trochu z rezervou.

Ajjja a Vojtišek

P.S. ocásek je to nejzajímavější a nejlépe se to dává do pusinky, když zvířectvo dovolí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
5.6.05 21:54

My máme doma taky hafo chlupů, vytírám denně, stejně mi to není nic platné a to nemáme doma žádné zvíře. Prostě ať je léto nebo zima, manža líná jak kdyby ho na to najali. Malá má chlupy v plínách i za ušima, ale stejně je nejšťastnější, když se může tátovi zabořit do kožichu =o)))). To má určitě po mně :oops:

• Citovat
  • Upravit
420
5.6.05 21:55

Ahoj lenculko,
my mame fenku rhodeskeho ridgebacka, je doma a muze vsude. Taky jsem si rikala, jak to bude az Klarka poleze, coz bude asi taky kazdou chvili. Proste ji dam horsi obleceni na doma a jinak to resit nebudu. Mame hlavne plovouci podlahy a dlazbu, vysavam to spec. kartacem na plov. podlahy, vytiram malokdy. To bych se musela zblaznit, kdybych to nejak prehanela. Navic pesana zrovna líná a to jsou chlupy opravdu vsude. Ale za to nadseni Klarky, kdyz ji vidi, uplne se vyvraci v naruci a vyska, to stoji.
Pa
Lucka+Klarka 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
5.6.05 22:05

Ja jenom dodam k memu predchozimu prispevku, ze nas syn je taky se psem nejlepsi kamarad a ty chlupy mi za to fakt stoji. Priznam se , ze kdyz nekdy uz nevim jak bych ho zabavila tak ho dam „na starost“ psovi. Vypada sice potom jak kdyby mel taky chlupy, ale je naprosto stasnej. AS pes taky :)))) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.6.05 22:05

Ahoj Lenculko, my máme doma dva psy a synek je taky chlupatý :lol: . Ze začátku jsem z toho byla lehce nervózní, ale pak jsem to vzdala. Musela bych se z toho totiž zbláznit a nedělala bych nic jiného, než bych za nimi lítala z luxem. Jediné, co mi (ještě pořád trochu :wink: ) vadí, je, když si strká do pusy psí hračky a pak by mi silně vadilo, kdyby jedl psí granule, jako to s chutí dělá kamarádky dceruška (ale zjevně jí to nic nedělá, neboť je zdravá a veselá :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
6.6.05 08:01

Ahojda holky,
jsem moc ráda, že tato diskuze tady vznikla. Mám doma labradorku a neustále přemýšlím, jak to budeme dělat až si v lednu přivezeme ten náš uzlíček štěstí. Nesmí sice do ložnice a na sedačku, ale jinak má volné pole působnosti. Doma máme dlažbu, často vysáváme, ale i přes sebe větší snahu to u nás po pár hodinách vypadá, však víte jak. Ani nevíte, jak jsem ráda, že píšete, že jste v poho a Vaše děti taky.
Takže spojeným chlupatým dětem zdar.
Dana 9+0 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
6.6.05 08:28

Ahoj holky,
tak moc díky za pomoc, já mám stejný názor na věc jako vy, jen mi to prostě nedalo abych nebyla za děsnou matku roku :D my totiž máme 2 psi a 2 kočky, kočky jsem si teda už naučila na ven a chodíz venku papat a spinkat na chodbu do klidu a teplíčka, ale pesani jsou děsně roznazlení a venku bez nás by nebyli, takže přes den jsou střídavě venku a doma. Zatím jsem to řešila taky tak, že až mě to naštvalo tak jsem uklízela. S alergií jsem to neřešila, zastávám stejný názor že kdyby byla malá alergická tak by se to asi už projevilo, a jinak at si posiluje imunitu chacha. Jo a chlupy máme taky všude tak co. A malá ? Ta když vidí nejmladší kočku tak je děsně nadšená, výská a řve a je úplně mimo. zatím teda neprobíhají žádné hrátky, ale taky doufám, že malá bude mít dobrý základ do života a bude mít ráda zvířata. tak ještě jednou díky a pozdrav všem našim mazlíčkům :D
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
6.6.05 09:11

Siamino, tak naše malá ty granule taky jí. Teda jí - lépe řečeno když ji neuhlídám, tak rychle k pyli a šup granule do pusy. Většinou to odhalím rychle, někdy ale až po chvíli. No - nic jí samozřejmě není a dokonce bych řekla, že má daleko větší imunitu než starší dítě, které jsem přece jenom víc „chránila“. (A navíc je to psí žrádlo prý dobré na vlasy :D :D :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí