Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Slivonka zalezi na rocnim obdobi a taky kam chcete jit. Urcite bych s nejakym vetsim cestovanim pockala aspon po sestinedeli.
Oprava s kojencem 🙋♀️ zjistila sem si jak se mimi rozděluje podle věku
No teď v létě
do přírody, né mezi lidi!
No a co kdybys napsala ten věk? ![]()
Po šestinedělí, kdy má mít klid a fyzický odpočinek hlavně matka.
Kojenec toho moc nepotřebuje, prso a hotovo.
Jak myslíš do přírody, jako někam do lesa? Můžeš klidne hned po 6N, však to ničemu nevadí. Bud budeš kojit někde na parezu nebo das lahvicku no, to se asi musí vzit tepla voda do termosky. Jinak nevidím problem.
@Slivonka tak to bych sla bez problemu. Kolik je miminku? Kojit muzes skoro kdekoliv a prebalis taky v pohode.
Měsíc a den by mu bylo v den výletu.
A výlet bude k jezeru. Takže si myslím že by to mohlo být úplně ok. Chci aby si malej zvykal co nejdřív a nechci ho izolovat. Když já sem taky fyzicky ok 💪
Tak je výlet a výlet. Pro mě výlet typu do 20 min. autem, vožení kočárku v pěkném počasí po lese, zaparkovat kočár se spícím mimčem ve stínu a dát si svačinu… klidně i v tom šestinedělí. Na párhodinový přejezd a celodenní trajdání v davech třeba na adventním trhu bych se zrovna necítila ani s půlročním.
@ugluk no vždyť ano 🙈 píšu to už po 100.do přírody nejsem zase nějakej magor. 20 min Teda autem nejezdím ani když jedu vyřídit papíry 😂 🙋♀️ a malej auto miluje
Ale taky mi přijde ok výlet do přírody.
Ty jo, kámoška šla v 6 nedělí 22km hřebenovku s mimčem v nosítku ![]()
Nevím co resis, klidne bys už mohla “mezi lidi”, pokud by to jooo nebylo mezi naky davy.
Tak tobě to přijde samotné ok, ale zalozis kvůli tomu diskuzi?
Chtěla jsem tím říct, že používat mateřskej instinkt a zdravej selskej rozum, akorát to vnímání má každej nastavený jinak. Mně třeba přijde o dost horší trajdat s novorozencem po nákupáku než se s ním plácnout někam do přírody, někdo to vidí zcela opačně a někdo by těch šest neděl nevystrčil paty z domu. Prostě všeho s rozumem, venku chránit od sluníčka, klíšťat a komárů a pokud má nablízku mámu a mlíko (většinou obé v jednom), tak o co je horší v létě kočár u jezera než například panelákovej byt, to netuším. Ovšem túra s nosítkem v šestinedělí je na můj osobní vkus už hodně za hranou, a to jinak nosím hodně a nosím od malička. Ale jak kdo cítí, no.