Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kulišanda starý deky či vaťáky někde vyhrabeš. Jak bude manžel souhlasit, už bych problémy nehledala
.
@Larr píše:
Pokud jste v domku se zahradou a plotem - kdykoliv.
Pokud by jste bydleli v bytě - s dětmi - nikdy.
To teda zas nechapu proc
My ale meli vzdycky psa jako clena rodiny, takze s nama byl v byte vzdycky, i kdyz byla ta zahrada ![]()
S náma bude taky doma. u mě neexisuje že zavřu psa na zahradu k boudě. bude to náš parťák, bydlet s námi pěkně doma. a ven budem chodit společně. a taky nechci aby čůral na zahradu, bude chodit ven z braku, máme tam hned louku a les, takže v poho.
@asha protože v bytě s dětma - je těžké vychovat poslušného psa. Teď je móda pořídit k dětem psa, ale ruku na srdce - kolik takových psů na sídlišti opravdu poslouchá a nejsou hrozbou pro ostatní pejskaře, lidi a provoz na ulici.
@asha píše:
To teda zas nechapu procMy ale meli vzdycky psa jako clena rodiny, takze s nama byl v byte vzdycky, i kdyz byla ta zahrada
Přesně, ohař není pes do kotce…
Pokud bude štěndo doma, je jedno, kdy si ho pořídí..
Pokud máte dům se zahradou - tak je to jedno.
Pokud jste v bytě - tak pro Vás bude lepší na jaře, protože se štěnětem musíte ven každou chvíli. V domku to přeci jen můžete občas „ošidit“ a pustit pejska jen na zahradu. I tak by jste s ním alespoň dvakrát denně ale měla jít ven, mimo zahradu - kvůli socializaci, výcviku, atd.
@Larr píše:
@asha protože v bytě s dětma - je těžké vychovat poslušného psa. Teď je móda pořídit k dětem psa, ale ruku na srdce - kolik takových psů na sídlišti opravdu poslouchá a nejsou hrozbou pro ostatní pejskaře, lidi a provoz na ulici.
No, prave jsem to psala jinam
…ja neziju v CR, oproti situaci v CR jsou tady psi vic videt a jsou daleko vychovanejsi. Jeste jsem tu nevidela agresivniho nebo nevychovanyho psa. A to jsme ve meste, v podstate uprostred, takze je bezny mit v byte deti i psa ![]()
A nechapu tu narazku na modu, ja si zadny modni vlny v tomhle smeru nevsimla ![]()
Asi takhle, zahradu máme, ale nechci, aby na ní pes chodil, resp fenka. jakmile jednou povolím, bude v tom mít akorát zmatek. vždy s ním dojdu ven za braknku. a k tomu bytu a dětem. já právě chci, aby byl pes zvyklý na tahání, štípání, muchlování atd od dětí i cizích lidí. pořídit psa k dětem je super, prostě ty děti jsou pak jiní než ty, co vyrůstají bez zvířat. my měli když jsem ještě bydlela v praze v bytě u rodičů psa, skvěle vycvičeného. je fakt, že na sídlišti je psů hafo nevycvičených. ale je uplně jedno, kde žijí. jde o lidi. když je zlý pes, zkazil ho člověk. jen zlomeček útoků, neposlušnosti a problémů udělá pes z důvodu třeba nějaké vrozené poruchy. takže za mě-moda pořídit psa k dětem e skvělá, pokud to ten majitel tak nějak zvládne, a na prostředí moc nezáleží.
@Larr mám doma ročního 20kg psa i prcka, a náš pes je nejvychovanější snad z okolí, chodí i s náhubkem, je pravda, že je většinou na vodítku, ale jen proto, že musí.. máme tu nedaleko policajty, a nerada bych každý týden platila pokutu.. nic méně na volno se nalítá víc než dost, a poslouchá velmi dobře
Pokud jste v domku se zahradou a plotem - kdykoliv.
Pokud by jste bydleli v bytě - s dětmi - nikdy.