Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat, kdy jste začali používat šampon na vlásky. Já ho dodnes nepoužila, Tomík na hlavě pár chlupů, tak mi to přijde zbytečný. Hlavičku omývám jen vodou, ve které se koupe s trochou Balneum Hermal.
Ahoj, tak já měla první dítko hooodně vlasaté, druhé o trošku méně, ale šampón jsem začala občas používat až kolem jednoho roku, do té doby nebylo třeba.
Teď šamponuju vlásky pouze v případě, že se vyválejí venku v trávě a mají ve vláskách písek (pokud neutvořím pěnu, nejde mi ten písek pořádně vymýt
) a nebo když je má dcerka až příliš kreativní a má vlasy od temper nebo celé umaštěné od krému (to když se intenzivně maže na obličeji
). Tak mi to v průměru vychází tak 1-2× za týden, jinak jen oplachuju vodou, na opocení to stačí.
já jsem šampon koupila kolem vánoc … a meju takjednou za tejden. Dávám beztak jen kapičku šamponu .. na těch pár chlupů je to zbytečný
.
Madlenka se s vlasama narodila - druhy nejvlasatejsi mimco v porodnici- a tak jsem myla vodou pak normalne koupeli(nektere jsou na vlasy i telo) a ted uz teda sampon- cca tak jednou tydne podle miry zaspineni- sampon ma tak asi 2 mesice… ale fakt ma myslim dost vlasu kdyby e nemela uplne staci voda …
spis ted resim ze asi koupim kondicioner - nemate nekdo neco vyzkouseneho? jako jak to jednou rozcesu tak dobry ale to prvni cesani…
ja myslim ze je to uplne jedno, vetsinou se to stejne koriguje podle toho jak si meje vlasy maminka
ja si meju vlasy kazdy den kvuli kremu ktery do vlasu vtiram a male jsem myla vlasky hned po narozeni, pouzivam do vody olejicek, takze kdyz je neumeju ma hned vlasky mastne od toho olejicku a na temenu hlavicky se delaji cervene flicky od toho jak je spocena, ted jsou ty flicky mnohem lepsi
tak meju vlasky obden,tak myslim ze je to uplne jedno, male nic neschazi ![]()
Ahoj, tak naše mimčo je už od narození hoooodně vlasaté.Od svého původního rozhodnutí, že nebudu používat žádnou mimi kosmetiku jsem upustila už asi kolem jednoho měsíce,jelikož jak se malá potí(když brečí,je mokrá ve vteřině) a ještě se jí trochu začaly olupovat ty šupinky pod vláskama,tak na to samotná voda prostě nestačila a ty vlásky zrovna nevoněly - takže jsme začly šamponovat 1×týdně.
Fakt záleží, kolik má mimi vlasů.
Dokud jsou jen jemné, stačí voda. Myslím, že kdy je potřeba šampon se pozná stejně jako u dospělého ![]()
Já začala u obou dětí okolo jednoho roku. Vlásky byly trochu cítit, tak mi došlo, že voda je asi už málo ![]()
Ahoj,
malá má deset měsíců a stále šampon nepoužíváme… má tam sice už pár vlásků, ale příjde mi to na to chmíří zbytečné… mastné je neměla ani v době, kdy jsem jí do koupele dávala olej na ekzém.. takže asi tak ![]()
Já používám šampón téměř od narození, malá je fakt extrémně hárošatá
- v 5ti měsících jsem dělala dva copánky:D - http://luciebernhartova.rajce.idnes.cz/5_mesicu/#… .
Myju šampónem zhruba jednou týdně, je to pak hnedna vláskách znát, když jsou umyté. Používám šampon od Alpy - Batole.
Jé Eillee, to je sranda,naše Nikča je vaší Markétce strááášně podobná
Včetně těch vlasů. Akorát jsem včera řikala, že už by jí šel udělat culíček a jak koukám,tak si ještě chvíli počkám a budem též dělat copy.
![]()
Jéé, první člověk, co napsal můj nick správně
.
Nebyla by fotka Nikolky? Mně se ty hárošandy tááák líbí
(nic proti plešounkům, ale není to ono, no
). Já už taky narazila na mimibazaru na holčičku, co je té naší tak podobná, akorát jí je skoro rok, tak vždycky nakukuju, jak bude Markétka vypadat za půl roku
- http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?… (akorát Marktéka je samozřejmě krááásnější
).