Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj chlapeček se narodil teprve minulý čtvrtek, ale už bojujeme se zácpou. Už v porodnici dokrmován Bebou HA 1, nyní skoro převážně na Bebě. Včera celý den nekakal, ani v noci. Před chvílí v plence bobek konzistence plastelíny, očividně se dost nadřel. Křičí až je fialový, nepomáhá masáž bříška, mentolový gel, feniklový čaj, teplá koupel, prostě nic. Ještě dva,tři dny po příchodu z porodnice byla stolička v pořádku, takové ty míchané vajíčka, nyní jak říkám bobek - zelenožlutý jako plastelína.
Je něco čím pomoci? Mohou taková malá miminka dostat glycerinový čípek?
O změně UM zatím nechci uvažovat, připadá mi na to příliš brzy.
Máte někdo zkušenost? Prosím. ![]()
Heřmánkový čaj, nebo Nutrolon Comfort - na zácpu, koliky a podobně výborný, osobně bych se nebáůa mu ho dát, lepší, než když ho trápit zácpu, možná m ta BEBA prostě nesedí, ne všechna miminka reagují dobře na všechny UM.
Ten heřmánkový čaj je dobrý
Ale je vážně možný, že mu to mlíko nesedne, já bych asi taky přešla na ten Nutrilon, jak psala Ogulaa ![]()
zkusila jsem 5 mlik nez jsem n asla co malicke vyhovuje- po sunaru i Bebe mela zacpu, ostatni ji nadymaly- skoncila jsem u Hero baby lactum a nasledne Hami
ahojky od prichodu z porodnice jsme dokrmovali BEBOU 1, Cïm pribyvala prevaha beby nad kojenim tim bylo hovinko tuzsi a podobne plasteline.Nakonec jsem musela pomahat nozickami. Hodne to pomohlo. Zatlacila jaem kolinka do briska a hovinko vyslo lip.Ale hodne jsme museli pouzivali rektalni rourku /opatrne aby si na to nenavykl/, Ve 2 m. jsem rekla a dost.Dr. mi doporucvoal vyvaar z ov. vlocek, mamka hermankovy caj. Preci nebudu v dnesni dobe delat vyvar,kdyz si muzu vybrat mlicko,ktere malemu sedne. Tak jsme zkusili Nutrilon premium a pohoda.Je pravda,ze pribyly prdiky.Diky Bebe,ktera ma bifidus jich tolik nebylo,ale dalo se to zvladnout. Ja bych se zmeny UM u tak maleho miminka nebala.Znam kamaradky,ktere vyzkouseli treba i 3 druhy a nakonec se vratili k te nejlepsi.U nas ale ten Nutrilon a zmena k lepsimu byla znat az po 14-ti dnech.NETRAP SEBE ANI MIMISKA A UZIVEJ SI VESELEHO MIMINKA A JDI DO ZMENY UM ![]()
Pavloško,
já bych zkusila nejdřív „naředit“ - dát trochu míň mléka do vody. A pak začala hledat nějaké jiné mléko. Řekla bych, že tohle mu nesedne.
Zdenik
rozhodne bych nemenila pomer UM + voda nez jak je psano na krabici.
Jinak - byli jsme na tom naprosto stejne, i jsem tu prosila o radu. V 6ti nedelich maly presel z castecneho kojeni uplne na UM a to Bebu, kterou jsme si prinesli uz z porodnice. Nemohl se vubec vykakat, presne jak rikas - nadrel se a vysledkem byl jeden bobek tuhe konzistence a to jeste za pomoci rourky. Nakonec jsme skoncili na chirurgii, mel trosinku zuzeny vyvod, mudr mu ho malickem roztahla, ale jinak hodne pomohla zmena UM - Nutrilon Comfort a tez,, jak tu bylo receneo, hermankovy caj. Dnes uz maly kaka temer denne, nejpozdeji do 3 dnu, coz je v norme, ale co je dulezite, absolutne se u toho nenadre. Dvakrat trikrat zrudne, zatlaci a je toho plna plina, nekdy musime i do sprchy:-))
Hodne stesti pri kakani ![]()
Ahoj,
ja mam skoro 4 mesicni dceru, skoro od zacatku na UM. Hermankovy caj mi nechtela pit, tak jsem ho zacala pridavat do mleka a pomaha to. Jinak misto glycerinoveho cipku bych radeji vyzkousela tu rektarni rourku. Pouzivali jsme ji prvni 2 mesice skoro denne, ted uz ji nepotrebuje.
UM jsme zkouseli 3 druhy, po jednom mela zacpu, jine zase bojkotovala az jsme paradoxne skoncili na tom nejlevnejsim z DM, ktere pije a nedela ji problemy. A nebo zkousenim trosku vyrostla a uz nema s briskem problemy.
Díky za rady, manžel právě přinesl Nutrilon Komfort, heřmánkový čaj a čípky… prý by neměly ublížit, jen je musíme zminiaturizovat - nevím jak se mi to povede ![]()
Snad se po čípku prcek vyprázdní a pak najedeme na čaj a nové UM.
určitě bych dala spíše nutrilon ten je nejlepší ,jinak kapkdy simplex,jsou dobré jsou už pro malinké mimi a heřmánkový čajík,hodně štěstí ![]()
Ahojky, moje švagrová řešila podobný problém. Přešli pak na nutrilon a měli po problému. Beba malému prostě nevyhovovala.
Rourku jste vyzkoušeli? Bez té bychom první týdny s holkama asi nepřežili ![]()
L.
Jo rektální rourka byla taky naše velká kamarádka a nemyslím si, že by na ní vznikala nějaká závislost ![]()
Ahoj Pavli, doufám, že Nutrilon pomuže. My jsme na UM už od porodnice a Beba 1HA nám vůbec nevyhovovala - malá po ní měla šílený prdy.Tak jsme přešly na Hami a až do minulýho týdne OK.Teď řešíme stejný problém s tuhou stoličkou,takže jsme najely na Nutrilon komfort,tak doufám, že to zabere.
Trubičku jsem koupila… Jen nevím, jestli má vliv na tuhé hovínko. On prcek nemá problém se vyprdět, má problém vytlačit obsah. Včera jsem ostrouhala čípek, a pomohl, do večera tři stoličky, ale dneska zase tlačí. Nutrilon mu chutná, heřmánkový čaj taky, tak uvidíme. Díky