Prosím, jak pomoci novorozenci

53
20.4.08 11:01

Prosím, jak pomoci novorozenci

Můj chlapeček se narodil teprve minulý čtvrtek, ale už bojujeme se zácpou. Už v porodnici dokrmován Bebou HA 1, nyní skoro převážně na Bebě. Včera celý den nekakal, ani v noci. Před chvílí v plence bobek konzistence plastelíny, očividně se dost nadřel. Křičí až je fialový, nepomáhá masáž bříška, mentolový gel, feniklový čaj, teplá koupel, prostě nic. Ještě dva,tři dny po příchodu z porodnice byla stolička v pořádku, takové ty míchané vajíčka, nyní jak říkám bobek - zelenožlutý jako plastelína.
Je něco čím pomoci? Mohou taková malá miminka dostat glycerinový čípek?
O změně UM zatím nechci uvažovat, připadá mi na to příliš brzy.
Máte někdo zkušenost? Prosím. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
20.4.08 11:12

Heřmánkový čaj, nebo Nutrolon Comfort - na zácpu, koliky a podobně výborný, osobně bych se nebáůa mu ho dát, lepší, než když ho trápit zácpu, možná m ta BEBA prostě nesedí, ne všechna miminka reagují dobře na všechny UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.4.08 12:24

Ten heřmánkový čaj je dobrý :wink: Ale je vážně možný, že mu to mlíko nesedne, já bych asi taky přešla na ten Nutrilon, jak psala Ogulaa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
20.4.08 12:34

zkusila jsem 5 mlik nez jsem n asla co malicke vyhovuje- po sunaru i Bebe mela zacpu, ostatni ji nadymaly- skoncila jsem u Hero baby lactum a nasledne Hami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
20.4.08 12:45

ahojky od prichodu z porodnice jsme dokrmovali BEBOU 1, Cïm pribyvala prevaha beby nad kojenim tim bylo hovinko tuzsi a podobne plasteline.Nakonec jsem musela pomahat nozickami. Hodne to pomohlo. Zatlacila jaem kolinka do briska a hovinko vyslo lip.Ale hodne jsme museli pouzivali rektalni rourku /opatrne aby si na to nenavykl/, Ve 2 m. jsem rekla a dost.Dr. mi doporucvoal vyvaar z ov. vlocek, mamka hermankovy caj. Preci nebudu v dnesni dobe delat vyvar,kdyz si muzu vybrat mlicko,ktere malemu sedne. Tak jsme zkusili Nutrilon premium a pohoda.Je pravda,ze pribyly prdiky.Diky Bebe,ktera ma bifidus jich tolik nebylo,ale dalo se to zvladnout. Ja bych se zmeny UM u tak maleho miminka nebala.Znam kamaradky,ktere vyzkouseli treba i 3 druhy a nakonec se vratili k te nejlepsi.U nas ale ten Nutrilon a zmena k lepsimu byla znat az po 14-ti dnech.NETRAP SEBE ANI MIMISKA A UZIVEJ SI VESELEHO MIMINKA A JDI DO ZMENY UM :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
20.4.08 12:47

Pavloško,

já bych zkusila nejdřív „naředit“ - dát trochu míň mléka do vody. A pak začala hledat nějaké jiné mléko. Řekla bych, že tohle mu nesedne.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
20.4.08 13:41

ahoj,

rozhodne bych nemenila pomer UM + voda nez jak je psano na krabici.
Jinak - byli jsme na tom naprosto stejne, i jsem tu prosila o radu. V 6ti nedelich maly presel z castecneho kojeni uplne na UM a to Bebu, kterou jsme si prinesli uz z porodnice. Nemohl se vubec vykakat, presne jak rikas - nadrel se a vysledkem byl jeden bobek tuhe konzistence a to jeste za pomoci rourky. Nakonec jsme skoncili na chirurgii, mel trosinku zuzeny vyvod, mudr mu ho malickem roztahla, ale jinak hodne pomohla zmena UM - Nutrilon Comfort a tez,, jak tu bylo receneo, hermankovy caj. Dnes uz maly kaka temer denne, nejpozdeji do 3 dnu, coz je v norme, ale co je dulezite, absolutne se u toho nenadre. Dvakrat trikrat zrudne, zatlaci a je toho plna plina, nekdy musime i do sprchy:-))
Hodne stesti pri kakani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
20.4.08 14:14

Ahoj,

ja mam skoro 4 mesicni dceru, skoro od zacatku na UM. Hermankovy caj mi nechtela pit, tak jsem ho zacala pridavat do mleka a pomaha to. Jinak misto glycerinoveho cipku bych radeji vyzkousela tu rektarni rourku. Pouzivali jsme ji prvni 2 mesice skoro denne, ted uz ji nepotrebuje.

UM jsme zkouseli 3 druhy, po jednom mela zacpu, jine zase bojkotovala az jsme paradoxne skoncili na tom nejlevnejsim z DM, ktere pije a nedela ji problemy. A nebo zkousenim trosku vyrostla a uz nema s briskem problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
20.4.08 15:13

Díky za rady, manžel právě přinesl Nutrilon Komfort, heřmánkový čaj a čípky… prý by neměly ublížit, jen je musíme zminiaturizovat - nevím jak se mi to povede :lol:
Snad se po čípku prcek vyprázdní a pak najedeme na čaj a nové UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
20.4.08 15:43

určitě bych dala spíše nutrilon ten je nejlepší ,jinak kapkdy simplex,jsou dobré jsou už pro malinké mimi a heřmánkový čajík,hodně štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.4.08 17:43

Ahojky, moje švagrová řešila podobný problém. Přešli pak na nutrilon a měli po problému. Beba malému prostě nevyhovovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.4.08 19:11

Rourku jste vyzkoušeli? Bez té bychom první týdny s holkama asi nepřežili :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
20.4.08 19:24

Jo rektální rourka byla taky naše velká kamarádka a nemyslím si, že by na ní vznikala nějaká závislost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
21.4.08 10:53

Ahoj Pavli, doufám, že Nutrilon pomuže. My jsme na UM už od porodnice a Beba 1HA nám vůbec nevyhovovala - malá po ní měla šílený prdy.Tak jsme přešly na Hami a až do minulýho týdne OK.Teď řešíme stejný problém s tuhou stoličkou,takže jsme najely na Nutrilon komfort,tak doufám, že to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
21.4.08 12:44

Trubičku jsem koupila… Jen nevím, jestli má vliv na tuhé hovínko. On prcek nemá problém se vyprdět, má problém vytlačit obsah. Včera jsem ostrouhala čípek, a pomohl, do večera tři stoličky, ale dneska zase tlačí. Nutrilon mu chutná, heřmánkový čaj taky, tak uvidíme. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí