Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, prosím o radu : máme už skoro 4-měsíčního chlapečka a čím dál více se mi pročůrává jakoby do boku. Jakoby si čůral na záda. Prostě v místě asi tam, kde jsou ledviny je vždycky buď na jedné či druhé straně mokrý. Máte s tím některá zkušenosti a co s tím udělat? Nechce se mi ho v noci stále převlékat, protože ho tím vzbudím a když ho nepřevléknu, tak začne být neklidný, protože ho to začne studit.
Prosím poraďte ![]()
No, my mame sice len mesiac, ale tiez sa vkuse precikavame, dokonca musim chodit na prechadzky len naokolo, pretoze za pocas spanku dakedy precika pomaly az na fusak.
Skusali sme vacsie plienky, nech ich ma az neviem kam, zase sa precikal cez nozky, tak som mu ich tam plienocky zapravila a ja neviem, kade sa zas precikal.
Tiez by som poprosila radu
![]()
No možná by to chtělo změnit značku plenek za více savé. Nezměnila jste v poslední době plenky? Některé moc neají a tak když se vyčůrá a leží na zádech, tak mu to může stéct. Toť můj názor.
Já používám Huggies a jsem s nimi moc spokojená. Nepročůrá je, ani po straně neprotečou. A to jsou občas komplet nasáklé (hlavně po dlouhé procházce). Tak je zkuste a uvidíte.
taky bych rekla, ze je chyba v plenkach …
. prijde mi zvlastni, ze by mimco procuralo plenku jen behem chvilky na prochazce ![]()
no a dalsi moje rada je, pindik musi byt vzdy smerem dolu
![]()
Presne tak, nezalezi az tak na plince, ale na smeru pindika. Musi byt vzdycky smerem dolu!! ![]()
ještě by bylo možné, že má plenku moc navolno, a spíš mu to nejprva steče po zadečku než se to vsákne …
Ale poloha pindíka je taky důležitá, to dávám holkám za pravdu … vždycky dolů
.
v plenkach to asi nebude, my uz vyzkouseli : DM, Rosseman, Sleep and play, Active baby, Huggies… spis to bude asi tim pindikem
zkusim to vic hlidat a dam vedet.
Kazdopadne diky vsem za rady ![]()
k tem plenkam : ja ho totiz kolikrat, kdyz citim, ze ma mokra zadicka, rozbalim a plinka neni skorem pocurana. Proste se mu asi pindik postavi a pocura se nahoru, akorat nevim, proc mu to stece zrovna do tech mist, kde ma ledvinu.
Stopro je to pindíkem,včera večer oblékala malého moje mamka a nedala si pozor a pindika „neuložila“ do správné polohy a už kolem 10 večer byl komplet přečuraný,jak ty píšeš na zádech.
Takže kontrolovat pindíka ![]()
taky jsme to měli, přešli jsme z pampersek na huggies s gumičkou a přestalo to ![]()
Ahoj, my jsme měli s chlapečkem kolem 4měsíce úplně stejný problém. Používali jsme a používáme Pampers Active baby. Stávalo se nám to vždy v noci, resp. večer po uložení na spaní, při prvním kojení byla plína skoro suchá a bok úplně mokrý včetně rychlozavinovačky. Já jsem měla pocit, že je to tím, jak se večer hodně napil a zvedal nožky, aby se vyprděl, tak ta plínka to prostě nestihla vsáknout. Začalo to přesně v době, kdy zvedal nožky a začínal si cucat palce u nohou. Teď máme 6měsíců a už dlouho nic. Uložení pindíka nechávám na něm, ale je fakt, že ho má přirozeně dolů.
šmankote, jeslti si tohle ty naše mimina jednou přečtou… Jo jo, savý plínky ( já nedám dopustit na oranžový pampersky) a pindík dolů a to pečlivě, on se darebák totiž při čůrání rád staví.
Na polohu nahoru času dost, no né? ![]()
NiKi