přikrmování a stolice

135
17.4.08 08:31

přikrmování a stolice

Hoj holky, i když už jsem jedno dítě jíst učila, tak přece jen dva roky už uplynuly, tak teď vzpomínám, jak to tenkrát bylo :lol: Řeším teď dva „problémy“. Začala jsem před dvěma týdny přikrmovat /malý má šest měsíců/. Jí brambory, mrkev, maso, ale má problém se po tom tuhém jídle vykakat. Pokud mu nepomůžu a nestlačím trošku nožičky na bříško, tak by to ze sebe snad ani nedostal. Ale nechci ho učit nějakým zlozvykům. Pomohl by třeba fenyklový čaj? Jaké máte zkušenosti. A kolik by tak měla asi vážit jedna porce jídla pro tak malé miminko? Zatím máme jen oběd, svačinu se chystám přidat tak za týden. Díky za rady. Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
papu
17.4.08 08:54

Ahoj, náš mělý měl velké zácpy, nejdřív po UM-kolem 4.měsíce a kolem 5.jsme začali přikrmovat a děs. Kakal jedině, když jsem mu doslova ležela na jeho nohou a tlačila na břicho a s hrozným řevem…čaje, pití, nic nepomáhalo…

Až pak jsem začala dávat ovoce, chtěla jsem až dýl, ale kvůli té stolici jsem začala dřív a pak se to upravilo.
Ale byla to muka :roll:

Tak jestli tou svačinou myslíš to ovoce, tak by to mělo pomoci…držím palce.

• Citovat
  • Upravit
1687
17.4.08 09:02

Ahoj, mi dáváme příkrmy 3.týden (v poledne zeleninku, maso zatím neměl, večer kaši). Se zácpou problém nemáme, takže ze zkušenosti neporadím.

Ale co chci říct - všimla jsem si zrovna včera, že na skleničce Hipp (špenát s bramborem) je uvedeno, že změkčuje stolici. Tak třeba i toto mohlo nějak pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
17.4.08 11:02

Ahoj,
měli jsme ten stejný problém a musím přiznat, že pár měsíců to bylo peklo. Přesně jsem poznala po čtyřech dnech, že bude bobek. Bylo to jako porod. Jak říkáš, nožičky jsem trochu přitlačila k bříšku a pomáhala mu. Řval jak tygr, byl rudej, zpocenej a doslova vyrodil boban tvrdej jak kámen. Pak mi kamarádka poradila, ať mu v jakémsi Institutu celostní medicíny nechám udělat testy na alergie. Šla jsem. Bylo to jednoduché - řekli, že má alergii na kravské mléko a pšenici, zaplatila jsem 1500 a manžel se pěkně naštval (já mu to neřekla, páč je lékař a ti nikdy nevěří alternativní medicíně). Druhý den přinesl bednu Activie (sladká bílá). Syn ji má každé dopoledne a fakt se to asi po osmi dnech upravilo. Někdo mi říkal, že jsou to kecy z reklamy, ale fakt je, že tam je lactobacilus a prostě se stolice upravila na pravidelnou a měkčí.
Jinak prý pomáhá švěstková šťáva a hodně vlákniny - nám z toho nepomohlo nic.
Tak ať se vám uleví
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
17.4.08 11:04

Teď se koukám, že máte teprve 6 měsíců a to jogurt ještě nemůže. Ale ta živá baklerie je i v Probiotických kapkách.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
17.4.08 11:33

neni jeste trochu brzo na maso?
Sara mela taky zpocatku problem s kakanim pri prikrmu. Mrkev ucpava, stejne jako ryze. Zkus davat i varene jablicko, to naopak ma trosku projimavy efekt. A taky nam na upravu pomohla probioticka kase od Nestle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
17.4.08 12:00

Ahoj,
prvních 14 dnů jsme měli stejný problém pak mi kamarádka poradila švestkovou šťávu a ta nám pomohla. Pak jsem začala kupovat BIO příkrmy BabyDream ( v drogerii Rossmann) a Alnatura ( DM) a mám klid. Malá kaká bez problémů každé ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
17.4.08 12:23

Urcite pomuzou ovocne prikrmy. U nas je favoritem varene jablicko+hrusky. To je pak parada :wink:
Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
17.4.08 13:33

Tak my jsme resili podobne dilema a bohuzel ho resime dodnes. Muj syn bude mit pomalu dva roky a kaka ted asi pul roku celkem obstojne, ale taky jen diky tomu, ze mu davam denne rano a vecer takovou namichanou smesku ruznych soli ve vode a jecneho sladu. Ty soli se daji koupit v lekarne, nejsou navykove, daji se uzivat dlouhodobe a maji ten ucinek, ze zabranuji prilisnemu vstrebavani vody v tlustem streve, cimz se stolice udrzi mekci a nezahusti se do te podoby zulove kostky, jak to byvalo pred tim u nas. Nas problem je, ze Theo strasne malo pije, ale nedokazu ho nikterak prinutit, aby bumbal vice. Jime ovoce a zeleninu ve vsech podobach, varenou i syrovou, takze vlakniny mame dost, mliko vubec, protoze jsme alergicti, ale i tak jsme meli stolicku tuhou. Vsechny takove ty rady jako jablicka, syrova mrkev, vlaknina, svestkovy kompot atd nam vzdy zabralo jen na chvili, ale pak si nejak telo zvyklo a problemy se vratily. Takze nam zabraly az ty soli. Drzim palce, at to mate jen prechodne a at se to brzy upravi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
17.4.08 13:36

Ted uplne bokem, divala jsem se shodou okolnosti na bydliste pisatelek poslednim prispevku a stoji tam Japonsko, Trinec, Stuttgart, Helsinky. Mooooc pekne. :D Globalni maminky vsech zemi, spojte se! :lol:

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
17.4.08 13:49

A jooo, dobry postreh :lol: Teda to Japonsko, to by me zajimalo, jake to tam je. Pardon, vnasim sem neco, co nepatri do teto diskuse.
Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
23.4.08 10:24

My jsme taky kakání první měsíc přikrmování přežili díky švestkové šťávě od Hippu, potom se to samo hezky srovnalo. Asi díky tomu, že jsem za ten měsíc přidala ovoce, to změkčuje stolici samo o sobě. A taky se dítě musí naučit, jak má „zacházet“ s tužší stolicí. Je to pro něco něco úplně jiného, než při tekuté stravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí