Novorozeně a dvouapůlleté dítě...jak na to?

2766
20.4.08 10:42

Novorozeně a dvouapůlleté dítě...jak na to?

Ahoj,

vvvvvůbec si nedovedu představit,jak to ze začátku bude probíhat,třeba když půjdem ven,ten starší se zasekne na hřišti a nebude chtít domů,mimi bude řvát hlady a na kojení venku ještě není počasí a prsa na to taky ještě moc nejsou..
Prosím napište,jaké s tím máte zkušenosti…dííík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2010
20.4.08 10:46

Ahoj, moc ti neporadím. Mě to teprve čeká, ale malé už budou 3, až se mimi narodí. Myslím, že budeš muset být důsledná a když zavelíš, že jdete domů, tak prostě půjde. 2,5 letý děti už lecos dokážou pochopit. A když hezky vysvětlíš, že mimi má hlad, určitě půjde:-) Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11342
20.4.08 11:03

Na hristi v pripade krize kojim, kdyz si muze hrat dite na hristi, tak az takova zima neni. Dite vyndam z kocarku i s fusakem. Od zacatku se snazim nastavit rezim tak, ze v dobe prochazky je malej opravdu nevyspaly a chce se mu spat (pripadne upravim cas prochazky podle toho, kdy usne), takze kojim minimalne. Samozrejme je to ale na ukor toho, ze doba pak skoro nespi. Kdyz se venku mimco vzbudi, vetsinou pomuze dudlik nebo samozrejme vozim.

Na druhou stranu, jak pise Eviska, starsi se vetsinou chova prekvapive rozumne, a kdyz maly breci, chape, ze musime domu (i kdyz nekdy za cenu uplatku napr. v podobe neceho dobreho, co ma doma slibeno).

Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
20.4.08 11:13

Ahoj! Štěpánkovi bylo dva roky a dva měsíce a Elišce přes čtyři a půl, když se Klárka narodila a nějak jsme to doklepali až doteď :wink: Klárka je říjnová, tudíž kojení venku taky neprobíhalo. Prostě jsme ze začátku chodili ven po kojení a jen na chvíli, nějak nebyl moc problém; prostě jsem řekla, že se už musí domů a šlo se. Eliška už někdy mohla zůstat se sousedy a jejich dětmi. Delší výlety jsme holt zrušili. Klárku nosím v šátku, tak nebyl problém se někde na dýl zastavit; s kočárkem to nešlo - když se nejelo, plakala. Myslím, že se Ti to nějak samo vyvine. Jo a osvědčilo se mi jasně stanovit kam a na jak dlouho jdeme už dopředu a nikterak nezdůrazňovat, že je to kvůli miminku a kojení. Ono, když pak neustále říkáš „musíme jít domů, protože sestřička/bráška má hlad, je pokakaná, pláče…“ spíš tím dle mého názoru podpoříš žárlivost. Jasně, musí vědět, že ze začátku je s miminkem práce a bohužel nevydrží ještě tak dlouho venku a tak, ale spíš tou formou „ze začátku je to tak s každým miminkem, není to moc zábava, ale musíme to zvládnout; až vyroste, můžeme jít už na dýl, bude sedět v kočárku a bude ho bavit pozorovat, jak si hraješ…“. A třeba povídat, jak to bylo když bylo malé to starší. Toť můj názor; držím palce, určitě to zvládnete. Za pár týdnů už bude teplo a budeme moct kojit a přebalovat i venku. Taky se na to těším!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
20.4.08 11:33

Ahoj!

My kojili kdekoliv a kdykoliv, přestože je Honzík březnový. Jinak to prostě nešlo, to bysme se ven nedostali, protože od narození pil po 2 hodinách. Taky byl poměrně nespavec a vím, že to bylo dost náročné hlídat na hřišti, aby Kubík z něčeho nespadl a zároveň hojdat kočárek, ale nějak to šlo. Snažila jsem se prostě dodržovat režim Kubíkovo, dopoledne ven, přes oběd doma a po spaní zase ven. Honzík buď spal, pak teda nespal doma, takže odpočinek nula, nebo se zadařilo a spali oba a já s nimi :lol: Když pak byl Honzík větší a už ho nebavilo v kočárku, nosila jsem ho v klokánce… No a když se nechtěl Kubík utrhnout z písku, hřiště, čehokoliv… tak jsem slibovala doma něco nebo prostě řekla, naposledy se zhoupneš a půjdeme. Myslím, že jde o to, aby se moc nezměnilo to, na co byl zvyklý… Určitě to půjde. Já se spíš teď bojím, jaký to bude až vyrazí oba jiným směrem :lol: Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
20.4.08 11:58

My venku kojíme taky tak, že vyndám mimčo i s Fusakem, zatímco starší si hraje v klidu sám na pískovišti, nebo jezdí na hřišti na motorce. Zdá se mi už celkem samostatný, takže je to bez problémů. Ven se dostáváme když je hezky tak 2× denně, dopoledne to vyjde na ty 2-3 hodiny maximálně a to stačí mimču když nakojím doma (jinak kojíme po 2 hodinách od narození) a odpoledne kojím taky 1×, to jsme venku tak ty 4 hodiny když je hezky.

Já bych se toho nebála, máme rozdíl 23 měsíců, nemáme tandem a všechno to zvládáme krásně. Ale je fakt, že mimčo je krásně klidné a hodňoučké už od narození, starší je zase trochu opak-živý, neskutečně temperamentní a taky hodně vzdorující, záchvaty a lehání na zem u nás nejsou výjimkou, naštěstí když se dobře zabaví, což venku jde dobře, tak je to v pohodě. Horší je to myslím doma, tam vymýšlí kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
20.4.08 12:41

Holky moc dík,věřím,že to taky půjde,myslím,že Jiřulka bude v pohodě..

Ale Berun mi přijde dost akční,dopol 2-3 hodiny..to nevim :roll: :lol: ,tak možná hoďku..Máme dobrý,že hřiště je hned u baráku,teda než začne být opravdu teplo,to se tam pak nedá být.
Vítka kojím různě,vzbudí se třeba po dvou hodinách a nebo ho budím já po třech..S Jířou jsme taky chodili dopol i odpol,podle počasí a vaření,někdy jsme šli jen odpoledne.No a taky mám babičky..uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.4.08 14:16

Ahoj,
já mám kluky od sebe dva a půl roku, Ondra se narodil v červnu, ale venku jsem nikdy nekojila. Nebylo třeba. Na dopolední procházku jsem nakojila, než jsme vyjeli, venku pak spal přes hodinu - za tu dobu si Matýsek dost vyhrál na hřišti nebo jsme ušli pěknou cestu - Matýsek se naštěstí rád jen tak prochází. Po obědě spali oba doma, takže jsem měla klídek i pro sebe. Na odpolední vycházku jsem ho taky nakojila ještě doma a pak až po návratu. Ondra naštěstí už od narození pil po třech hodnách a dřív to nějak nevyžadoval, takže já jsem venku kojit nemusela.
Chodili jsme ven 2× denně a bylo to v pohodě. Já nejsem moc hřišťový typ, spíš procházkový, a Matýsek naštěstí taky, takže Ondra nám krásně spal. Když jsme někde zastavili, že si sedneme na lavičku, tak se většinou po chvilce probudil, ale stačilo zadrncat a bylo.
Nebo když chtěl být na hřišti a Ondra se probudil, tak jsem s kočárkem jezdila kolem dokola hřiště a taky to šlo.

Jé, já se tak bála, jak to zvládnu, a pak jsem měla a po deseti měsících mám pořád pocit, že to zvládám líp než tenkrát s jedním :lol: . Takže neboj, už jsi zkušená matka a brzo najdeš systém, jaký Vám oběma bude vyhovovat.

Medu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
20.4.08 18:31

ahoj, neboj se, jde to v pohodě, prostě to musí jít. Zpočátku je mímo dost spavé a v kočárku vesměs spí i několik hodin, později už je to horší, mimčo spí méně a taky ho to v kočáru moc nebaví, ale jde to. Fanda se narodil v září, v té největší zimě už tak dobře v kočáru nespal, ale šlo to v pohodě. Ted už je zas lépe, kojit se už venku dá, navíc prcek má příkrm a můžu si mu dovolit po probuzení trochu podepřít záda, takže vydrží koukat…
Jsme od narození venku striktně dvakrát denně, neb Vítek doma prudí, chodíme za každého počasí, i v dešti. Ted, když je večer světlo, jdeme někdy i třikrát, večer s prckem v šátku a Vítkem na kole. Zhruba jak Berun:) Když občas byly scénky, tak jsem ho nesmlouvavě nahodila na skejt a jelo se, vesměs si to ale nechal vysvětlit. ted už skejt jsem shodila dolů a prodala, malý jezdí na kole a zvládám za ním běhat i když jede.
a pokud máš babičky, tak to neřeš, bude to v klidu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
20.4.08 20:35

Adel: mě to vychází stejně jako tobě, až se malé narodí, bude Aničce 2,5 roku. Zatím nejsem tak akční jako holky tady, chodíme ven v zimě jen 1× za den, zato v létě jedu dopoledne na zahradu a vracím se až na koupání. Co ale trápí mě je, co když se mi opět nanalijí prsa a nebudu kojit :cry: . Není nic otravnějšího, než dávat mlíčko z lahvičky v zimě venku, mlíčko rychle chladne, no hrůza.
Taky jsem docela zvědavá, jak sladíme spaní, jestli se budou děti budit a tak.
Já to určitě zvládnu, Anička taky a nepochybuju o tom, že miminko přispěje k dalšímu osamostatnění našeho tatínka :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
20.4.08 22:06

Mám holky od sebe viz metřík a je to úplná pohoda, takže bych se až tak nebála. . ven chodím mezi kojením, malá v kočárku vydrží a velká nějak už pobrala, že když se jde, tak jdu. . oznámím, odcházím. Takže neboj, nemusí to být horor. . teď ladíme to, že velká jezdí na kole bez koleček a já si ještě netroufám na to jít s ní i s kočárkem, ale za měsíc mi čeká dámská jízda, kde to prostě budu muset zvládnout. Přeji klidné vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.4.08 23:20

Ahoj, rozhodně bych se ničeho nebála. My máme děti po 19, 15 a 16 měsících :lol: Nejstarší jsou 4, prostřednímu 2 a půl a nejmladšímu rok a čtvrt a v květnu čekáme čtvrté. Takže teď máme doma takový malý jesle :D Každopádně jsme spokojení a všechno se to skloubit dá. Při prvním mimču jsem si říkala, kolik je to práce, pak jsem zjistila, že zvládnu dva a teď zvládám tři levou zadní :lol: Je to jen o zvyku. A to nemáme nikoho na hlídání…

• Citovat
  • Upravit
20.4.08 23:38

Ahojky,
tak já taky souhlasím s anonymní. Nějak se to zvládne. Taky jsem u prvního myslela, že to nezvládnu kojit venku a jak? Zvládla jsem to. Pak jsem si u druhého říkala, že prostě kojit budu ať budu kdekoli a tak to i bylo. Starší si hrál a já v pohodě nakojila, přebalila a bylo. I když je druhý narozený v únoru, tak se to dalo- prostě jsem se když jsme byli v zimě venku na drzo zeptala- zda si tam můžu Míšu přebalit a bylo to. Většinou mě nechali. Kojení jsme zvládli i venku v zimě na lavičce- když byla nouze- vyndali jsme i s fusakem a ani mě zima nebyla- malý se přicucl a bylo i mě teplo, protože mě vlastně i zase zakrýval hlavičkou a tělíčkem. Teď čekáme třetí a určitě to taky zvládneme. Kluci budou mít Petřík 5 let a Míša 1,5 roku. Držíme pěstičky a uvidíš- to zvládneš. Snad jsme ti tu všichni dodali trošku optimismu. Papááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
21.4.08 20:53

Ahoj, bud v klidu. Jak psala Medůza taky se mi zdá že to z dvěma zvládám líp jak s jedním. Máme skejtík, tak když byl někde problém že malej nechtěl domů, tak jsem ho dala na skejt a měla v zásobě lízátko, nebo něco co má rád a jelo se v klidu dom. Kojila jsem kdykoliv a kdekoliv. Bylo léto, ale když byla zima, tak mě malá hřála. Ze začátku pořád spala, ale později mi vycházky prořvala, tak jsem ji trošičku napolohovala aby viděla a stejně hned usnula.
Teď už je to uplně všechno v klidu, jsme sehraní a dokonce chodíme všichni tři i plavat.
Nejhorší bylo šestinedělí, ale uteklo to jako nic, protože není čas přemýšlet nad blbostma. A děti si teď hodně vyhrají a navzájem zabaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
24.4.08 10:32

Holky moc děkuju.
Zatím teda chodíme ven jen po obědě,ale časem začnem i dopol,až se trochu rozkoukám.Jak píše kristain,je fakt,že ten starší doma prudí a pak už se i já těším ven,že od něj bude klid.Včera teda dostal 2× na zadek,rozhodl se,že bude na motorce vjíždět jednak do každé louže a jednak do silnice na přechodu,no zkoušel mě pěkně. :wink: Byli jsme s malým v poradně,tak jsem ho tam i nakojila a pak jsme krásně byli do pěti na hřišti.S odchodem domů je to zatím taky v pohodě…takže jak říkáte,ono to půjde :D
Anonymní 4 děti,supééér.Já bych asi chtěla tři,ale asi si to nedopřejem,s naším úvěrem atd atp…
Meduzo Vítek venku taky vydrží 3 hodiny,možná i déle,ještě ho pak doma musím budit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí