kojeny tloustik

1584
22.4.08 03:26

kojeny tloustik

Uz mnohokrat jsem slysela, ze kojene deti nemuzou byt tluste, tak se chci zeptat, jestli existuji maminky, ktere maji doma kojeneho cvalika. Ten nas mel na ctyrmesicni prohlidce 8500 g (a 71 cm). Je to kus chlapa a ten rusulek na stehynkach! Prstiky jak burtiky! Dle doktorky, je to proste velke dite. Pres to se trosku bojim, aby nemel nejake problemy, ale nevim, jak bych to mohla ovlivnit. Asi mam misto mleka smetanu, nebo co. A ty bolesti zad, co mam kazdy vecer, kdyz to nase „miminko“ musim tahat. Tak piste sve zkusenosti, at vim, jestli jsme ojedinely pripad. Diky moc!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19296
22.4.08 04:24

Ahoj Pajuleno :wink:
Raďulka je taky pěkný cvalík.Ve 4 měsících měl 7250g při 64 cm.A o 2 týdny později vážil 7500g.
Gábinka v roce měřila 71cm a vážila necelých 9 kg.Takže si myslím,že na svou výšku je Matýsek o.k. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
22.4.08 04:32

No vsak ten nas prcek uz nosi obleceni na devitimesicni deti. A jeste mu to nejde zapnout pres pupek. A na vsem mu jsou kratke rukavy. Za chvili bude nosit moje ponozky. Ja uz ho nekdy ani nemuzu vytahnout z vany, jak je tezky. Ten nam opravdu jednou preroste pres hlavu. A to ma pritel 190 cm. :) :) Hlavne kdyz to bude jen vzrustem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
22.4.08 07:14

Neboj, to vyběhá :wink:

Kuba měl ve 4m 7,5kg, v půl roce 8kg a v roce 10,5kg :wink: A Vojtík bude nejspíš totéž, na 4m prohlídce 7,6kg.
Prostě, až se prcci začnou víc hejbat, už tolik nabírat nebudou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
22.4.08 07:45

Ahojki

dobře, Jonáš nebyl kojený, ale měl 9,5kg a 70cm.. Dnes skoro ve třech letech má 17kg a asi 95cm - takže vyrostl docela dobře.. Neboj, ony ty dítka jakmile začnou lézt tak tolik už nepřibírají…

Sice je to záhul na páteř (hodně vápníku…)ale dítka jsou v pohodě. Horší je potom vysvětlovat, že dítko je vlastně míň, než na kolik vypadá…

Ahoj
Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
22.4.08 08:00

Ahoj

pokud je jen kojený… tak to neřeš . První syn byl jen kojený a druhý taky - první měl v půl roce 7,6 , druhý měl v půl roce 10,1 kg no a ten první v roce 9 a druhý v roce 10,5 - takže až takovej rozdíl to nebyl - jak se začne hýbat a víc růst do výšky tak přestane tak nabírat:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
22.4.08 08:11

Ahoj, do poradny se mnou chodí maminka s takovým kojeným cvalíkem. Můj je na UM a oba mají ve 3 měs. 7,6kg a kolem 65cm. Doktorka vždycky té mamince říká,že mateřské mléko mu nijak neublíží.
Můj první byl teda na UM- stejný cvalík jako ten druhý -no a teď je Kubovi skoro 7. Žebra bych mu mohla počítat přes tričko (126cm a 27kg), takže mu ta miminkovská tloušťka nijak neublížila. Jakmile se začal pohybovat,tak se to srovnalo. (Jen po prázdninách u babičky, která trvá na min 5ti jídlech denně, je tlustej- ale kdo by nebyl :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
22.4.08 09:11

Taky jsem měla doma kojeného tlouštíka, teda vlastně tlouštici :lol:
V 6ti týdnech 6kg, v 3 měsících 7,3kg a v půl roce 9kg… v roce pak už jen 10kg. Jak jsem přestala kojit, váha přestala narůstat tak rychle, asi jsem měla místo mlíka smetanu ;-)

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
22.4.08 09:33

Ahoj , nechci strasit - ale presne tohle ma kamaradka s ani ne pulrocni holcickou. Je jen kojena - a pritom mela vahu rocniho ditete - mudra je poslala na testy a bohuzel :cry: problemy se stitnou zlazou
Pokud pribirate opravdu nadmerne - radeji bych si testy nechala udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
22.4.08 09:44

Ono hodně dělá i kolik dítě měří a jak prospívá celkově a ty míry co píšeš měla Anetka +/- taky, při prvních příkrmech na konci 7m bylo hned znát, že přibírá míň… ale pro klid duše se na tu štítnou můžeš doktorky zeptat, za to nic nedáš

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
22.4.08 14:01

Ja mela taky místo mléka smetamu, Matěj měl v 6. ti týdnech 6. kg s porodní váhou 3,90?!?!?! A AŇa stejné...... Teď má Matěj 21kg v 7. letech a Aňa ve dvou 12 kg....... Až se začnou hýbat zhubnou..... a příkrmy taky dělají své....... Neboj, ten výhled tak hrozný není, z kojení otesánci nejsou. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
22.4.08 14:04

Já bych se taky nebála. Adámek měl v necelých 3 měsících 7,5kg a v 6 měsících 9,7kg a byl mimčo, které se chtělo jen nosit :roll: ale jeho hlavní stravou byl sunar to je fakt. Kojení spíš na žízeň :) dneska by to do něho nikdo neřekl, že byl takový tlustík :wink: všechno je dole a je z něho normální kluk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.4.08 14:20

Pajuleno: tvůj syn je hodně veliký a na tu jeho délku je váha naprosto v pohodě. Můj syn měl v roce 74 cm a necelých 9 kg a je to hubeňour. Mně synek přibíral docela dost jen do 3 měsíců, pak už se hodně hýbal a od té doby je to vyžle. Syn jedné mé kamarádky měl v 5 měsících 9 kg a 9 měsících 13 kg a je naprosto v pohodě. Její dr. to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
22.4.08 14:54

Ahojky, na www.rustovyhormon.cz jsou super tabulky a percentilové grafy na výšku a váhu miminek a dětí v porovnání s termínem porodu a pak i jak rostou dětičky se zohledněním na výšku rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
22.4.08 19:02

Tak vam dekuji za zkusenosti a postrehy a Pavlicko, za perfektni stranky. No s doktorkou uz jsme to probirali a rikala, ze v pohode. Maly je cely po dedovi (mem tatovi) a ten ma skoro dva metry, tak bude velky po nem a my dva nejsme taky zadni prckove (muz ma 190 cm). Tak zatim!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí