Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
folík roste co den 2mm, takže asi do 3-4 dnů by měla být ovulka, tedy přibližná velikost folíku by měla být okolo 23mm. Pokud se mýlím tak ať mě někdo opraví.
Folikul roste tak 1-2 mm za den. Praskají již od 20 mm, můžou i déle, jak u koho. Kup si ovu testíky, bude to jistější ![]()
idealni na to vlitnou je hned ted
. praska mezi 20-24mm takze je dost mozne ze uz je i po ovulaci ![]()
Já měla v pondělí 17mm a ve čtvrtek pozitivní ovulační test a bylo z toho mimi. Takže to cca odpovídá tomu, co píšou holky.
Anonymní píše:
Já jsem teda nikdy ovulační testíky nezkoušela abych pravdu řekla, měla jsem anovulační cykly a nyní už třetí měsíc se stalo to, že sama ovuluju - potvrzeni z UTZ od Dr.takže zkusím určitě i příští měsíc pokud bude na UTZ folík, tak dle ovu testíků určit den a jen se zeptám asi blbě holky ale to je na principu toho, že když je právě ovulka, tak jsou // tzn, že den před bude bílo a druhý den až bude ovu tak //? Nebo se tam hraje na intenzitu // zda jsou silnější slabší atd?
Ano, hraje se tam na intenzitu //
Před ovu bývá druhá čárka slabší /tak 2-3 dny/ a v den ovu je stejně intenzivní, nebo intenzivnější jako kontrolní. Všechno je to krásně rozepsaný v příbalovém letáku ![]()
Anonymní píše:
Tak mi to nedalo a sjela jsem si pro ovu testíky, naštudovala návod a jsou tam //je to oscanovaný takže kvalita nic moc ale ve skutečnosti jsou skoro stejný a dneska jsem 15Dc a píhá mě na levo od včerejška cca 21:30 hodin
![]()
Pro někoho normální a běžná až přirozená věc ale pro mě zazrák, že sama ovuluju
Kačíkukuju za držení palečků
není za co, doufám, že jste včera na to vlítli ![]()
Anonymní píše:K-a-č-i-k píše:Anonymní píše:není za co, doufám, že jste včera na to vlítli
Tak mi to nedalo a sjela jsem si pro ovu testíky, naštudovala návod a jsou tam //je to oscanovaný takže kvalita nic moc ale ve skutečnosti jsou skoro stejný a dneska jsem 15Dc a píhá mě na levo od včerejška cca 21:30 hodin
![]()
Pro někoho normální a běžná až přirozená věc ale pro mě zazrák, že sama ovuluju
Kačíkukuju za držení palečků
mno včera ne
právě pač jsem vytuhla v ložnici u TV a mangel to samý
![]()
![]()
a teď mě to mrzí
no a dneska přijede až kolem 15 hodiny tak pak otázka, zda když na to vlítneme, tak to bude k nečemu ještě
No ono stačí, když na to vlítnete i dva, tři dny před ovulkou. Spermie si totiž na vajíčko počkají
Nejlepší je to samozřejmě v den ovu, vajíčko po uvolnění vydrží ale jen několik hodin.
Anonymní píše:
Vědet tyhle věci dříve, tak bych se na to zaměřila ale já už jsem tak nějak počítala, že ovu u mě stejně nebude když nebyla kolik let notudíž já tuhle ovumánii vůbec neznám kdy je nejlepší atd.
to jen, že mě napadlo založit diskuzi a zeptat se - nevim proč jsem to neudělala v pátek třebas
ale nevadí ono nemá cenu nic lámat přes koleno, že? A snad bude i příští měsíc pokud se tělo nastartovalo
uvidíme …ale fakt mě to mrzí ten včerejšek
Ono to přijde, i když se na to nebudeš soustředit, neboj. Ani tu ovulku bych nesledovala. Tulte se když je na to chuť, já otěhotněla taky tak, vlastně až po tom, co jsem ovulaci přestala sledovat ![]()
Pokud se tělo takhle krásně nastartovalo, tak by to mohlo pokračovat. Hlavně se na snažení nesoustřeď, stres totiž otěhotnění nijak nenapomáhá
jj, jak píše Neli
Dnes to pojistěte a když to nevyjde, nic se neděje, vyjde to jindy ![]()
Anonymní píše:neli23 píše:
Vsak to dneska pojistete a uvidisNo prubneme to a uvidí se njn chudák mangel ani nezavře dveře až přijde domů a už ho budu tahat do postele s tím, že musíme honem, že vajičko čeká a každá minuta je drahá a ať se pindík pořádně snaží
Tak takový hrocení jako fakt ne - musí to být alespoň trachen nenásilné a nic proti ničemu
Od 2 ho budu uhánět aby chvátal domů a nikde se nezdržoval a zavolám do školky ať si tam nechaj dítě déle pač máme neodklaldnou práci![]()
návštěvu co má příjit v 5 taky napíšu sms, že nám vypadal elektrika a že to řesíme s Eonem a že nám doma nejde ani svítit
aby se z toho nestal klasiský něž plánovaný sex na povel
to jsem tu taky někde četla, že to pak leze na mozek a někdy se může i chlap šprajcnout a je zaděláno na problém doma
![]()
Jéžiši, takhle to fakt teda nehroť. Nejlepší by bylo, kdyby si myslel, že máš skutečně nepřekonatelnou chuť a nejde to odložit ![]()
Jen ať nemá tušení, že je to kvůli vajíčku
Anonymní píše:
Kačíku to víš, že takhle to hrotit nebudu v žádným případě![]()
to bylo opravdu jen ze srandy
stojim pevnejma nohama na zemi vždyt je mi 32, jsme spolu 6 let a jednoho prcka už máme a vztah naprosto v pohode
takže nic pokoušet ani riskovat kvůli nějakej ovu nebudu
![]()
uvidímě až přijede ale je toho dneska docela dost na práci + návštěva
tudíž to nechám na osudu a nebudu nic pokoušet vždyt o nic zásadního co by nepočkalo, tak nejde
Ale teď jdu vařit![]()
takže za měsíc tu zase písnu co a jak
Anonymní píše:K-a-č-i-k píše:nu jasný psychika dělá divy - rozumímAnonymní píše:Ono to přijde, i když se na to nebudeš soustředit, neboj. Ani tu ovulku bych nesledovala. Tulte se když je na to chuť, já otěhotněla taky tak, vlastně až po tom, co jsem ovulaci přestala sledovat
Vědet tyhle věci dříve, tak bych se na to zaměřila ale já už jsem tak nějak počítala, že ovu u mě stejně nebude když nebyla kolik let notudíž já tuhle ovumánii vůbec neznám kdy je nejlepší atd.
to jen, že mě napadlo založit diskuzi a zeptat se - nevim proč jsem to neudělala v pátek třebas
ale nevadí ono nemá cenu nic lámat přes koleno, že? A snad bude i příští měsíc pokud se tělo nastartovalo
uvidíme …ale fakt mě to mrzí ten včerejšek
Pokud se tělo takhle krásně nastartovalo, tak by to mohlo pokračovat. Hlavně se na snažení nesoustřeď, stres totiž otěhotnění nijak nenapomáhátak u mě neni 100% jistý zda ude další měsíc proto mě chce Dr vidět zase za měsíc vidět zda tam bude nebo ne aby mohla říct ano vrátila se vám ovu nebo byla to jen náhoda i mi nabídla každej 13 den UTZ, tak toho možná využiju ale ne z důvodu sexu ale abych veděla, zda jí mám zpět nebo ne .
Já jí měla do 18 let v pohodě ale pak zmizela, nasadili mi HA a až pak před 4 rokama jsme šli na IVF a to klaplo a máme prcka z něj ale taky mi řekli když jsem tam chodila i před na UTZ, že folíci nejsoua že je to asi problém ročního neotěhotnění protpže všechny jiný výsledky jsme měli na jedničku
Ve tvém případě to úplně chápu, taky bych na tvém místě chodila na UTZ, pro klid duše, že ovulka skutečně dále probíhá ![]()
Anonymní píše:
No než kupovat ovutestíky každej měsíc![]()
teď už vím díky vám a tobě, kdy jí tam mám a kdy je ideálka u mě pokud teda bude folík a jak to vošéfovat ale víc to nijak hrotit nechci a nebudu.Dr mám cestou z města a je to otázka mám min tak skáknout aby jukla a nemyslim si, že by to pak nějak stresově až hroceně, tak ovlivnovalo psychiku
To určitě ne, myslela jsem spíš hrocení snažení o mimi. To pak má většinou vliv na psychiku. Taky ale jak u koho.