Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat, kdy vaši prckové byli na přeočkování hexy…
Četla jsem, že má být po půl roce od poslední vakcíny, tu malá dostala v 5 měsících, ale dneska jsme byly na 10měsíční prohlídce a dr. říkala, že v roce dostane další Prevenar, ale hexu až v 18 měsících. Jak jste to měli vy? Neočkuje se v 18 měsících už něco dalšího?
Prosím všechny odpůrkyně očkování, aby se zdržely výpadů, neptám se, jeslti očkovat nebo ne, jsem pro očkování rozhodnutá, chci jen vědět co a jak. Nerada abych, aby se diskuze opět zvrtla v hádku. Děkuju.
jestli má naočkované tři dávky, tak čtvrtá by měla být za půl roku, takže v 11. měsících.
Míša8808 píše:
Máme jít na 4.dávku
Matyas na ní měl jít dřív než v 18.měsících,myslím,že ve 11., ve 12.,?
Buď ráda máš rozumnou doktorku.
My jdeme na posledni tento ctvrtek, dcera ma 17 mesicu. Meli jsme jit puvodne v lednu, ale to jsme tu nebyli.....ty predchozi davky dostala vloni na zacatku roku. Uz si presne nepamatuju kolik mela mesicu pri posledni, asi taky pet.
Jinak tusim kolem 18. mesice se v CR ockuje MMR. Ale to se klidne muze posunout na pozdeji, z vlastni zkusenosti to doporucuju.
naše dr. očkuje přesně jako ta tvoje, hexa 3, 4, 5m, 18m. některé dr. očkují 4.hexu ve 12m.
4. dávka je nejdříve za 6m po 3. a nejpozději v 18m.
mezitím je od 15m priorix (příušnice, zarděnky, spalničky), spousta dr. to píchá přesně v těch 15m, včetně mojí.. domluv se s ní, jak je to s touhle vakcínou, já osobně bych to raději otočila, v 15m 4.hexu a až někdy po 18m priorix (to je živá vakcína)
Miso
nam ted rekla,na desetimesicni,ze na rocni budeme ockovat-ale zvlast-myslim ze dostaneme hexu a pak az synflorix
my to meli rozhrkany uz od zacatku