Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
První materska ti přijde už v červenci za období 25.-30.6. a taky ti přijde neschopenka za 1.-24.6. teoreticky mají na vyřízení 30 dní prakticky to bývá rychleji…já jsem nastupovala 30. Peníze za ten jeden den mi přišly asi za týden ![]()
Ja ukoncovala nejak kolem 18. A penize prisly hned dalsi mesic ve stejnou chvili jako vyplata (neschopenka).
Nejdřív ti přijde za těch pár dní a pak celý měsíc. Případně tyto dvě částky dohromady následující měsíc. Červenec ti už nerozpuli.
Měla by přijít v červenci, za těch 5 dní, jestli to stihnou vyřídit no. Asi záleží jaké jsou u vás výplatní termíny, ono přes to léto často dost ty dávky dostávají zpoždění, když je půlka úřednic na dovolené
každopádně ti přijde ještě nemocenská a max by mateřská došla v sprnu za červenec a těch 5 dní navíc.
Ahojky ráda bych kdyby jste tu jeste napsaly co bude následovat potom…kdyz se bude chylit materska ke konci tak musim zazadat o rodicovsky prispevek. Ten si chci zvolit na 3 roky…tzn ze mi bude vyplaceno po dobu 3 let od konce materske, tudiz mi to skonci ve veku ditete 3roky a 5 mesicu? ( 3 roky rodicovska a 5 mesicu zbyvajici materska od porodu ditete). Nebo je to vyplaceno do chvile nez jsou diteti 3 roky ( tudiz 2 roky 7 mesicu)? Děkuji za odpověď
@Enzianek u rodicaku si musíš sama zvolit částku, je to vždy na celé měsíce. Máš 300 tisíc, tak si to vyděl počtem měsíců, které tu dávku chceš pobírat.
Máš 300 tis a můžeš je čerpat do 4 let dítěte. Je na tobě jak vysokou částku si zvolíš. Jestli chceš do 3 let dítěte tak to bývá kolem 10tis měsíčně.
Ahojky, poradil by mi nekdo?
nebo ji dostanu v tom dalsim mesici treba 15teho jak jsou vyplatni terminy s tim ze to bude jen za obdobi 24.6-15.7 tudiz ne cela mesicni castka? nebo spis v cervenci dostanu jen tech par penez za obdobi 24.6-30.6? 
24.6 mi doktorka bude ukoncovat neschopenku a nastupuji na materskou.
Kdy by mi pak mela byt vyplacena prvni materska kdyz jeste ten den dam papiry zamestnavateli? mate nektera zkusenosti s podanim papiru na materskou ke konci mesice? je to presne za dalsi mesic(30 dnu) treba cca okolo 24.7?
dekuji moc ja se v tom nevyznam a zadam poprvè
Příspěvek upraven 23.06.22 v 03:59