Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Si to hod do těhotenské kalkulačky. Tam ti to orientačně spočítají. Ale je to plus mínus. Skutečnost se může lišit. Pokud je možnost dvou tatínků tak jedině test DNA.
@JancaS84 nejde o me těhotenství. S chlapem jsme měli pauzu a on možná stihl oplodnit někoho jiného
Pokud porodí ve 38+0, tak otěhotněla cca před 36 týdny.
Já jsem porodila myslím 38+2 5.10. a otěhotněla jsem asi 24.1., pokud si to dobře pamatuju.
Někdy v polovině srpna. Podle těhotenské kalkulačky vyšla poslední MS 4. 8. 2024.
@Anonymní píše: Více
Tak pokud budeme teoreticky předpokládat, že žena porodila 4. 5. 2025 ve 38+0 a že termín předpokládaného porodu vycházel na 18. 5. 2025, početí proběhlo někde kolem 20. - 25. 8. 2024. Samotné početí vychází podle kalkulačky na 25., ale spermie si dokáží i několik dní počkat, proto píšu 20. - 25. Ale! Jelikož termín porodu je předpokládaný, ne stanovený se 100 % jistotou (buď podle prvního dne poslední menstruace a nebo upřesněný ultrazvukem), nelze z toho ani 100 % vycházet. Tedy je potřeba přičíst a odečíst minimálně jeden týden - tedy 20 - 7 = 13. 8. 2024 a 25 + 7 = 32, tedy v tomto případě 1. 9. 2024. A vzhledem k tomu, že asi přesně nevíš, zda byla 38+0 nebo 37+1 což už je 38. týden, nebo zda byla např. 38+3, což někdo bere za 38. týden - připočti a odečti ještě další týden. Potom Ti vyjde rozmezí, kdy je velká pravděpodobnost početí. Ale ani tak to není 100 %.
100 % jistotu dá Tvému příteli až test DNA. Bez něho ať nechodí na matriku, podepsat souhlasné prohlášení rodičů, pokud si otcovstvím není opravdu jistý. Naopak, pokud mu matka nedovolí udělat test DNA a on bude chtít znát pravdu, tak ať podá návrh na soud na určení otcovství a trvá na testu DNA. Sice je to dražší, ale vědět, zda mám někde dítě, či ne, je k nezaplacení.
Ještě by se dalo vyvrátit otcovství, pokud byste měli štěstí, z krve. Kdyby např. chlap měl krevní skupinu 0, žena A a dítě AB/B. Ale potvdit otcovství se tím nedá.
Přeji Ti hodně štěstí, ať to dopadne podle Tvého přání. ![]()
Zdravím, doma se vypořádáváme s divnou situaci… chtěla bych se zeptat- pokud žena porodí v 38.tt 4.5., kdy proběhlo otěhotnění?