Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, doporučíte mi prosím, kde jste byly spokojené se 3D/4D ultrazvukem v Praze?
A v kolikátém týdnu jste na něm byly?
Předem děkuju moc za Vaše zkušenosti a doporučení ![]()
Já u své gynekoložky v GynMedico na Wilsonovce. Je to teda privátní klinika, ale kvalita péče za mě nejlepší. Ten 3D mi dokonce dělali automaticky i bez objednání, nemusela jsem ani žádat. Nic navíc mi neúčtovali. Platím tam pouze roční poplatek a ten pokryje vše, co neproplatí moje zdr. pojišťovna.
Ale jinak standardně mají na webu objednávkový formulář jak na 3D tak mi na 4D a časově to vyjde tak cca na půl hoďky.
Nejvhodnější období pro 3D/4D ultrazvuk je mezi 24 a 28. týdnem těhotenství s tím, že obličej miminka je možné pozorovat od 17. týdne. Pro úspěšné snímání miminka je nutný dostatek plodové vody ve sledované oblasti, klid a příznivá poloha plodu.
Také jsem byla klientem/pacientem v GynMedico a veliká spokojenost, porodní asistentky i lékaři co jsem tam potkala všichni ochotou a přístupem excelentní.
3D/4D jsem tedy odmítla (taky jsem měla jako součást balíčku) ale i na normálním UZ byly trpělivé a čekaly na dobrý úhel fotky atd
(i když mně to bylo dost jedno), takže věřím, že to skutečně neodbydou.