Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U syna jsem balila kdyz mi praskla voda, protoze jsem necekala ze to prijde (38+0) a u dcery jsem balila 37tt nebo tak nejak a cekala ze to prijde a jeste jsem si pockala
vzit hlavne jednorazove spodary, pokud v porodnici nemaji, tak vlozky, nejakou nocni kosili mozna, hygienu, mobil, nabijecku, pliny, vodu. Na strankach porodnice mozna taky neco najdes
Jo a svacinky. Protoze ty porce co nam davali na sestinedeli byly male a my hladovely. Talze treba nekake oplatky, ovoce a tak
Já mám zabaleno od 36tt. Teď už jen čekám, kdy se dcerce bude chtít ven ![]()
Balila jsem pozdě, pár dnů před porodem, doporučuju: síťované jednorázové kalhotky, porodnické vložky, neparfemovaný kvalitní toaleťák, jednorázové přebalovací podložky pod zadek na postel (cítila jsem se líp), noční košili s rozevřením na kojení, několik menších ručníků (jeden na spodek, jeden na prsa, jeden na obličej, je to hygieničtější), pantofle, lůj na rty, pití (klidně ionťák), něco sladkého, nabíječku, špunty do uší (pokud se porod zasekne, tak se každá minuta spánku počítá a v nemocnici je hrozný hluk), krém na strie (občas se udělají až při nebo po porodu, tak je dobrý promašťovat), a hygiena dle zvyku. Já měla i župan, protože mi bylo příjemnější být na chodbě schovaná.
V prvním jsem dobalovala ve 40+1, kdy mi rupla voda. Teď jsem 32tt a ještě jí nemám. Chtěla jsem začátkem ledna, tedy okolo 36tt.
U prvního jsem měla zabaleno asi do 30 tt, u druhého jsem balila při odjezdu do porodnice ![]()
No tak hlavně je důležité mít ty věci jako vložky, podprdy, jednorázové kalhotky někde doma, jestli to nandáš do tašky dva měsíce nebo dva dny před porodem je celkem jedno, že ![]()
(Nejsem si zcela jistá, co by chlap donesl, kdybych ho po nečekaném porodu poslala pro porodnické vložky a síťované kalhotky
)
No a když už jsem to měla doma, měla jsem to rovnou v tašce - plus lísteček, co ještě dobalit až při akci (foťák, baterky, průkazku…).
Hodila se role kuchyňských utěrek, po sprše si jich pár dáš mezi nohy a nezaprasíš ručník od krve. Někde mají papírové ručníky, ale ty utěrky jsou měkčí.
Já mám hozený všechno v postýlce, ale sbaleno ještě pořád nemám. 38tt.
Ale asi je na čase.
![]()
Rozhodně doporučuji papírové utěrky, kromě toho co už holky psaly. Nejlepší kamarádky - utřeš se a vyhodíš, neřešíš zakrvácený ručník.
Jo, a gumové pantofle, to tu ještě nikdo nezmínil. Já jsem si naivně vzala korkové a chudinky to odnesly… ![]()
Hlavne prezuvky na oddeleni a gumove pantofle do sprchy, pantofle pro manzela. To nam zduraznovali na kurzu
jinak to, co tu bylo zmineno. A zupan.
@Zireael Já měla taky korkáče a nic se jim nestalo, do sprchy jsem s nima nelezla a jinak nevím, co by jim mělo uškodit.
Holky, co to jsou ty síťované kalhotky a kde se to prodává? To jsou speciálně pro rodičky?
@ixule a je to nutnost? Nikdy jsem o tom totiž od kamarádek neslyšela.