Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat, kdy se obvykle chodí přihlásit se do určité porodnice? Jsem 37.tt, příští týden jdu ke svému gyndr. a další týden bude třeba zkontrolovat průtoky, které se ale dají udělat v Prenatal centru. Není už ale v 38.tt nejvyšší čas jít do porodnice, kde budu rodit? Nebo stačí až v 39.tt.? Děkuji za všechny odpovědi.
![]()
Jsem kousek od Hodonína. Gynekolog mě poslal do porodnice až jsem přenášela. Monitor i ultrazvuk měl teda v ordinaci a všechno si kontroloval sám.
Možná by si mě v péči třeba ještě týden nechal, ale byly zrovna vánoční svátky a on měl dovolenou. Tak už mě poslal na monitor do porodnice. Ale tam fakt udělali jenom ten monitor a UTZ vůbec nedělali. Až poté, co se rozhodli si mě tam už nechat a porod vyvolávat. Pak mě zkoukli odpoledne ultrazvukem.
Poronice Kyjov.
Netuším, jestli máš nejaký specifický problém v těhotenství (nechápu ty „průtoky“- co to znamená?), nevím, jestli je všude postup stejný, ale u mě to bylo tak, že jsem u své gynekoložky byla naposledy den před termínem, to mi dělala tokograf a na den termínu jsem dostala papír, že se mám hlásit už na kontrolu ve zvolené porodnici.
Aha, tak holky, děkuji. To jsem nevěděla ![]()
Samamama: Specifický problém jo - dítě je malinké a snad to do porodu doklepem aspoň na ta 2 kila. Měří se pravidelně průtoky placentou - zkrátka se zjišťuje, zda placenta správně funguje a „protéká“ jí krev, kdyby ne, znamenalo by to, že je miminko ohrožené, placenta správně nevyživuje a muselo by ven. Zatím je vše v pořádku, ale chodím co 14 dní ke svému gyndr. na kontrolu (má svůj ultrazvuk, ale průtoky dělat nemůže), tak ještě co 14 dní na průtoky do Prenatalu. ![]()
Příspěvek upraven 01.04.12 v 00:03
U nás se posílá do porodnice až ve 40tt - do té doby se chodí normálně do poradny. Pokud tvůj dr nemá v ordinaci KTG, tak si ho necháš natočit v porodnici.
mě si moje doktorka taky kontrolovala až do konce, měla tam vše potřebné, monitor, UTZ a do porodnice pokud vím posílala až když ženská přenášela, nebo pokud měla nějaké specifické problémy…
takže si myslím, že se sama nikde hlásit nemusíš, až to bude aktuální tak tě tvůj gyndr pošle sám…
@vvero mě při nástupu do porodnice odhadli váhu 3,60kg a malý měl 4350g. Kámošku strašili, že malý bude taky hodně malinký. Nakonec měl normálně 3kg. Snad to u vás taky s porodní váhou nakonec bude lepší ![]()
A kde jsi zaregistrovaná? Já do porodnice začla docházet od 37. týdne… (rodila jsem U Apolináře).
PS: těm „průtokům“ taky nerozumím…
Muffi, to teda koukám, že až ve 40.tt. No, já dle svého posledního těhu jsem soudila, že se chodí dříve. To mě doktor poslal už někdy ve 36.tt., ale to jsme měli podobný problém - miminko malé a už málo přirůstalo. Nakonec váha 1870g, tak doufám, že podruhé „zabojujeme“ na ty 2 kg.
Jinak, KTG v ordinaci má, tak jsem klidnější, děkuju všem! ![]()
@Nik77 píše:
A kde jsi zaregistrovaná? Já do porodnice začla docházet od 37. týdne… (rodila jsem U Apolináře).PS: těm „průtokům“ taky nerozumím…
Vysvětlila jsem výše. Jsem od Brna, takže nejspíš Obilný trh.
Ono je to asi jinak v Praze a jinak v menších porodnicích. Mě říkal v pátek můj gyndr, že se ještě uvidíme za týden a pak naposledy. Ale já už jsem domluvená na konrolu v pátek ve Zlínské porodnici, zrovna mi tam řeknou termín na plánovanou sekci.
Jinak mi u staršího tvrdili že bude malý - kolem 3 kg a měl 4,3 kg…
S.
@vvero píše:
Muffi, to teda koukám, že až ve 40.tt. No, já dle svého posledního těhu jsem soudila, že se chodí dříve. To mě doktor poslal už někdy ve 36.tt., ale to jsme měli podobný problém - miminko malé a už málo přirůstalo.
Jinak, KTG v ordinaci má, tak jsem klidnější, děkuju všem!
Jo už rozumím … já než vždycky příspěvek sesmolím, je vše vysvětleno a diskuse někde jinde…
Vero, tak ať je vše v pořádku a malá se narodí hezky v termínu… ![]()
Ahoj, no ono asi záleží i na konkrétní porodnici. Můj gyndr. se mě ptal kde budu rodit a v kolikátým tt se tam dělá registrace. Budu rodit na Mělníku, rodila jsem tam i pvní a při prvním registrace ve 36tt, takže jsem u dr. byla naposled ve 35tt a teď u druhého ve 36-37tt, takže jsem u svého byla naposledy ve 36tt a ve 37tt jsem se byla zaregistrovat. Takže se poptej v porodnici ve které budeš rodit, jinak je možný docházet až do porodu ke svému dr. a někteří odesílají až v případě přenášení.
U nás se hlásit nemusí, místa je dost. Zeptala bych se tvého gynekologa, to mi přijde nejjednodušší. Myslím, že na porodnici tě pošle, až kdybys přenášela nebo byl nějaký problém, pro který by tě bylo nutné monitorovat.
mě v 36týdnu kvůli malé váza a průtokům hospitalizovali v nemocnici aby nás měli pod kontrolou a to jsme na tom byla líp než ty byl odhad 2200g a už chtěli i uspíšit porod a ty jsi dál než byla já a vážíte min, se divím že si tě aspon víc nehlídají
a do porodnice jsem se u nás byla registrovat v 35.týdnu
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.