Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To, že se spánek prodlouží, neznamená, že tak zůstane navěky
Já mám dvojčata, jako malí hrůza, pak se to kolem 3 m zlepšilo a na to první usnutí dokázali spát třeba 5-6 hod v kuse, ale kolem půl roku začaly zuby a kojení klidně po hodině a buzení na střídačku
Úplné zlepšení, jakože by OBA spali celou noc, přišlo až ve 2 letech (a to jsem nekojila od 14 měsíců).
Nauč se kojit v leze, dá se u toho napůl spát. Teď ti blinka kvůli ryme.
@JancaS84 píše:
Nauč se kojit v leze, dá se u toho napůl spát. Teď ti blinka kvůli ryme.
bohuzel to mi nejde..blbe se mi u toho lezi..navic nevydrzim lezet v jedne poloze dlouho..
![]()
Me ve 2 mesicich spal uz celou noc. Nekdy se stalo za se vzbudil jednou nebo dvakrat ale vetsinou spi. Tedka ma 4 mesice. Vzdycky ho nehavam a nikdy nebudim, kdyz chce spat spi, kdyz chce jist tak ji. Od 8 hodin rano do vecera ma odtahnuty zavesy a spi pri dennim svetle vecer pak je tma. Ale nikdy ne pres den. Pres den vetsinou spinka 1 nebo 2 hodinky kdyz chce.
S jidlem sem to mela krome vecera stejne. Porad chtel papat. Davam vic odrihnout a neublinkava. Ale napr. 1. Syn ma reflux a to bylo to stejne. Porad ublinkava. Nerikam ze to ma i tvoje dite jen se mpzna nad tim zamyslet jako varianta.
Pak pomohl dudlik. Dala sem mu najist. Kojila sem asi pulhodiny nebo tak nejak dojud proste chtel a pak sme odrihli a dala sem mu dudlika.
3× za noc je ještě nádhera
malé budou 3 měsíce a je na prsu pomalu non stop, ale já kojim v leze a spí se mnou v posteli, takže se obslouží sama a já u toho spím. Nicméně aspoň ty 3 kojení v noci sme praktikovali, dokud sem kojila (takže klidně v 10 měsících), jak sem odstavila, začali spát celou noc v kuse.
@Žaňulin píše:
Me ve 2 mesicich spal uz celou noc. Nekdy se stalo za se vzbudil jednou nebo dvakrat ale vetsinou spi. Tedka ma 4 mesice. Vzdycky ho nehavam a nikdy nebudim, kdyz chce spat spi, kdyz chce jist tak ji. Od 8 hodin rano do vecera ma odtahnuty zavesy a spi pri dennim svetle vecer pak je tma. Ale nikdy ne pres den. Pres den vetsinou spinka 1 nebo 2 hodinky kdyz chce.S jidlem sem to mela krome vecera stejne. Porad chtel papat. Davam vic odrihnout a neublinkava. Ale napr. 1. Syn ma reflux a to bylo to stejne. Porad ublinkava. Nerikam ze to ma i tvoje dite jen se mpzna nad tim zamyslet jako varianta.
Pak pomohl dudlik. Dala sem mu najist. Kojila sem asi pulhodiny nebo tak nejak dojud proste chtel a pak sme odrihli a dala sem mu dudlika.
dudlika odmita
je mozne ze ma reflux, budu resit s dr.
@Anonymní píše:
bohuzel to mi nejde..blbe se mi u toho lezi..navic nevydrzim lezet v jedne poloze dlouho..![]()
Tak mas spatnou polohu.
Poptej se kamosek, kdo kojil vleze, a nech si to ukazat. To je podle me jedina cesta, kojit v polospanku.
On se ti nejspis zacne budit i casteji.
Kojila bych normalne na pozadani, bliti i odtahovani je normalni, zase to prejde.
Trochu ot ale to stihas s manželem i sex a intimnosti?
když je takto furt u tebe a aj s tebou spí… Neber ti jako rypáni, čistě otázka
@Anonymní píše:
@Kriss TinaTrochu ot ale to stihas s manželem i sex a intimnosti?když je takto furt u tebe a aj s tebou spí… Neber ti jako rypáni, čistě otázka
Ano, spí takhle u mě třetí dítě
zas člověk nemusí mít nějaké intimnosti jen v noci v posteli ![]()
Malá teď měla 5 měsíců a budí se poslední dobou ještě mnohem častěji. Minimálně 5×. Kojím tedy taky v leže a spím s ní v posteli, takže se k ní jen nakloním a ona se obslouží sama
Doporučuji se to také naučit
U nás předpokládanám, že to budou zuby ![]()
@Anonymní píše:
dudlika odmita
je mozne ze ma reflux, budu resit s dr.
Zkuate jinou velikost nebo tvar, treba mu jen nesedi. Nam taky nesedl hned prvni. Ja mu ho nenutim aby si nezvykl. Ale kdyz vidim ze nema hlad ale jen chce dudat tak sem mu ho dala. Jinak sme bez dudliku ![]()
Kdyby vam to potrvdili tak nam pomohlo nechat jen vickrat odrihnout a vsechny aktivity na brise odlozit aspon hodinu po jidle.
Ahoj,
mam skoro 2 mesicniho syna. Kojim, v noci se mi budi 3-4× na krmeni.
Vim, ze kazde dite je jine. Zajima me ale, kdy se mu prodlouzi nocni spanek, uz se tesim az. pospim dele😃 ve dne toho bohuzel moc nenaspim…chtela.jsem kvuli tomu prejit na UM, ale pry to nema vliv, pokud se bude chtit vzbudit, tak se stejne vzbudi…
K tomu se vaze i moje druha. otazka. Maly si totiz o jidlo rika co 1,5 - 2 hodiny. Ale stava se, ze mi vyblinka stravene mlicko, ale furt ma hlad, tak jsem zoufala. Stare mliko se smisi s novym, to vyblije, presto bych chtel znovu papat ale zas to vyblinka.

Prave to tak dela uz tyden, blinka i nekolikrat za sebou, rve ze chce na prso, kdyz prilozim, vzteka se a odstahuje se - podotykam, ze ma rymu, tak se mu asi spatne saje…takove zachvaty miva vetsinou dopoledne