Kdy se rozpozná ADHD?

25959
9.8.12 10:03

kdy se rozpozná ADHD?

Ahoj :mavam:
Dneska jsem byli s malou (8,5měs) na kontrole na neurologii a paní doktorka mě trošku rozsekala :roll: Chvilu malou pozorovala a pak konstatovala, že její chování odpovídá syndromu ADHD 8o
Malá se plazí pouze pomocí rukou, to se jí taky nelíbilo. Staví se na kolínka, ale zůstává opřená o předloktí, na rukou se vzepře jen občas. Začíná si stoupat s oporou.. taky špatně, prý by měla nejdřív lézt. Asi jí přivážu k podlaze :zed:
Ale proč začala o tom ADHD - malá chvíli neposedí, pořád je v pohybu, když ji posadila, pořád mele nohama. Na bříšku ani ne, ale jak ji mám třeba na klíně, prostě furt kope nohama. No a právě tyhle nadbytečné pohyby právě svědčí pro hyperaktivitu. Máme si pořídit šátek a nosit jí, prý se v tom uklidní a je to dobré i pro mozek, aby se pořád nezatěžoval.
Jsem z toho docela vyjukaná. Není na tuhle diagnózu a strašení matky docela brzo? A Co to pro dítě znamená do budoucna, kdyby se to přeci jen potvrdilo?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
9.8.12 10:04

Ještě bych napsala, že malá je opravdu dost neklidná, hodně pláče, zabaví se jen na chvíli sama… ale spinká krásně celou noc, v kočárku vydrží sedět klidně i 3 hodiny, baští dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.12 10:15

Nejsem odborník, ale podle mého názoru je na takové diagnózy vždycky času dost - nedělej si z toho hlavu. Samozřejmě to sleduj, hlavně pak kvůli škole, abyste kdyžtak někam zašli včas to potvrdit, ale jinak se tím nestresuj, stejěn to neovlivníš a není to žádná tragédie.

Náš malý byl naprosto flegmatické mimino a teď se nezastaví, malá je něco, jak popisuješ, ale o měsíc mladší. Taky už vymýšlí, jak by si stoupla a ještě pořádně neleze (i když nohy teda u plazení jaksi nekoordinovaně používá). Jo a nosím ji v Ergu, kde je sice klidnější (z kočáru mi furt vystupuje, sedá si tam do protisměru, snaží se stoupat…), ale stejně si aspoň nohama pohupuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.8.12 10:16

:mavam: :mavam:
nase taky furt neco dela a urvana je silene
znama ma dceru a ADHD ji zjitili az asi ve dvou letech, pry driv se to ani moc zjistit neda :think: :think:

jo a obe nase holky nelezly, sedly si, stouply si a chodily, hyper nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.8.12 10:19

@pipiinka :mavam:
no jako docela mě mudra naštvala (Klimentová) :evil: přijde mi úplně zbytečný se o něčem takovém zmiňovat u 8měs dítěte. Stejnak s tím nic neudělám a teď kvůli tomu akorát budu vyšilovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.8.12 10:21
@petrul píše:
no jako docela mě mudra naštvala (Klimentová) :evil: přijde mi úplně zbytečný se o něčem takovém zmiňovat u 8měs dítěte. Stejnak s tím nic neudělám a teď kvůli tomu akorát budu vyšilovat :zed:

jako me to hlavne prijde opravdu brzy neco takoveho rikat, ptze to by snad kazde druhe dite bylo s ADHD
nase mala se probudi, zacne lezt, zvatlat, hned bere neco do tlamy, zdrha po byte, kdyz si ji dam na klin, tak kope nohama, kdyz ji krmim, tak aspon rukou neco dela a jsme zdrave, bez ADHD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.12 10:22

Fakt nevyšiluj… Já mám bráchu, který to má, k tomu 3 dys a je úplně normální :mrgreen: Akorát teda asi ztratil víc mikin, čepic, nožů a lžiček, než je běžně zvykem a učení s ním bylo o cosi náročnější. Ale nakonec má i maturitu a myslím, že se celkem slušně živí - je manuálně zručný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.8.12 10:22
@petrul píše:
no jako docela mě mudra naštvala (Klimentová) :evil: přijde mi úplně zbytečný se o něčem takovém zmiňovat u 8měs dítěte. Stejnak s tím nic neudělám a teď kvůli tomu akorát budu vyšilovat :zed:

a u Klimentove je vseobecne znamo, ze u ni deti maji i to, co by nikdy jindy nemeli

zkus jit k jine dr, dobra je dr Zora Ouzka, ale je az v Pze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.8.12 10:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 10:48

Podle toho, co píšeš, by to měla mít naše malá taky… teď jí jsou 3 a je naprosto zdravá a nikdy jí nikdo takovou diagnozu neurčil.

• Citovat
  • Upravit
25959
9.8.12 10:49
@pipiinka píše:
http://www.adehade.cz/…veku-ditete/

„…více křičí nebo pláče častěji a jakoby bez důvodu. Chování dítěte matku vyčerpává a vyvolává u ní otázku, zda svému dítěti správně rozumí.
hm :mrgreen:
Dospělým trpícím ADHD dělá problémy soustředit se na konverzaci, ztrácejí a hledají běžné předměty, zapomínají na schůzky a termíny.“ jestli spíš nemám ADHD já, když běhám po bytě v podprsence a hledám podprsenku :lol: A čim déle jsem na mateřský, tim víc se symptomy zhoršují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.8.12 10:50

Já asi počkám na 10měs kontrolu u pediatra, dám mu zprávu a proberem to, případně budu chtít k jinému neurologovi. Jdem totiž v roce znovu na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.8.12 10:53
@petrul píše:
„…více křičí nebo pláče častěji a jakoby bez důvodu. Chování dítěte matku vyčerpává a vyvolává u ní otázku, zda svému dítěti správně rozumí.
hm :mrgreen:
Dospělým trpícím ADHD dělá problémy soustředit se na konverzaci, ztrácejí a hledají běžné předměty, zapomínají na schůzky a termíny.“ jestli spíš nemám ADHD já, když běhám po bytě v podprsence a hledám podprsenku :lol: A čim déle jsem na mateřský, tim víc se symptomy zhoršují :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: tim padem mam adhd i ja
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
9.8.12 10:56

@petrul
Ahojky, tak já mám stejně starou holčičku (tedy o pár dní starší) a malá už sama leze a dokonce chodí okolo nábytku. Z lezení po 4. si i sama sedne a tak.
Byla jsem v pondělí u dětského dr. a řekl mi, že je vše v pořádku, že je jen malinko napřed :-)

Jinak starší syn má ADHD-sy (neboli hyperkinetickou poruchu) ten už v 8.m samostaně chodil!!! V 6.týdnech pásl koníky jako 3.m a ve 3.měsících už lezl, pak seděl a nakonec začal tedy chodit. Tato porucha se dá určit až když se dítě samostatně vyjadřuje (nejdříve ve 3.letech) I teď prostě neposedí a lítá jako splašenej. Za to malá teda taky malátí nožičkama a chvilku neposedí ale zase když má náladu tak se chce tupil a je úúúplně v klidu. Tak uvidíme ale mít 2.děti ADHD tak jako už newím - už teď jsem na narva natož později.

Na takovéhle závěry je ještě brzy, tak je živější, ale mě taky dětský dr. řekl už na 8.m kontrole, že jsou tam známky ADHD ale, že se dají vyšetřit až ve 3.letech, dříve je to naprosto zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.8.12 11:11

Holky dík :kytka:
a ještě se chci zeptat - doporučila mi, až malá začne víc stát a chodit, koupit na doma pevné kvalitní boty. Nemělo by dítě chodit spíš co nejvíc naboso? :think: Prý ji mám nechávat bez bot jen venku, když bude teplo. Mě ta mudra fakt přijde divná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí