Kdy se rozpozná ADHD?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3003
9.8.12 11:20

@petrul
Tak to newím… mě to dr. neřekl ani u staršího :think: Hele pokud s ní nejsi spokojená tak jí změň - tedy pokud je ta možnost.
Když jsem byla těhotná tak jsem se registrovala u paní doktorky - ale po porodu tam byl její manžel (ona šla na mateřskou) po 3.letech jsem si na něj zvykla ale pořád chodila k ní ale poslední dobou co jsem tam chodila tak mi nepřišla nejlepší a na poslední kontrole (před půl rokem) jsem jí řekla, že chci změnit dětského a, že bych ráda zase chodila k jejímu manželovi - nebyla jsem s jejíma názorama 1OO% jistá a nelíbilo se mi, že když měl syn v létě chřipku tak mu napsala xyzal :think: :zed: jsem teď u něj a jsem 1OO% spokojená, že mám dr. na kterého se můžu spolehnout a 1OO%mu věřím. Dokonce jsem mu i volala okolo 20.3O v neděli, že je Honzíkovi zle a zda máme jet do nemocnice nebo to nechat na ráno. Poradil mi a ještě byl příjemnej! Tak asi tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.8.12 11:44

Já kolikrát žasnu nad závěry lékařů v raném věku…to je fakt na zabití. Ať to jsou gynekologové, kteří rádoby straší předčasnýma diagnozama při UTZ(jako mě, že dítě bude mít mikrocefalus a může být postižené-tudíž do konce těhotentsví jsem byla vynervovaná a nyní mám zdravé dítě a šikovné) nebo pediatři, kteří hned v sotva v pár měsících dítěte vědí, čím dítě bude trpět…Je sice rozdíl, když to nadhodí nebo přímo hned určí..Ale každopádně bez patřičné zralosti či dalších vyšetření by takto drasticky stanovit diagnozu neměli.
Takže ještě vydrž, to že dítě stále třepe nožičkama není určující k tomu, co si Mudra myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.8.12 11:46
@petrul píše:
Holky dík :kytka:
a ještě se chci zeptat - doporučila mi, až malá začne víc stát a chodit, koupit na doma pevné kvalitní boty. Nemělo by dítě chodit spíš co nejvíc naboso? :think: Prý ji mám nechávat bez bot jen venku, když bude teplo. Mě ta mudra fakt přijde divná :nevim:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: přesně opačná doporučení než naše doktorka…dítě co nejvíce doma naboso, nemá důvod chodit v pevných botech, když je doma.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
9.8.12 12:04

Ahoj..mám syna s ADHD a + má bonus poruchu soustředění…narodil se brzy do 6 let Vojtovka, chodil pozdě skoro v 15měsících…problémy začali ve školce..nevydržel stálou činnost a velké problémy jsou ve škole…je tady naše diskuze tak tam jukni…A nezlob se, skoro v 9měsících je na takovouhle diagnozu dost brzy, možná bude hyper ale s tím se dá žít, já sama jsem hyper a spousta ženských je a ani o tom nevědí. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.8.12 12:05

@petrul takovou… bych kopla někam.
Synovec byl do 2 let naprosto nezastavitelné dítě. NIKDY nelezl, v 8 měsících se postavil a v 10 běhal sám. Pořád se hýbal, nedal se nikam posadit a nikde nechat… Teď mu je 11 a je to buchta buchtovitá. Naprostý opak hyperaktivního dítěte.
Jinak bych chtěla vidět, co by řekla nám, když mi prcek od 6 měsíců sám stojí (první se postavil), leze a sedí (od necelých 7 měsíců, ale třeba neznám šikmý sed, jednoho dne si prostě sedl a od té doby sedí). Teď obchází nábytek, vyleze na gauč a podobné chuťovky.
Co se bot týká, tak já jsem pro nechávání na boso. Ono se říká, že doma to je špatné, protože je to rovný povrch.
EDIT: Jinak co se pohybů týká, tak je syn nezadržitelný živel. Prostě od probuzení do usnutí jede. U kojení dřepuje, u láhve kope nohama, u krmení mlátí rukou do židličky, v kočárku řve jak na lesy.

• Citovat
  • Upravit
3003
9.8.12 12:12

@jesenka33
Ahojky my teda teď jdeme na neuro ale i psycholožka souhlasila, že je ADHD tak uvidíme co z toho nakonec vyleze. Jinak jak jsem psala náš malej byl hooodně vepředu, teď prostě má poruchy soustředění, všude lítá, neposedí - dopoledne ho donutit, aby si šel lehnout je nadlidslý výkon :-D Chodí spát okolo 21.3O a je jedno zda dopoledne spal a nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
9.8.12 12:26

@petula.bir ke komu k Peřinovi???Která psycholožka??Hele malej mi spal jak blázen…všude ho bylo hodně-rychlá únava-neumí odpočívat-děsně z toho zlobil…je to individuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
9.8.12 12:30

Ahojky, nevím teda jestli se v takhle malém věku dá určit ADHD, ale klid. Sama ADHD trpím a až na to, že mi mamka říkala, že jsem jako dítě byla jak tank, tak vše v naprosté normě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
9.8.12 12:30

@jesenka33
Héééj ty jsi taky z Č. B??? :-D tak to je gól :-))
jj k Peřinovi jdeme 29.8. a jinak chodíme k psycholožce Nesnídalové a ta nás objednala i k psychiatričce a tam jdeme 4.9. ta se jmenuje Novotná - vše na PK Jih jinak Nesnídalová je v Metráči :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
9.8.12 12:34

@petula.bir Jo k Novotné chodíme…více pokud budeš chtít tak do SZ…ju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.8.12 12:36

Jinak bych řekla, že dřív jak ve 3 letech se ADHD nedá spolehlivě poznat :nevim:
Holky a na tu neurologii vás poslali proč? Kvůli podezření na ADHD?

• Citovat
  • Upravit
4091
9.8.12 12:36

@petula.bir No protože jsem koukla na metříky tak jsem to viděla proto jsem se ptala jestli jdeš k Peřinovi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
9.8.12 12:39

@Billi nakoukni do diskuse-mám jí v profilu…Mě protože kluk byl 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.8.12 13:05
@petrul píše:
Holky dík :kytka:
a ještě se chci zeptat - doporučila mi, až malá začne víc stát a chodit, koupit na doma pevné kvalitní boty. Nemělo by dítě chodit spíš co nejvíc naboso? :think: Prý ji mám nechávat bez bot jen venku, když bude teplo. Mě ta mudra fakt přijde divná :nevim:

doma bez bot, venku s botama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.8.12 13:45

@Billi :mavam: my na neurologii začli chodit ve 3. měsících, malá ležela křivě, stáčela hlavičku na stranu. Cvičili jsme vojtovku a teď už jsme jen pod dohledem neuroložky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí