Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikdy jsem ovulaci nesledovala, sex jsme měli když jsme chtěli a překvapivě mám dvě děti
Pokud se snažíte už delší dobu, tak se doporučuje frekvence sexu obden.
My jsme se teď začali,,snažit", ale řekli jsme si, že to nechceme moc hrotit. Prostě pojedeme v naší běžné frekvenci a uvidíme… ![]()
Jestli to chceš prožívat, tak nejlepší stran šancí na početí je to těsně před a pak v den pozitivního testu.
Nejlepší pro partnerský život to ale moc nebývá ![]()
Když si to v době kolem ovulace nastavíte na už zmiňovanou frekvenci obden, neměli byste nic prošvihnout. Řešit to nějak přesně na hodiny nemá smysl, to by tě jen vystresovalo (a partnera po čase taky). Sex hned po pozitivním ovulačním testu určitě není špatně - zdravá spermie si na vajíčko počká v klidu i těch 48 hodin a může i déle. Plodné okno je tři dny před ovulací a jeden po, takže každý sex v tomhle období může být ten úspěšný. ![]()
My se vyloženě nesnažili, podle ovulačních testů jsem sice věděla, kdy ovu mám, ale sex byl stejně dle nálady. Jsem zastáncem toho, že když je to moc na sílu, ne vždy to dobře dopadá. A otěhotněla jsem v pohodě.
Ahojky, když je Ovu test pozitivní, tak se ovulace dostaví do 24-48 hodin.
Obecně se během plodných dnů doporučuje sex 1× denně. V období ovulace je to 3 dny před ovulací a 1 den po ovulaci. Říká se, že pokud chce někdo zkusit holčičku, tak má zkoušet před ovulací a kdo chce chlapečka, tak v den ovulace nebo po ovulaci.
Každopádně je zbytečné mít sex ob den, nevím, proč to tady někteří tak často doporučují. Lékaři říkají 1× denně, spermie za 1 den normálně dozrají. Problém by byl v sexu třeba 3-5× za den, to by nedozrály, ale jednou za den je to naprosto v pořádku. ![]()
V plodném období se říká že je nejlepší frekvence ob den. My ale nemáme tak vysokou potřebu sexu, takže jsem sledovala ovulaci a v tom případě je dobré mít sex v den pozitivního testu (ovulace nastává 12-36 hodin po pozitivním testu) a pak den poté. Tím zajistíš že tam sperma už čeká v době kdy se uvolní vajíčko.
Nikdy jsme neměli sex podle kalendáře, ale podle chuti. A máme dvě děti. Sex má být radost, ne povinnost a plnění plánu.
@inkakřivák na to jsem se neptala, zda má být radost nebo podle plánu, ale děkuji za radu ![]()
Tenhle měsíc se mě povedlo celkem vystresovat protože jsem si pokládala stejnou otázku každopádně jsem vsadila na cca 3 dny před a v den pozitivního testu.. prostě uvidíme.. sex ob den se osvědčil i nám, testy jsem dělala spíš ze zvědavosti.. držím palce ![]()
@inkakřivák píše: Více
To je fajn pokud se nesnažíte dlouho a necháváte tomu volný průběh. Sama jsem si to vyzkoušela, že ten první půlrok jsme to neřešili vůbec a prostě měli sex když byla chuť. Jenže čím déle to nejde, tím víc nad tím člověk přemýšlí a začne si to hlídat, kor pokud sex není až tak často. Nám to s manželem vyhovuje tak 1-2× týdně, což pro početí může být málo a z toho důvodu jsem začala hlídat ovulaci, abych měla jistotu, že máme sex v plodném období. Pak když to pořád nevycházelo, začala jsem s ovulačními testy abychom to načasovali co nejideálněji. A ano, v tomto stádiu se k sexu pro potěšení přidají ty 2 sexy za měsíc kdy je to ne jen protože je chuť, ale protože je dobrý timing ![]()
@inkakřivák píše: Více
Tak kdyby to bylo tak jednoduche, tak neexistuji CARy.
Porad vyjde levneji a efektivneji doma hlidat ovulaci, nez pak pak platit penize na klinice.
Proste vyzkouset co jde doma, nez se obratim na odborníky.
@Gracetheworld jenže podle mne právě ten stres tomu hodně negativně přidává. Půl roku není žádná doba. A pak když tu čtu něco jako - tento měsíc jsme se začali snažit, kdy mít sex - tak to podle mne není nějak dobrá cesta. Muj pohled.
Ahoj holky… protože je to vše taková alchymie, tak mě tak zajímá, kdy se snažíte nejvíc kolem ovulace?
Vyjde Vám pozitivní ovulační test a máte sex hned? Když je čárka nejsilnější? Nebo se snažíte až další den?
Nebo den před pozitivním testem?
Děkuji