Jak si hlídat ovulaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
17.6.24 21:17

Hlídání ovulace

Ahoj, s přítelem se snažíme asi 5 měsíců, a popravdě ani nevím kdy přesně, jakej určitej den mám ovulaci. Jak si to hlídáte vy? Máte nějaký testy nebo? Já mam jen aplikaci kde si píšu datumy menstruace ale ukazuje to tam i ovulaci, ale tomu popravdě už nevěřim. Co jsme tak zkoušeli tak 3 dny před a den po a taky nic. Tak zkusím radu někoho zkušenýho, jestli mi někdo poradí. Jsem na to blbec :zed: Sice to je primitvní věc ale je tomu tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
madla90
17.6.24 22:13

@Emmicka23 Ahoj, nejjednodušší bude když si kupíš si OT, já používám dr. Maxe. Začni testovat třeba od 9 DC ať víš jak druhá čárka sílí a pak slábne. A určitě nespoléhej na nějakou ovulační kalkulačku. :)

• Citovat
  • Upravit
8633
17.6.24 22:38

Normálně vnímám svoje tělo, překvapuje mě, kolik žen to na sobě nepozná a přemýšlím, čím to je, pozná to i moje dcera, která menstruuje cca půl roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
18.6.24 06:18

@Amalthea někdo žádné bolesti mít nemusí a prostě to nepozná :nevim: já teda měla ovulační bolesti až když jsem už byla starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
18.6.24 06:20

@Emmicka23 já zkusila testovat ovulačním testy podle toho co ukazovala kalkulačka a +- na den mě to vyšlo, ale záleží jak máš dlouhé cykly, pravidelnou MS atd. ze začátku to holt vychytat a fakt začít testovat brzo a čekat pokud čárky budou sílit, tak se blíží… 5 měsíců fakt není skoro žádná doba, vyprdni se na testy, kupte si vitamíny a prostě sí užívejte sexu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22856
18.6.24 06:32

Měření bazální teploty a nebo ovulační testy, další příznaky jako bolesti břicha, výtok atd..
Nám pomohla až inseminace, nešlo 2,5 roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.6.24 06:43

A nepociťuješ některé dny vlhko/mokro? Tak to poznam ja a vetsina zen v mem okoli + slaba bolest v podbrisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.6.24 06:51

@Amalthea Jak to mám poznat? Když nemám žádný bolesti …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8633
18.6.24 10:40
@Emmicka23 píše: Více

nejde o bolest, ale množství a podoba výtoku.. to snad musí mít každý, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10853
18.6.24 10:51
@Emmicka23 píše: Více

Tak mejte sex obden a nemuzete se netrefit. Pokud tedy ovulujes.
Obden je dokonce ideal na dozrani spermii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
18.6.24 11:48
@Amalthea píše: Více

Představ si, že nemá. Minimálně ne tak aby se na to dalo nějak spoléhat :nevim:
Holt každé tělo je jiné a koukat se na někoho skrz prsty protože na sobě nepozná ovulaci mi přijde trochu mimo.
Ovulaci na sobe taky nepoznám, ovulační bolesti mám málo kdy, a co se týče výtoku, tak ten mám nejhojnější cca týden před ovulací. Mimochodem jsem na to přišla až když jsem začala dělat ovulační testy. Zvýšenou chuť na sex mám tak 3 dny před samotnou ovulací a pak týden několik dní před MS.
Ukázkový bílkový hlen jsem měla snad jen párkrát, textura výtoku se mi až tak moc nemění, tak z čeho to má pak člověk poznat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8633
18.6.24 13:15
@Gracetheworld píše: Více

já se na nikoho skrz prsty nedívám, jen mě to překvapuje, protože nemám ve svém okolí ženu, která by to na sobě nepoznala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
18.6.24 13:51

@Amalthea je to dost rozšířené, oravdu hodně žen to na sobě prostě nepozná. Z tvého prvního komentu mi to vyznělo jako že je to něco triviálního a nepozná to na sobě jenom absolutní pitomec, ale je možné že v tomto případě došlo k jinému pochopení textu než jak to autor myslel. Bohužel častý nešvar internetových diskuzí :kytka:

Jak to mají ženy v mém okolí nevím, běžně se o tom spolu nebavíme. Soudím dle sebe a toho co čtu v různých snažilkovských skupinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.24 02:04

Já se teda do toho vložím… On ukazatel ovulace nejsou jen bolesti a výtok. Mě vždy před ovulací trápilo motání hlavy, tak den/dva. Plus velká chuť na sex. Chce to prostě pozorovat své tělo a své pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4635
19.6.24 02:24

Před prvním těhotenstvím jsem ovulaci taky nepoznala, absolutně žádné bolesti a výtok hojný furt všelijaký, maximálně se dalo určit, že už je po podle citlivosti prsou.
Ještě se to dá mimo jiné poznat podle čípku - pro mne je to taková rychlá jednoduchá kontrola, v které části cyklu zrovna jsem.
Nespoléhala bych se jenom na appku, pokud má někdo dost zkrácenou luteální fázi - třeba méně než 10 dní, tak ten tabulkový výpočet ovulace bude nepřesný (i když jinak je cyklus pravidelný jak hodinky) a navíc by se ta délka LF měla řešit, pokud chceme otěhotnění podpořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí