Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nikdy sem to moc nezkoumala ale logické mi přijde když po sedmidenní pauze zapomeneš začít brát tabletky a začneš třeba o 2 dny dýl tak je tam určitě hodně velké riziko…ale když třeba v druhém nebo třetím týdnu jednu tabletu vynechala tak tam to riziko je vpodstate nulové..leda že bys zase zapomněla třeba poslední 2 dny ve třetím týdnu a pak dalších 7 dní pauzu..tudíž by to bylo 9 dní bez tablet..to už by bylo riziko zase velké že by se rozběhl normální cyklus s ovulaci…
Jj znám i takové případy kdy ha cíleně vysadily a trvalo třeba 2 měsíce než vůbec přišla MS, já sem třeba ale HA brala nějakých 15 let a otěhotněla sem když jsem zřejmě vlivem stresu nějakou tu tabletu zapomněla vzít právě po pauze a možná i před sem nebrala pár dji úplně pravidelně (fakt hodně stresu v práci) a k tomu jsem měla virózu tak to taky mohlo mít vliv…takže u mě ovulace nejspíš přišla vpodstate okamžitě…
Jak je to s ovu když se zapomene antikoncepce? Ptala jsem se na gyndě, ale nějak mi to nebyla schopna říci. Jak to funguje v 1.týdnu, 2.týdnu a 3.tydnu. Jak je možné, že po 1 zapomenuté pilulce se spustí ovulace? Popřípadě kdy se může dostavit? Děkuji za odpovědi dost mě to zajímá. Popřípadě vaše zkušenosti děkuji.