Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
jsem úplný nováček v tomto odvětví
. Letos jsme si řekli s manželem, že není na co čekat a tak se od února snažíme
jelikož nemám kolem sebe moc kamarádek co mají děti nebo plánují mít děti můj dotaz je za jak dlouho se to povedlo vám? A kdy má smysl si dělat první test?
děkuji moc
Příspěvek upraven 11.02.26 v 14:32
První po 8m
Druhé po 3m
Test dělat nejlépe až se spožděním, klidně už ten první den. Dřív nevidím důvod proč mrhat testama ![]()
Při druhém těhotenství jsem si nepsala, kdy to mám dostat a dělala jsem si ho asi až tak v 7tt ![]()
@cityzen píše: Více
26 a 34. Test vždy tak 3 dny po teoretickem příchodu MS.
První po 3 měsících
Druhé a třetí dítě pokždé hned první měsíc.
Pokaždé jsem testovala 2-3 dny před MS a byl tam slabý duch. Váhu bych testu přikládala až s vynechanou menstruací. ![]()
První dítě 3. měsíc, druhé dítě první měsíc. Bylo mi 32 a 35. Testuj po vynechané ms
Prvni tehotenstvi po roce a ctvrt, dopadlo spatne.
Druhe tehotenstvi hned prvni pokus, nicmene uplne od zacatku to byly suma sumarum skoro dva roky.
1. po více než 5 letech, začátek snažení těsně po 24. narozeninách, porod těsně po 30. narozeninách.
2. po 4 měsících volného průběhu, porod těsně po 32. narozeninách.
3. 6 měsíců po 2. porodu, porod tedy v 33 letech.
4. Druhý měsíc snažení, porod v 36,5 letech.
Poprvé jsem testovala až v 6. týdnu, nenapadlo mě, že bych konečně mohla být těhotná. Podruhé jsem testovala ještě před očekávanou MS, protože jsem věděla, že ovulace byla o týden dřív, a měla jsem příznaky jako na začátku prvního těhotenství. A fakt mě nenapadlo, že bych mohla tak rychle otěhotnět po těch peripetiích s prvním otěhotněním. Ty příznaky přišly nečekaně. Potřetí a počtvrté jsem tušila těhotenství ještě před termínem MS, ale s testováním jsem počkala.
Příspěvek upraven 11.02.26 v 15:05
První omylem druhé po 3 🌙 kdy jsme si řekli že tomu necháme volný průběh a přestali jsme se chránit. Jinak prostě mějte sex, když ho budete mít tak Ob den ob dva tak se určitě trefíte donovulace. Nesmíš být zklamaná pokud to hned teď nevyjde. V každém cyklu je šance asi 15- 20% že se zadari a spermie s vajíčkem se spojí a začne vznikat embryo. Test má smysl si dělat ve chvíli kdy ti nedorazí menstruace. Pokud by se ti nepodařilo otěhotnět cca do roka tak pak je vhodné navštívit lekare
Obávám se, že tahle statistika ti moc nepomůže. Někdo to má hned, otře se o trenky a je to a někdo se snaží a nejde to dlouhé měsíce. Já obě děti hned. Druhé bylo hned za plného kojení a to jsem předtím léta měla nitroděložní tělísko a říkali mi všichni, jak to nepůjde a bude problém.
Na druhý pokus ve 27 letech. Test jsem si dělala v den termínu očekávané MS a vyšla mi už krásna slabší čárka, žádný duch. Nicméně jsem věděla přesný termín, protože jsem si dělala ovulační testy a znala délku luteální fáze. 😊
Statisticky každý cyklus otěhotní 15-25 procent žen, do roka 85. Test po vynechané menstruaci.