Kdy se začít snažit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1027
17.9.04 17:58

Kdy se začít snažit?

Milé těhulky a snažilky, můžete mi mi poradit? Koncem srpna mi muselo být přerušeno mé první těhotenství. Všechno sice proběhlo vcelku v pořádku, ale mám tento problém - lékaři mi řekli, že mám počkat s otěhotněním půl roku, ale slyšela jsem i názory, že to není třeba… Jaké máte zkušenosti Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
208
18.9.04 20:44

Ahoj Bosorko, mi lékař taky doporučil, abych s dalším těhotenstvím půl roku počkala (potratila jsem v 17.tt)..ale já bych si určitě dala pauzu i kdyby mi to neřekl…myslím, že je důležité, jak se cítíš..a jestli máš pocit, že jsi připravená, možná by ses mohla pokusit už dříve..
Hodně štěstí a co nejdříve krásné a zdravé miminko v náručí..přeje Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
19.9.04 13:11

Počkej radši víc..

Ahoj Bosorko,
není to má vlastní zkušenost,ale je snad dobrá..Moje dobrá známá si pořídila v 18letech mimčo a na druhé nijak nepospíchala..Před 2lety měla touhu si pořídit druhé a tak to zkoušela a zkoušela,až se jí to podařilo loni v únoru..Bohužel však v 19týdnu o miminko přišla..nikdo jí ani pořádně nevysvětlil proč..Upnula se tedy na myšlenku,že až uplyne půlrok,tak to rychle bude zkoušet..Povedlo se jí to 2měsíce po mě a tak jsme se těšili,jak budem drandit s kočárkama atd.Bohužel,v 9týdnu potratila.. :cry: Zas jí nikdo nic pořádně nevysvětlil,až teď po půl roce zjistila,že měla cysty na vaječníkách a v děloze myom..Dnes už ví,že se nic nemá uspěchat a radši si počká déle,než se kvůli náplasti na dušičce vrhat na riskantní plození mimíska..
Doufám,že ti to k něčemu bude.Sama nevím,co je to potrat,tak se mi to píše lehce..hodně štěstí a lásky :) :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
19.9.04 16:45

Ahoj Bosorko,
mám vlastní zkušenost - prvně jsem otěhotněla přesně před rokem, ale bohužel jsem potratila v 9tt. V nemocnici jsem se ptala na to samé co ty a setkala jsem se s různými názory. Jeden lékař mi řekl - nechat si napsat antikoncepci a minimálně rok čekat ( což se mi vzhledem k věku nechtělo - je mi 30). Druhý řekl čekat půl roku… na tomto oddělení slouží i lékař, ke kterému mám mimořádnou důvěru ( je to můj ošetřující lékař) a ten mi v klidu ordinace vysvětlit - že minimálně počkat alespoň 3 měsíce - jako důvod mi vysvětlil, že při kyretáži se musí uvolnit hrdlo dělohy a musí se počkat až se samo stáhne ( jinak by hrozilo riziko potratu při dalším urychleném těhu). Nicméně mi řekl, že moje tělo stejně neotěhotní dřív, dokud se samo nesrovná.
Otěhotněla jsem za 5 měsíců a dnes začínám 24tt. Všechny výsledky jsou v pořádku, mimi se má čile k světu…

Můj názor proto je - a záleží na tvé důvěře ke svému gynekologovi - zeptej se jeho na názor - přecijen zná tvoje tělo z vyšetření, ví „co v tobě má“ za potenciál…

Držím ti palce

Desty a Cipátko 24tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
20.9.04 12:23

ahoj bosorka,

mne dr povedal ze cakat nemusim. ale mne nebola robena kyretaz, prisla som o mimi v 29tt (zaciatkom srpna). jedine co mi odporucil aby moja psychyka bola v pohode. teraz sa ti mozno 1/2roka zda dlho, ale ubehne to ako voda :wink: . drzim palce
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.9.04 13:03

Ahoj Bosorka!

Ja som dostala doporučenie počkať pol roka od lekárky z nemocnice, kde som ležala, i od môjho ošetrujúceho lekára,(prišla som v lete o chlapčeka v 23 tt).
Dnes som po treťom cykle a už sme si s manželom nedávali naschvál pozor. Takže sa uvidí.
Súhlasím s tým, že musíš byť psychicky i zdravotne pripravená, a to ak nieje, tak sa zrejme otehotnieť nezadarí. Príroda je mocná čarodejka.

Prajem Ti hodne síl a šťastie.
Alica.

• Citovat
  • Upravit
78
22.9.04 12:48

Ahoj Bosorko,mám 2 kamarádky a obě na začátku těhotenství prišly o miminko.Jedna v 9tt a druhá asi ve 12tt.Ta první opravdu čekala půl roku a pak začali zase zadělávat a ta druhá si počkala na první mestruaci a pár týdnů na to přišla s tím, že bude mít miminko.Zřejmě je to věc individuální, jako ostatně všechno. Pokud se na to cítíš a všechny lékařské testy jsou v pořádku, tak si myslím proč ne?
Držím palečky papa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky