Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky. S tím zanetem je to asi tak,ze dokud ho mas,je dobry co nejvic kojit. Zatnout zuby,protoze z vlastni zkusenosti vim jak to boli a vydrzet. Podle me neni potreba odstrikavat. Jinak s tim vztekanim malyho,je mozny ze uz mu mlicko nestaci. Budto zkus zvysit tvorbu mlika,treba cajem pro kojicic matky a castym kojenim a nebo muzes zkusit pomalu zacit s dokrmem. Vim ze vsude pisou minimalne pul roku kojit vyhradne,ale ja mam deti dve,to prvni jsem kojila az do 7 mesicuc vyhradne a potom zacala s prikrmem a druheho jsem kojila do peti mesicu vyhradne,ale od ctvrteho mesice mi zlobil a vztekal se pri kojeni a tak jsem zacala pomalu ze zeleninkou,ovocem,kasi a ted je mu pul roku, ji ovoce,zeleninu,maso,ryzi,brambory a samozrejme i mlicko,ale je to naprosto spokojeny a zdravy miminko. Nejsem lekarka,takze ber moji radu,jenom jako vlastni zkusenost. Hodne spokojenosti s miminkem a at vam hezky roste! AHoj Jana.
Ahoj liso!
Podle mě je Tvůj problém natolik specifický, že potřebuješ odbornou radu. Napiš mi mailem, pošlu Ti kontakt na svou švagrovou, která se tomu věnuje.
Alice
Ahojky,
my už 4.měsíc stále bojujeme s kojením. Je to stálý boj, který skončil na tom, že bez dokrmu kojíme v noci, ráno a někdy se nám daří celý den-krom jednoho krmení, kdy malej dostává umělé/po konzultaci s doktorem/.Jinak někdy kojíme 5 min,pak se malý začne vztekat, kroutit,takže manžel dá trošku umělého a já mezitím odstříkám a pak dostane ještě to. Mám 2 problémy a prosím o radu.Prodělala jsem zánět prsu a řekli mi, že mám po kojení odstříkávat-ale potom se mi přeci tvoří čím dál víc mléka. Další věc je ta, že když podáváme malému 1×denně láhev, tak já odstříkávám,ale odstříkám max.100ml-což se mi zdá málo.Díky lisa