Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj kdy jste si začali chystat tašku do porodnice a co do ní nachystat?Budu rodit v Břeclavi,každa skušenost dobrá?A museli jste se tam nějak dopředu přihlašovat?Termín mam 10.března… ![]()
Každá porodka požaduje něco jiného.Důležité je,kojicí podprdu,vložky,poporodní kalhotky,vložky do podprdy,plenky pro malého a doklady.Já mám i papuče,svoji jednu košili,hygienické potřeby pro sebe,župan,vlhčené ubrousky na ruce.A mám ji nachystanou zhruba od 34tt.
Ahoj,
tady mas nazory maminek na Breclavskou nemocnici (porodnici) a i tipy, co si tam vzit s sebou… ![]()
Já mam nachystané toto: papuče, 2 ručníky, sprcháč, kartáček s pastou a další toalet. potřeby, župan, toaleťák, vložky, teplé ponožky, plínky pro mimi, vlhčené ubrousky, oblečky pro mimi na odchod, kojící podprdu, doklady.
já jsem tedy ocenila šampon a kodicioner (minibalení), není nad to, si po klasickém porodu umýt hlavu ![]()
naopak jsem nevyužila vůbec župan a měla jsem svoje oblečení pro mimi (ty strašné košilky na zavazování vzadu jsem z duše nenáviděla)
já bych si vzala tak 20 plinek, jestli ze tebou bude pořád někdo chodit, může dovést další
to myslím než to všecko nabalím tak to bude kabela pomale jak nastěhování........ ![]()
K samotnému porodu si vem jen to nejnutnější a zbytek donese rodina. Ono se to nezvá, ale kabela je fakt velká.
a co pro mimouška oblečky a sedačku,to dovez až tatínek při odchodu že?Tak přemyšlím kolik toho nabalit na začatek března,,,,, ![]()
většinou doporučují tak 30 ks plínek…já osobně mám v tašce nachystáno 40 ks…ale za mnou přijde leda tak přítel, pokud si to domluví v práci
. Ale jak píše JaSa, těch 20 by mohlo stačit, pokud budeš mít návštěvy
…víc místa v tašce se ti bude hodit.
Já chystala od 35tt a poslední věci do ní dávala ve 39tt.
Všechno jak píšou holky. U nás (Znojmo) i toaleťák a to nejmíň dva. Věci pro odchod (pro mimi)jsem si nachystala do tašky zvlášť a nechala jsem si dovézt před propuštěním.
tašku mám sbalenou už asi 6 neděl a pořád čekám
, no, měla jsem strach že mě to nečekaně překvapí…Blbý je, že je uplně nacpaná, a to tam mám jen to nejnutnější…až budu něco hledat, jsem zvědavá jestli to najdu ![]()
Mno mě toho asi moc rodina nedoveze,su z vesnice a porodnice je trochen víc z ruky,a auta nejsou…jedno ma přítel a jedno jeho rodiče,naši a sourozenci nic…a všici do večera v práci,takže bych to stěma navštěvama tak ružově neviděla,si toho radši nabalím vícero...... ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.