Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
podobné téma tady sice je ale odpověď na mu otázku jsme v něm nenašla.
Hlky vy co jste měli plánovanou sekci v podolí zajímalo by mě kdy jste dostali mimčo na kojení po jaké době.
Já nastupuju v nedělí a v pndělí bude sekce (prý je nás ale na pondělí hodně
) tak nevím jestli třeba půjdu až kolem oběda
no a zajímá mě jak to tedy bude prbíhat po sekci, mimčo uvidím pravděpodobně hned, pak ho odnesou ?
mě dají dokupy a odvezou na Jipku a tam budu asi jak dlouho? d dalšího dne? nebo přinesu mi ještě ten den mimčo na kojení aspoň večer?
.
já měla prvního syna akutním císařem v celkové narkoze, narodil se 0:18 a v 6 ráno mi ho donesli na kojení a ve 14:00 mě dali na normální pokoj
pak mi h nosili co 3 hodiny. ![]()
díky za zkušenosti jak je to všechno po zákroku ve spinále.
Ahoj, já měla planovaného CS v podolí. V pátek kolem 12h mě vezli na sál, ve 12.37 se malý národil a na JIPku nám mimča přívezli cca v 15h, pak už každé 3 hod a i v noci taky:palec:
Měla jsem spinál, tak malého ukázali hned jak ho vyndáli, červeného a řvoucího
jen na chvili, pak odnesli, zvážit, změřit, zabalit a pak mi ho přínesli přímo k oblíčej, mohla jsem mu dát pusinku
a chvili tak podrželi, pak mě odvezli na JIPku, kde jsem byla do rána dalšího dne (sobota) a pak mě převezli na šestineděli kde mi ten den malého nosili taky po těch 3 hod. V neděli už mi ho ráno chtěli nechat, ale mě šíleně bolela jízva, když jsem vstávala a chodila, tak tu neděli si ho taky ještě nechali a měla jsem ho u sebe až od brzkého ráno pondělka (asi ve 3h mi ho přínesli a už jsem si ho nechala), ponděli byl u mě, v útery kolem poledne jsme jeli domu ![]()
Lolik jé díky… zní to dobře celý ten průběh.. tak jsem na to zvědavá… jen teda taky počítám že mě vezmu až klem oběda…t budu nervy…
Obláčku, já jsem měla jít kolem 10-30, ale bylo nějak hodně akutních císařu, tak nás pozdrželi
Já jsem nesměla jíst ani pít už od 6 h rána
ten den po CS jsme měli kapáčku, takže jídlo jsme jaksi nepotřebovali
ale dávali nám pití, a další den po CS jsme měli dvákrát vývar bez ničeho, jen ta voda z toho…pak další ráno piškoty s jogurtem, pak vývar a brambor s nějakou zeleniou a od následujícího dne už normoš jako všichni
Teenule píše:
Ahoj.Mám naplánovanou sekci na pondělí 13.2.v celkové anestezii.Chtěla bych se zeptat,jestli budu mít na JIPce přístup ke svým osobním věcem,jestli mi sestřičky podají něco z tašky,mám totiž tu zkušenost,že mívám strašně suché rty a potřebuju aspoň jelení lůj.Je možné si připravit malou toaletní taštičku se základními věcmi,které mi sestry podají?Jakou máte zkušenost,jsou ochotné?A mobil u sebe na JIPu asi nebudu smět mít,že?:-/
Jj, malou taštičku s věcma mít můžeš, dokonce mi to i řekli. měla jsem tam i pastu a kartáček na další den na ráno. je tam i malý stoleček vedle postele, takže si myslím, že třeba jelení lůj si zvládneš vzít i sama, a pokud by ne, tak ti sestřičky určitě pomůžou, aspoň my jsme měli úplně zlaté sestřičky. Mobil mít nesmíš, ale já ho měla v taštičce ztlumený a nepouživala jsem ho
jinak tam mají telefon, takže kdokoli ti pak může tam zavolat a sestra ti telefon podá ![]()
Děkuju moc za informace.Teď už jsem na všechno připravená a jen se těším na mimi.
Teenule píše:
Děkuju moc za informace.Teď už jsem na všechno připravená a jen se těším na mimi.
Musím říct, že na JIPce to bylo fajn, pohodlné polohovácí postýlky, milé sestřičky, miminka nám nosili co 3 hod
na šestinedělí se mi chtělo zpět na JIP ![]()
Ahoj,
mám mimčo koncem pánevním, a prozatím to vypadá na plánovaného císaře v Podolí.
Ze samotného císaře strach nemám, ale jde mi o to, co bude následovat.
Vůbec si nedovedu představit, že mi dítě hned potom odnesou - je nějaká možnost s ním třeba alespoň ty 2 hodiny pobýt? Nebo aspoň aby s ním byl manžel - vůbec se mi nelíbí představa, že - v případě, že bude dítě úplně v pořádku - ho odnesou někam na novorozenecké, radši bych, aby bylo v maximálním kontaktu alespoň s jedním z rodičů. Tušíte, jestli se to dá nějak domluvit?
Díky
@poppaea ahoj zklamu tě, ale nejde to nijak udělat
taky mě to štvalo…
ale snad tě uklidní to, že mi mimčo nosili pravidelně na kojení a pomazlení (stejně jsem se moc nemohla hýbat.¨) když jsem byla ještě na Jipce tak manžel šel za mimčem na novorozenecké.
u druhého syna mi ho nosili taky pravidelně na kojení a někdy mi ho tam nechali hodinu na pomazlení tak jsem ho měla u sebe v posteli a nemohla se ho nabažit.
neboj zvládnete to odlouční od sebe uplně v pohodě..nic jiného se dělat nedá ![]()
@oblacek
To je nepříjemné, četla jsem, že v některých porodnicích je možný bonding i po císaři, ale já jsem právě registrovaná v Podolí. Budu si snažit prosadit svou, jsem zvědavá, jak to dopadne ![]()
Ahoj holky,
zítra jdu na plánovaného císaře, kterého mi udělají v Podolí ve středu až někdy v poledne. Překvapuje mě, že tam musím být 24hod. předem. Jednak se zeptám, co se bude zítra den před plánovanou SC a zda bude normální strava, pití, zda ráno před sekcí bude ještě jídlo a pak až kapačky do druhého dne a druhý den polívka. Jde mi o to, že minule jsem začala natýkat pro nedostatek bílkovin po sekci, ale je pravda, že ta byla až po 15h kontrakcí s oxytocinem. Nevešla jsema se do pantoflí apod.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.