Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Barunka88 píše:
hele to nevím, to jsem jen zmínila, já měla akutní a ze zdravotních důvodů celkovku…personál špičkovej, všichni skvělí
@Barunka88 Za jak dlouho po celkove je clovek jakz takz pri smyslech? Diky
@MV313 já byla operovaná ve 2:30 a v 5h jsem otevřela oči na JIP a jako byla jsem v phoodě, hned jsem zas usnula a vstala v 6:30h a to už jsem normálně mluvila se sestrou ![]()
@Osmanka Děkuji. A jak se na to tvářili, že jsi se chodila dívat v noci jestli nepláče? Takhle představa se mi líbí, že když bude plakat tak mi ho donesou k nakojení
@Anonymní píše:
@Osmanka Děkuji. A jak se na to tvářili, že jsi se chodila dívat v noci jestli nepláče? Takhle představa se mi líbí, že když bude plakat tak mi ho donesou k nakojení
tak nevím, za mě to tak vůbec nebylo…mimčo první dva dny hlad nemá - má zásoby a kdyžtak daj dokrm MM ( to měl muj hladoveček ale jen jendou mu dali v noci )…v noci mimčo nenosí a hlad nemají…pak přes den po 3h ![]()
@Anonymní píše:
Nic, měli tam otevřeno, tak jsem se sestřičky zeptala, co malá, zda nebudeme papat a ta říkala, že se spinká. Jinak po prvním císaři mi ho pravidelně nosili. Oni sahají na umělý příkrm až na posled. Hlavně oni nosí od 2.dne - měří se váhový přířůstek, jak se kojí a je to i kvůli kojení dobré, pravidelně přikládat, aby se udělalo mlíčko. U syna na JIP, kdy jsem po dlouhém porodu porodila císařem ve 20hod. - přinesli už ráno v 6hod. a pak každé 3hod.
@Osmanka mě nosili hned co jsem byla na JIP a pak na pokoji…tudíž hned ten den..
po 6h od CS.
@Barunka88 píše:
tak nevím, za mě to tak vůbec nebylo…mimčo první dva dny hlad nemá - má zásoby a kdyžtak daj dokrm MM ( to měl muj hladoveček ale jen jendou mu dali v noci )…v noci mimčo nenosí a hlad nemají…pak přes den po 3h
Možná je to jinak teď. Mě kontrolovali ráno, jak jsme v noci kojili, my nula - malá chrněla. Pani na pokoji podle mě taky nosili, když bylo třeba. Neb si pamatuju tu prázdnou chodbu, tak jak šaškuju s váhou. Mám druhé dítko a první rozhodně v noci nespalo, druhé ano.
@Barunka88 píše:
@Osmanka mě nosili hned co jsem byla na JIP a pak na pokoji…tudíž hned ten den..po 6h od CS.
Díky, taky si myslím, že nosili pravidelně přikládat od porodu, žádná noc nebyla ve hře - ještě v 23hod. v noci sestra něco chtěla a v 5hod. ráno taky a to jsem byla grogy a to mi říkala, že něco byla zkontrolovat v noci, o tom jsem ani nevěděla, neb jsem mezi tím asi kojila víckrát a pak padla
. Fakt záleží právě na dítěti - mám dvě a jedno jedlo noc/den - bylo mu to šumák a druhé zase nepřibíralo, spalo. Takže asi v noci nosí, jak chce taky dítko. V první řadě přiloží a když to nejde, tak pak dokrmí.
@Anonymní píše:
Se určitě s nima domluvíš. Ale věř mi, budeš chvíli ráda, že jsi ráda. Nevím, zda mi něco nedávali do kapaček, já jsem hyperaktivní nevydržím chvíli ležet a měla jsem pocit, že jsem trošku jak zfetovaná, pořád v polospánku - těch prvních 24hod. Opravdu se snaž hýbat a mýt si jizvu mýdlem, ta jízva bolí v první chvíli, jak se schne, ale pak se vždy rozhýbe a pak je to lepší - jak říkám, ze dvou císařů můžu srovnávat. JO a neboj, mám dvě jizvy a nejsou už téměř vidět, jen nepatrný náznak. Takže ani kosmetický problém mít nebudeš.
@Barunka88 píše:
@MV313 já byla operovaná ve 2:30 a v 5h jsem otevřela oči na JIP a jako byla jsem v phoodě, hned jsem zas usnula a vstala v 6:30h a to už jsem normálně mluvila se sestrou
Diky!
A miminko prinesli ukazat kdy? Po tom probrani?
No já měla tedy vždy epidurál - takže jsem ho viděla hned, u prvního byl císař neplánovaný po dlouhém porodu a narodil se ve 20hod. a ráno v 6hod. přinesli na kojení na jipku. A u druhého, už plánovaného, už mi porod nedoporučili, když to prvně tak dlouho nešlo - tak byl plánovaný a to mě dávali nějak hned na jipce - ale nevím za jak dlouho, jenže mě hned z jipky vyhodili, že jsem moc živá a dali na pokoj, takže malou mi nosili taky přikládat. Jako nebylo to vše do hodiny, ale ne třeba za 24hod.. Ale ono po císaři je fakt člověk chvíli tak krapet mimo časuprostor se zorientovat v čase a asi anestezie nějak utlumuje.
@Barunka88 píše:
@MV313 já byla operovaná ve 2:30 a v 5h jsem otevřela oči na JIP a jako byla jsem v phoodě, hned jsem zas usnula a vstala v 6:30h a to už jsem normálně mluvila se sestrou
To souhlasí s tím, že podle mě je člověk nějaký krapet zdrogovaný ![]()
Ahoj holky. Má někdo aktuální zkušenost s plánovaným císařem v Podolí? Jde mi o to, v jakém termínu ho teď plánuji, resp kolik dní před TP. Taky by mně zajímalo, jak je to s klystyrem, nebo jestli dávají ten yal gel, nebo zda si ho musím obstarat sama. Dává se tam po sekci ještě na JIP, driv vím, že ano, ale teď už od toho někde prý v porodnicich ustupují.
Děkuji za zkušenosti a hezky den.
Plánuje se 39.tt (driv to pediatři už nedoporučuji). Yal si kup, ale když ho nebudeš mít, nic se neděje, daji Ti jejich. Stejně tak se stahovacima puncochama. Na JIP se dává, pokud tam nemají plno. Já třeba byla naposledy místo JiP na gynde a bylo to super, nepipaj tam furt ty měřič tlaku, co mě na JIP furt budily.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.