Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@mooch takže se plánuje 38+ nebo myslíš 39+ každý to počítá jinak. ![]()
A nástup je pořád den předem nebo tentyz den?
Asi se musí být nalacno a od noci uz nepit vid?
Každopádně dekuju.
Ne, je to 39+. Nastupuje se den předem, takže jidlo neřešíš. Jestli jsi na FB, přidej se do skupiny Rodime v upmd Podoli. Je tam aktuální info.
@mooch ty vado tak to je dost o nervy aby to člověk nevyklopil driv ![]()
Každopádně díky, přidám ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Čeká mě plánovaná sekce 2. 1. v Podolí. Nástup 1. 1. Dělají ještě při přijetí nebo před zákrokem (takže toho 1. nebo 2.1.) CTG monitor?
Jde mi o to, že včera jsem byla podruhé v UPMD na monitoru. Poprvé jsem byla minulý týden 36+5 a křivka ukázková - fyziologický nález, ten den i UZ na průtoky, taky OK. Včera ráno sestry nejdřív, že mimčo spí, předklony, pití, poloha na bok, šťouchání do břicha, křivka pořád taková „spící“ bez nějaké moc aktivity. Nakonec jsem si musela stoupnout, chvíli to kreslilo pěkně (tak jak to má vypadat - křivka pracovala mezi těmi 120 a 145), jenže sondu jsem si musela držet rukou, pořád to vypadávalo, chvílemi neměřilo vůbec, takže mě pustili k doktorovi na poradnu. Ten samozřejmě řekl, že toto mu nestačí a poslal mě tam znovu. To uplynula asi hodina. Já si mezitím dala hroznový cukr, podruhé byl nález lehce lepší, ale pokud se miminko zrovna nehýbalo, byly hodnoty chvílemi i lehce pod 110. Doktor tedy řekl, že to nemá být, ale že to chce časový odstup a třetí CTG. Jela jsem tam tedy odpoledne znovu. V 5 natočili třetí monitor a ten byl dobrý (doma jsem mezitím dala oběd a trochu cukroví). Točili to ne v ambulanci, ale nahoře na porodním sálu (v předsálí samozřejmě). Doktor říkal, že do nástupu 1.1. není už třeba kontrolní, když ten třetí byl včera OK, ale mě to dost znervozňuje. UZ průtoky včera nedělali. Přeci jen to je za 5 dní. On na to tak rychle mkrnul, měli fofr a on si odskočil od porodu. Pořád zvažuji, jestli se tam prostě ještě nevecpat třeba v pondělí 30.12. na kontrolní a pak nastoupit toho 1.1.
Na druhou stranu na ambulanci v těch ranních monitorech mi dala sondu doleva od pupku, oba monitory na prd. Nahoře odpoledne mi sestra „chytla“ srdeční akci líp vpravo od pupku a výsledek byl fyziologický… říkám si, jestli to ráno sestra na ambulanci neměřila blbě, ale prostě nechci nic zanedbat. Jsem pár dní „před cílem“. Včera jsem byla strachy bez sebe.
Pohyby cítím jako takové převalování, ale kopance už nějaký čas nejsou moc, už má málo místa. V tom žádná výrazná změna není. Cítím mimčo celkem pravidelně.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.