Plánovaný císař Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Holma
10.9.12 12:11

V Podolí jsem měla akutní sekci. Na šestinedělí jsem potkala paní a té dělali plánovaného císaře, měla domluvenou lokální anestezii. Když jí dali na sál, měli připravenou celkovou, když se ohradila, řekli jí, že už to měnit nehodlají a šlo se na věc… Tak bacha!

• Citovat
  • Upravit
4243
10.9.12 12:14

To bych je asi přeazila :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
10.9.12 12:19

Hm to je divne. Ja mela planovany cisar na Bulovcke a nastup jsem mela v ten den brzo rano na lacno. Jedna co tam byla se mnou a sla prede mnou ( tusim prvni) tak nastoupila do nemocnice uz vecer pred zakrokem. Nevim proc tam mas byt tak brzo. Podle me to neni nutny. To jenom chteji o den vic zaplatit od pojistovny. Predoperacni vysetreni uz musis mit hotovi ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
10.9.12 12:34

@janka174
Ano, předoperační jsem si oběhala minulý týden. A ani nemám nějaké problémy - změnšuje se jizva z minulého císaře a v sobotu mám už termín. Císaře mi naplánovali minulou středu a udělají ho ve středu, takže žádný spěch. Když jsem byla na revizi dělohy, tak jsem taky nastoupila ráno před zákrokem. Asi, abych se dokonale rozklepala před zákrokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
10.9.12 12:38

Jediný co vím, tak přijde odpoledne anesteziolog probrat anestézii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
10.9.12 12:39

Já jsem měla plánovaný v podolí. nastupovala jsem v něděli a v pondělí dopol mě vzali, od půlnoci už hladovka jen troku vody, ráno mě připravili a čkala jsem kdy mě vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.9.12 12:45

Já měla plánovanou sekci, už jsem den před nic nejedla, jen jsem dostávala něco kapat, chodila na pásy, přišla za mnou anestezioložka jestli chci celkovou nebo lokální..dohodla jsem se na lokální, dovolila mi do půlnoci pít, šla jsem na řadu v půl dvanáctý dopoledne..ráno nás vzbudila sestra, zkontrolovala ozvy miminka, dala jsem si sprchu, dostala punčochy na nohy a tuším, že jsem měla ještě něco do žíly na kapání a čekala jsem, v devět přišel manžel a byl tam se mnou do té doby, než přišla sestřička a dala mi cévku, do deseti minut přijel saniťák, strašně ochotnej, slušnej, odvezl mě na sál, manžela posadil a řek mu, že do půlhodiny uvidí miminko a mě:-) první doktor mi dal čepici a vlezla jsem si už na lehátko, odvoz na sál, tam se mi okamžitě věnovala úžasná anestezioložka, pak na sál, píchly mi epidurál ovšem jsem věděla, všichni úžasní, milí, žádnej problém nemůžu si Podolí v tomto směru vynachválit, pak převoz na Jip, kde opět nějaké kapačky a ráno v osm jsem už šla na normální šestinedělí, za čtyři dny domů, kdybys měla nějakej dotaz, klidně napiš, přeju ať je vše tak jak má :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
10.9.12 15:13

@maya35
na jaké pásy? na monitor? nestraš, že tak dlouho jsi nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.9.12 16:52

Jo, na monitor:-) připadalo mi, že jsem tam pořád:-)já teda nejedla od dvanácti vůbec nic, až do druhého dne, dostávala jsem glukozu a mohla jsem pít vodu, ale taky jsem nemusela na klystýr jako pani co ležela se mnou a šla na císaře přede mnou, mě teda to jídlo nechybělo, už jsem chtěla aby to bylo za mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.14 14:01

Ráda bych oživila tuto diskuzi a zjistila jak to je aktuálně v roce 2013-14 s plánovaným císařem ve spinální anestezii. Prosím, poradíte? Moc děkuji
1/ Kdy se nastupuje (den předem?) a jak to probíhá po nástupu?
2/ Kdy probíhá první přiložení k prsu? Je to možné ještě na sále?
3/ Kdy probíhá první vstávání?
4/ Jak je to s mobily na jip?
5/ Jsou na pokojích polohovací postele?
6/ Jak je to daleko z postele na wc a do sprchy? (na normálním pokoji)
7/ Kdy vám dají miminko natrvalo?
8/ Kolikátý den odcházíte domů?

• Citovat
  • Upravit
6653
20.2.14 14:14
@Anonymní píše:
Ráda bych oživila tuto diskuzi a zjistila jak to je aktuálně v roce 2013-14 s plánovaným císařem ve spinální anestezii. Prosím, poradíte? Moc děkuji
1/ Kdy se nastupuje (den předem?) a jak to probíhá po nástupu?
2/ Kdy probíhá první přiložení k prsu? Je to možné ještě na sále?
3/ Kdy probíhá první vstávání?
4/ Jak je to s mobily na jip?
5/ Jsou na pokojích polohovací postele?
6/ Jak je to daleko z postele na wc a do sprchy? (na normálním pokoji)
7/ Kdy vám dají miminko natrvalo?
8/ Kolikátý den odcházíte domů?

krom první otázky
2/ když budeš mít epidurál, jem ožno na sále
3/ první vstávání cca 10h po císaři
4/mobily na jip zakázané, ale spojí tě s kýmkoliv, jsi tam jen ten den, pak přesun na šestinedělí, já tam byla přesně 13h
5/na šestinedělí jsou polohovací postele, ale jen ta stará klasika
6/záleží kde budeš ležet..může to být pár metrů a i hodně daleko..já to měla daleko a první den jsem si nechala cévku, protože to fakt bolelo
7/ záleží na domluvě…já rodila ve 3h ráno v neděli a měla jsem ho od úterý…můžeš si říct dřív i později, na noc třeba ne, vyhoví ti..
8/ když mimčo piřbírá na váze bez dokrmu, tak 5.den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.14 18:30

@Barunka88 Děkuji, oni dávají epidurál a ne spinál? A jak hodný byl personál? Byli příjemní?

• Citovat
  • Upravit
6653
20.2.14 18:48
@Anonymní píše:
@Barunka88 Děkuji, oni dávají epidurál a ne spinál? A jak hodný byl personál? Byli příjemní?

hele to nevím, to jsem jen zmínila, já měla akutní a ze zdravotních důvodů celkovku…personál špičkovej, všichni skvělí :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
21.2.14 10:23

Ahoj, já tam byla před rokem a půl, nástup byl den předem. Na JIP jsem byla asi 2hod., pak řekli, že jsem příliš komunikativní a nic mi není a že potřebují JIP pro horší případy a tak mě dali na pokoj a hlídali mě jako na JIP - nesměla jsem 24hod. vstát, byla jsem zacévkovaná, hlídali kolik vypiju. Takže já měla mobil hned u sebe :-).

Mimi na trvalo jak chceš, ale my se domluvili až za 48hod. kvůli tomu, že člověk rychle nevstane, když se říznutý a kdyby se něco dělo, tak mimču nepomůžeš hned.

Postel byla polohovací, ale fakt dost těžká, narvala jsem se s ni. Prvně jsem byla na nadstandartu, ale tam mi přišlo, že bylo klasické hotelové kanape, polohování už nevím. Ale za mě lepší klasický pokoj, donutili mě víc chodit a méně mě pak bolela jizva. Sice děsné záchody a sprchy - byla vidět po někom i krev, ale fakt za 4dny jizva skoro nebolela. U prvního bylo vidět, jak stojím zničená před Podolí, že nemůžu dojít k autu a u druhého jsem šla klidně až dolů k silnici. Vše je k něčemu dobrý.

Pustili mě 4.den. Lednici a váhu jsem měla na proti pokoje a sprchu a wc byla vedlejší místnost, ale jak jsou ty pokoje širší, tak to bylo třeba 10metrů. Ale záleží, kde jsi. Já byla v centru dění, kousek byla miminka, kousek čaj a rohlíky. V noci jsem se k mimčům procházela, zda nepláče a nepotřebuje mlíčko.

Za mě lepší kvůli hýbání i klasický pokoj než nadstandard. Tedy na nadstand. byli příjemnější sestřičky a lepší toalety :-), ale fyzicky jsem nebyla na tom tak dobře, jak když jsem se musela obstarat :-). Ale je možný ten personál, že se ke mě chovali jinak jako k druhorodičce, u prvního fakt celý den kontrolovali kojení. Ale u druhého jen podali radu, chytli prso a konec. Ale mě teklo mléko, jenže malá spala a nechtěla se nakojit. Tak tam na mě bručeli jako na neschopnou ji probrat a já zase byla naprdnutá, když jsem kojila prvního přes rok, že mě mají nechat být - přijeli jsme domů a malá najednou začala dlabat jak zjednaná. Prostě ji tam nechutnalo a to mi tam právě pořád vyhrožovali, že nás nepustí. Postavila jsem si hlavu a řekla, že jdu domů. Druhý den hned výrazně přibrala u pediatra na váze. Takže i ona cítila to jejich jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
21.2.14 11:31

Jen pro info, já tam rodila teď před 7 nedělemi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková