Kdy sundavate z postylky baldachyn a mantinel?

23033
12.8.10 15:17

kdy sundavate z postylky baldachyn a mantinel?

Ahoj holky, kdy sundavate v postylce baldachyn a mantinel? a kde mate ditko pres den? po obede ho davate do postylky kvuli navyku.. spani po obede?diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
12.8.10 15:30

Mantinel je v postýlce stále a bude až do oddudlíkování - brání vypadávání dudlíků z postýlky. :-D
Tom spí v postýlce jen v noci. Přes den v ní byl naposledy někdy ve 2 měsících. Od té doby přes den spí v kočárku na balkoně. Nepotřebuje houpat, ale v zimě spal líp. Na jaře už byl na kočárek navyklý, tak jsem to tak nechala.
Do postýlky bych osobně dávala jedině na spaní, aby dítě mělo jasno, že v postýlce se spí, nehraje. Nelezoucí dítě jsem měla do 2-3 měsíců na rozložené sedačce v obýváku, pak už na zemi na hrací dece.

• Citovat
  • Upravit
23033
12.8.10 15:35

jj davam dite do kocarku na balkon, nebo jdeme ven, taky je v postylce jen na noc, zbytek dne je na dece, po obede ma smysl davat do postylky na nejake navyknuti?:D
Dudlika ani moc nepotrebujeme, ani ji neuspavam .. nastesti, zatim.. uvidime co bude az porostou zuby.. no jeste mam v zaloze spani s nami v posteli a uspavani:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
12.8.10 15:43

Tak nebesa jsme neměli, ale mantinel máme pořád, taky je to kvůli dudlíku jak psala Neczuz. Do postýlky dávám malýho na každý spaní, je tak zvyklý a ví, že v postýlce má spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.10 15:44

ahoj, já mantinel nechávala celou dobu, já ho beru jako takovou měkkou ochranu při spaní..
a do postýlky jsem dávala vždy na spaní,tzn že i odpoledne kdy byl malý zvyklý přes den spát a tím si navykl na nějaký režim spánku časem, jinak hlavně deka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.8.10 16:08

Nebesa mala nemela,ale mantinel ano a ma ho porad.Az zmenime postylku za postel,tak se oddela i mantinel.
Po obede spava v postylce,nekde v me posteli,nekdy usne na gauci..jak kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
12.8.10 16:13

po obědě bych dávala do postýlky, jen pokud bude po obědě spát. pokud spí jindy, tak ne.
koukám, že mimču je 4m. Tak to bych nějaké po obědě vůbec neřešila. pravděpodobně ti spí několikrát denně. tak můžeš buď dávat spát do té postýlky pokaždé, nebo do kočárku.

Příspěvek upraven 12.08.10 v 16:15

• Citovat
  • Upravit
27305
12.8.10 16:13

nebesa jsme neměli, mantinel jsem sundala před měsícem, kdy se začal za ručičku přitahovat na okraj postýlky a koukat přes mantinel a žbrdlení ven. Takže mantinel šel dolů, aby viděl ven (resp. ho má omotaný jen na zadní straně postýlky, přiražené ke zdi), rošt taky o stupeň dolů.
Přes den spí pouze v kočárku, z valné části na balkoně. V postýlce je jen na spaní večer. Když nelezl, byl na podložce v obáváku nebo u nás na manželském letišti. Co začal lézt, tak ho buď honím po bytě nebo „odkládám“ na chvíli do ohrádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.8.10 16:39

Mladší má mantinel i nebesa stále (a ještě kolem sebe kojící polštář, takže ten mantinel je zatím spíš na okrasu :mrgreen: ), starší jsme obojí sundali, když za to začala tahat a rozvazovat tkaničky.

Když jsme doma, dávám spát do postýlky i přes den. Zatím moc režim nemáme pravidelný, dávám spát, když je unavená (jen večer chodí cca stejně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
12.8.10 23:39

Mantinel pořád ještě máme, teď na obou dětských postýlkách (4 m + 2 r). Brání vypadávání dudlíku (průšvih), plyšáčků (taky špatný) a otlučení hlavičky při noční gymnastice. Až půjde malý na podzim do velké postele, ráda bych mu ten mantinel nějak přidělala na zeď. Jenom zatím nevím jak. :nevim:

Pokud mi malá neplánovaně neusne na dece v obýváku, tak chodí spát do postýlky. Jednak tam má na spaní víc klidu, druhak ji stejně musím na spaní zavinout. A myslím si, že i takhle malé dítě už je schopné pochopit, že v postýlce se spí a na dece se hraje…

U malého je to bez diskuze. Po obědě se čistí zoubky, obléká pyžamko a jde se do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
12.8.10 23:55
Taminka píše:
Nebesa mala nemela,ale mantinel ano a ma ho porad.Az zmenime postylku za postel,tak se oddela i mantinel.
Po obede spava v postylce,nekde v me posteli,nekdy usne na gauci..jak kdy.

Mám to úplně stejný. :wink: Nebesa ne.Mantinel ano.
Přes den spí v posteli,postýlce,na gauči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.8.10 06:25

Obojí jsem musela uklidit v 9 měsících, pač mi za to tahal. U mantinelů utrhal všechny šnůrky, nebesa kolikrát skončily úplně na zemi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
65357
13.8.10 08:18

Tak my máme oboje ještě ted.....
mantinel---přesně jak psaly holky,vypadávání věcí a nebesa zase proto,že mates často trpí na laryngitidy a tak mu dělám jako by mokrý stan.celá nebesa obložím mokrýma plínkama,aby se mu lépe dýchalo.
Spí v postýlce i po obědě,tak mu to i dělá trošku tmu :-D
ale taky ho dávám na balkon do kočárku spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.8.10 16:48

tak já mantinel měla v postýlce úplně zbytečně, protože byl stejně věčně skopaný dole u matrace, takže jsem ho před nedávnem dala pryč a rošt jsme museli dát ještě níž než se dá dát, protože se začal stavět a na nízkém roštu byl stejně pořád vysoko, tak jsem se bála, aby nezačal vršel přelejzat, je totiž dost vysoký po tatínkovi. Co se týče dudlíka, tak to jsem vyřešila i tím, že jsem místo postýlky dala cestovní, do ní matraci a spí v ní, vidí přes ní dobře ven a postaví se tam také. Z dřevěné měl věčně nohy nebo ruce venku a když spadl, tak se pěkně vždy o žbrlinka majznul do hlavy. Nebesa jsme neměli vůbec. Jinak přes den má koutek na hraní, ale většinou mi krámuje v kuchyni a nebo obýváku a to i když je v chodítku a hračky ho ani nijak nezajímají, to spíš hrnce, ty o dlažbu dělají takový pěkný kravál a maminka roste. Tak asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí